- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Сух шампоан
Здравейте!Наскоро чух,че сухият шампоан предпазвал от бързо омазняване на косата.Моята коса е чуплива и много бързо се омазнява.Бих казала,че на втория ден от измиването е вече мазна.Тъм имам няколко въпроса относно този сух шампоан:
1.Къде се продава?
2.Цената висока ли е?
3.Дълготраен ли е?
4.Как се използва?
.................................................. ................
Проверих в интернет,но не намерих подходящата информация.Надявам се вие да ми помогнете по някакъв начин.Благодаря предварително!
Последно редактирано от Mirrela. : 01-03-2014 на 19:35
1.Къде се продава? - Можеш да го намериш в аптеките или по-големите козметични магазини
2.Цената висока ли е? - Зависи от марката на сухия шампоан
3.Дълготраен ли е? - За около един ден (Нещо, което повечето хора не знаят, е че не трябва да се използва често. Доста са агресивни)
4.Как се използва? - youtube --> how to use a dry shampoo
EDIT: Чувала съм, че бебешката пудра има същия ефект, но не съм ползвала лично (Някой ако има опит може да сподели) (:
Последно редактирано от rositzza : 01-03-2014 на 19:50
1.Къде се продава? - Lilly, DM, аптеките.
2.Цената висока ли е? - Зависи от марката.
3.Дълготраен ли е? - Аз го използвам за един ден - слагам сутринта и се къпя вечерта.
4.Как се използва? - Разклащаш -> пръскаш в корените (ако ти е по - мазна косата - повече) -> търкаш с чиста хавлиена кърпа отгоре -> разресваш косата. Ако останат бели следи използвай сешоар.
Аз използвам сух шампоан на Шаума и доста съм доволна. Косата ми също се омазнява бързо и като я напръскам става като чиста (аз нормално я мия през ден-два,а със сухия шампоан издържа още толкова ;д). Купих си я за 5лв от Лили ,при ме само тази марка имаше ...(а иначе и аз съм чела че има алтернатива със оризово брашно ,но не съм пробвала още ,като ми свърши шампоана ще пробвам.)
1.Къде се продава? - DM, виждала съм и на Шаума, в Била и другите хипермаркети
2.Цената висока ли е? - 5-6 лв повечето, ако е някоя по-тежкарска марка са по-скъпи
3.Дълготраен ли е? - Това представлява флакон/спрей, в който има в най-лошия случай талк, който се пръска в корените на косата и по този начин абсорбира себумът. Едновременно с това има и спирт, който направо разказва играта на косъма и кожата на главата. Грамажът му е около 250 мл и се харчи доста бързо. Пък и файда няма много по мое мнение, защото ако косата ти е слегнала и си цъкнеш само на пътя на косата, тя ще изглежда чиста само там, но ще продълж да бъде сплескана. Освен ако не искаш да изхарчиш целия флакон, разбира се, и да си нацъкаш всички корени, което ще излезне доста скъпо.
4.Как се използва? - Пръска се в омазнените корени на косата и спиртът и талкът абсорбират и премахват мазнината.
Недостатък - изсушават МНОГО.
Пробвай с хума. Поръси малко количество върху омазнените участъци и ефектът е абсолютно същия с разликата, че ще подхрани косата ти и ще ти излезе в пъти по-евтино.![]()
Този на Tigi е страхотен
http://www.enzo.bg/tigi/rockaholic-d...i-vidove-kosa/
Душички умни.
1.Къде се продава? DM и в повечето Лилита
2.Цената висока ли е? Зависи от марката
3.Дълготраен ли е? За ден макс.
4.Как се използва? Пръскаш в корените от разстояние и сресваш.
Примери:
http://mirsea.bg-damma.com/2013/07/1...a-trend-it-up/
А бе, пробвайте с бебешка пудра. Сух шампоан не съм ползвала и вероятно е по-лесно и малко по-ефективно, но пудрата поне не вреди толкова. Само гледайте да слагате внимателно и да разресвате много.
П.П. Това предназначение на бебешката пудра сама си го бях открила и се чудя какво е правила бебешка пудра в косата ми първият път. Може би, по-добре, че не помня.![]()
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
Шампоаните не могат да влияят на мастните жлези, това, което се твърди по реклами, че се намалява омазняването при употреба на даден шампоан е илюзия. До хормони е. И хранителен режим. Някъде бях прочела, че мастните жлези се активизират от въглехдратите. Май решението на вечно мазната коса може да се окаже в спиране на бързите и мазни въглехидрати и един здрав детокс. Ако и след това продължи да се омазнява... значи that's all, folks
1.Къде се продава? - в аптеките или в по-голям козметичен магазин
2.Цената висока ли е? - зависи от марката на шанпоана
3.Дълготраен ли е? - е сиг
4.Как се използва? - пръскаш в корените и разресваш
Аз ползвам ето този в момента http://bg.strawberrynet.com/haircare...132998/#DETAIL
Преди това имах на Шварцкопф. Използвам само между измиванията на косата за освежаване![]()