.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 95

Тема: ПБС

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от HollyGolightly Виж мнението
    Да си почиваш не означава да спиш, знаеш ли как Евреите спазват "Шабат" те просто не работят, не вършат никаква трудова активност, просто се събират, четат Тората, ходят до Синагогата и след това ядат. И ти сам го каза "починал си на 7мият ден" никъде не пише че останал да спи. И не ми говори глупости "защо толкова лоши неща се случват на добрите хора" къде ги видя тези добри хора? Безгрешни хора няма, само Исус беше безгрешен, но не забравяй, че Той не беше просто човек. От падението на греха насам, всички хора се раждат грешници и имат нужда да се покаят, за да им се опростят греховете. Господ ни е дал свобода да избираме действията си, следователно обаче ще има и наказания за тези ни действия, ако те вървят срещу правилата дадени ни пак от Него. Ако наистина те гложди този въпрос прочети "Колибата" aka The Shack там много добре се обяснява именно това. И пак те питам как може да ми казваш, че Йехова е лошият а Исус добрият, та ние говорим за един и същи бог...или може би намекваш че има противоположност в божеството? Наясно ли си с теминът "Триединен"? Ако не си, ще ти го обясня, Бог е три лица в едно - Бог Отец, Бог син (Исус) и Святият Дух, реално погледнато и трите са една личност. Йехова е просто едно от имената, което означава Бог Цар, всемогъщият, владетел на света, именно за това и на Евреите не им е позволено да произнасят това име просто ей така и го наричат "ХаШем" преведено на български "Неговото Име"

Колкото това за светците- те ще са двама, но те не са създадени преди всички останали, напротив даже, ако не се лъжа в Библията пише именно кои ще са те- Мойсей и пророк Илия, които ще бъдат изпратени на този свят, а не родени.Ще са тук с цел да благовестват по улиците на Градът (Йерусалим) за да може словото да достигне Божият Народ. А не да говорят врели-некипели в български тийн форум. Ако наистина смяташ, че си пророк Илия или Мойсей, то тогава се захващай да учиш Иврит!

Буда е религиозен водител, също както е бил и Мохамед...или може би и Мохамед го причисляваш към божествата?
    а защо Исус е работил в събота, дори и когато юдеите го гонили за това, като даже казал: "Отец Ми работи до сега, и Аз работя."(Йоан 5:17)?!, понеже ако Небесният Отец е бил напълно буден, защо прочие да допуска милиарди човеци и въобще одушевени същества да страдат?!, и защо векове след седмия ден една от дадените десет заповеди е била: "Да помниш съботата, за да я освещаваш... понеже Бог създаде всичко за шест дена, но от седмия ден изпадна в състояние на полусън-полубудност, и затова освети седмия ден"(Изход 20:8-11)?!, защото от това се разбира, че Той не е в състояние да се грижи напълно за всички без помощта на човеци в качеството им на Негови духовни служители

не си ли чувала някои да казват как добри хора са умирали млади, а зли живяли дълго:

"Има една суета, която става на земята: Че има праведни, на които се случва според делата на нечестивите, А пък има нечестиви, на които се случва според делата на праведните. Рекох, че и това е суета." Еклесиаст 8: 14

как човеците ще се раждат грешни, нима Бог би допуснал човеци да го осъдят?!, понеже ако Той е допуснал човеците да се раждат грешни, то тогава би следвало виновен за всичко да е Той, понеже какво е виновен човек за това че се е родил грешен след като дори не е съществувал за да си пожелае да се роди?!

"И когато заминаваше, видя един сляпороден човек. И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп? Исус отговори: Нито поради негов грях, нито на родителите му" Йоан 9: 1-3

що се отнася до "Йехова", въпреки че сатана е имал вътрешна власт на небето, чрез която е могъл да се явява като част от Бог, имало е непрестанна война между истинския Господ Бог и него, ето защо е писано:

"архангел Михаил, когато в борба с дявола се препираше за Моисеевото тяло, не смея да произнесе против него хулителна присъда(сиреч, неправда), но рече: Господ да те смъмри." Юда 1: 9

ако трябва да сме наистина детайлни, Бог е две личности - Бог, Небесният Отец, и Синът, Господ Исус Христос, докато Св. Дух е Техният всеобщ дух, чрез който Те могат да действуват (така да се каже) дистанционно, затова и е писано:

"Още малко, и няма да Ме виждате; и пак малко и ще Ме видите." Йоан 16: 16,

"Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди. И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века. Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде. Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас. Още малко, и светът няма вече да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете. В оня ден ще познаете, че Аз съм в Отца Си, и вие в Мене, и Аз във вас. Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби ще бъде възлюбен от Отца Ми, и Аз ще го възлюбя, и ще явя Себе Си нему. Юда (не Искариотски) му казва: Господи, по коя причина ще явиш Себе Си на нас, а не на света? Исус в отговор му рече: Ако Ме люби някой, ще пази учението Ми; и Отец Ми ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим обиталище у него. Който не Ме люби не пази думите Ми; и учението, което слушате, не е Мое, а на Отца, Който Ме е пратил. Това ви изговорих докато още пребъдвам с вас. А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал. Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои. Чухте как Аз ви рекох, отивам си, и пак ще дойда при вас. Ако Ме любехте, бихте се зарадвали за гдето отивам при Отца; защото Отец е по-голям от Мене. И сега ви казах това преди да е станало, та когато стане, да повярвате. Аз няма вече много да говоря с вас, защото иде князът на [този] свят. Той няма нищо в Мене; но това става, за да познае светът, че Аз любя Отца, и че както Ми е заповядал Отец, така правя." Йоан 14: 15-31,

"А когато дойде онзи, Духът на истината, ще ви упътва на всяка истина; защото няма да говори от себе си, но каквото чуе, това ще говори, и ще ви извести за идните неща. Той Мене ще прослави, защото от Моето ще взема и ще ви известява. Всичко, що има Отец, е Мое; затова казах, че от Моето като взема, ще ви известява. Още малко, и няма да Ме виждате; и пак малко и ще Ме видите." Йоан 16: 13-16

и аз не съм сам, но над мен има истински Бог Отец, истински Господ Исус Христос, истински Светии, истински Св./Божии Ангели, пък с мен е и моя брат по мисия, но като казвам това никак не се посочвам за по-горен от Моисей и Илия, нито за по-горен от когото и да е от истинските Светии

мохамед не е дал цяло учение от себе си, но е градял на основата на стария завет даден чрез Моисей, като в корана има и елементи от Новия завет даден чрез Исус, докато буда е дал учение, което е изцяло негово, като дори е посочен за бог от неговите последователи, понеже виж как именно статуя(-та) на буда беше поставяна на централното място в будистките храмове и манастири
    Последно редактирано от npp : 03-19-2014 на 07:47

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си