- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Moля, помогнете!
Момиче на 14 години съм. Родителите ми се разведоха преди година, живея с майка. Тя ще води съдебно дело срещу баща ми за по-висока издръжка, за да му отмъсти. Проблемът е, че ме изнуди делото да е от мое име... Аз не искам да предавам татко, но тя не ми остави избор. Много искам да му кажа, но той е доста избухлив и не знам как ще го приеме. Майка ми в никакъв случай не трябва да разбира, че съм му казала. Как мислите, че ще е най-разумно да постъпя - да споделя ли с него, или не?
Ще ми е много неудобно във всички случаи, най-вече когато в съда се изправя срещу него и го обвиня, че не ни плаща... Чувствам се много унизена от майка и гузна пред татко! Вариант е да не се явя в съда, но тогава майка ще превърне живота ми в ад, много е отмъстителна! Моля ви, споделете вие какво бихте направили на мое място и кое би било най-разумното решение.
като не харесваш майка си защо просто не се приместиш при баща си да живееш?, и няма и да се стига до съда
не знам ти сама ще си прециниш, но в крайна сметка ти имаш двама родители и разведени или не и двамата трябва да се грижат за теб, включително и във финансов план
Нещо не разбирам. Миналата година, баща ти те е бил (вероятно и майка ти също), а сега искаш да застанеш на негова страна? Да не би да се е замогнал нещо? Не ви разбирам - честно.
Няма да коментирам това за домашното насилие, защото не знам каква е ситуацията.
Като му кажеш "Татко, водя дело срещу теб, но не искам." нищо не правиш... Пак го "предаваш". Или си отиди в съда и си го нареждай както майка ти иска, или я остави да си прави каквото иска и не се явявай. Не може да те влачи до там. Но хем вълка сит, хем агнето цяло, не се получава.
разкажи му едва ли ще ти се ядоса точно на тебе по скоро на майка ти