- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Бъркотията вкъщи
Нямам мотивация да си почистя общежитието. Живея сам и не ми пречи бъркотията, но същото не важи и за моите гости. Въпроса ми е какво трябва да направя за да имам мотивацията необходима за почистването и подреждането на стаята ми.![]()
Чувал ли си за "Апетита идва с яденето"? Същото е, "Мотивацията идва с работа" Хващаш се и чистиш, независимо колко не ти се иска.
Хващай някое гадже да ти чисти ''обежището''![]()
работа за половин час - хващаш се, изчистваш и готово...не е чак толкова трудно
Може би да не живееш в кочина това да ти е мотивацията .
Просто почисти нз как може да живееш в кочина и да не ти направи никво впечатление и да не ти дреме
Явно не си виждал наистина бардак. След стабилен домашен купон половин час няма да ти стигне само да измиеш чашите, да не говорим да избършеш масата от разпилените фасове и пепел, да подредиш разхвърляните навсякъде дрехи, книги, листове и всевъзможни дребни простотийки, да изхвърлиш боклука, да пуснеш пране, да изчистиш с прахосмукачката и мопа и да избършеш праха.
Плюс един куп неща, които в момента пропускам.
Раздели си работата на части - днес подреждаш разпилените наоколо неща, утре минаваш с прахосмукачката, други ден си подреждаш дрехите и така нанатък, като се стараеш да не разхвърляш вече подреденото.
Веднъж почистиш ли из основи, поддържането е по-лесно.
^След стабилен домашен купон както ти каза съм изчиствала за час-час и половина (под изчиствала разбирай всички неща, които изброи без пускането на пералнята) А и момчето все пак не поясни колко голяма е бъркотията в стаята му...да направи основно почистване и после ще му е по-лесно да поддържа чистотата
Много удобно скочи от "половин час, не е голяма работа" на час-час и половина.
Далеч не си единствената, която чисти експедитивно.
Що следващия път не направиш тема, че не си чистиш тоалетната и полезни съвети как да се справиш там? Минахте и троловете.
Много е лесно да почистиш:
1. 2л. бензин А95.
2. Сипваш бензина върху леглото.
3. Запалваш бензина.
4. Гледаш как стаята/общежитието изгарят.
5. Job done. Move to the next job.
Сега сериозно. Ако искаш да поканиш някой на гости и да не ти се носи славата нанай-добре си оправи кочината, защото в един момент може да завъдиш хлебарки, дървеници и всякакви други гадини, от които после трудно ще се отървеш.
Зависи и от площта на помещението. Час може и да ти стигне за привеждане в ред на стая от общежитие. Но ела да почистиш тристаен апартамент за един час.
На heartshapedbox съвета е много добър. Хващаш се и правиш нещо малко днес - 15мин макс. Утре свършваш нещо друго. И така с постоянство и без много усилия ще приведеш стаята в приличен вид.
Полезно би ти било да си изградиш навика да оставяш всяко нещо на мястото му, веднага след ползване. Това включва прибори, дрехи, книги и всичко останало, което се налага да подреждаш и прибираш впоследствие.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Щом не може да си наложи да изчисти наведнъж е по-добре да го направи на етапи, от колкото да не пипне нищо изобщо.
Пускаш си надъхваща музика и без значение дали искаш или не искаш, започваш да чистиш.![]()
Как по-точно искаш да те мотивират за да изчистиш? Това е все едно да кажеш на някой "Мотивирай ме да си измия зъбите и да си оправя леглото след като се събудя." Няма как да стане, това са си изградени навици. Има хора които обичат да им е чисто, има и такива които може и да затънат в боклуци и да не им направи впечатление.
Е баси, как понасяш да ти е мръсно??? Аз един път не си бях чистила стаята и имаше хлебарки! От тогава всеки ден подреждам, а събота и неделя бърша праха, пускам прахосмукачка и тн. Освен това, вече никога не ям на бюрото, макар, че там е най-хубавото място за ядене.![]()
Няма да ти помогне никаква мотивация. Ти просто си мърльо и ти е добре в кочинаТова не се променя, "гостите" ти трябва да го приемат.
Докато се чудиш как да се мотивираш, можеше да свършиш работата...