1. Колко годишни бихте били, ако не знаехте на колко сте в момента? 17
2. Кое е по-лошото: да се провалиш, или така и да не пробваш? Да се провалиш, ако не друго ще знаеш, че си пробвал. И няма да съжаляваш цял живот, че не си.
3. Щом животът е толкова кратък, защо правим толкова неща, които не ни харесват и защо не правим толкова неща, които ни харесват? Честно казано не знам. Може би защото се опитваме да направим всичко както трябва и после се оказва, че нищо не сме направили. В смисъл - гледаме на всички да им е добре, но не осъзнаваме, че в голям % от случаите това, което прави щастливи всични не е задължително това, което прави нас, като личност, щастливи.
4. Когато вече всичко е казано и направено, в крайна сметка, повече ли сте казали, или повече направили? Аз обичам много да говоря, но дам ли си думата за нещо, което знам, че мога да направя, го изпълнявам възможно най-скоро или поне се опитвам до последно, преди да се откажа. Ако не нещо важно, се опитвам и след това. Малко неща могат да ме спрат. Не обичам и лъжите, предпочитам да направя нещо без да говоря и после да покажа с действията си на определения човек, това което съм искала.
5. Кое е едното нещо, което най-много бихте искали да промените в света? Не искам да променям нищо. Всяко нещо е хубаво и лошо само по себе си. Промяната на едно определено нещо, което може да се окаже добре за мен, ще бъде лошо за друг и обратното.
6. Ако щастието бе валутата, в която се плаща, коя е работата, която щеше да ви направи богати? Много ми е странен този въпрос. Ще си помисля малко повече и ще опитам да дам добър отговор по-късно, ако не ме мързи.
7. Действително ли правите онова, в което вярвате, или просто сте се примирили с това, което вършите? В момента съм се примирила с това, което върша. Тепърва ми предстои да правя каквото искам.
8. Ако продължителността на човешкия живот беше 40 години, по какъв по-различен начин бихте го изживели? Бих създала семейство по-рано, бих правила същите неща, които бих правила и иначе, но с по-готини хора, по-добри приятели и само една единствена, но най-красивата любов(доколкото е възможно), което съм имала.
9. До каква степен действително контролирате посоката на живота си в момента? Или в какъв процент? В момента контролирам само част от живота си. Още не съм на 100% зрял човек, не съм видяла много. Не мисля, че някога ще мога на 100% да контролирам живота си. Действията да, но живота на всеки един е контролиран от много хора, които присъстват в него.
10. Кое за вас е по-важно: да правите нещата правилно, или да правите правилните неща? Да правя правилните неща правилно.
11. Представете си, че вечеряте с трима души, които уважавате и на които се възхищавате. Всички те започват да критикуват ваш близък приятел, който не знаят, че познавате. Критиките са безвкусни и недостойни. Какво ще направите? Случвало ми се е, казвала съм истината в очите на тези, които критикуват другия. Накрая ми стана ясно що за стока са тези хора.
12. Ако можете да дадете на едно новородено бебе само един съвет, какъв би бил той? Избери си семейство, което ще ти даде любов и недей да ги безпокоиш много като си тийнеджър. Казвай им, че ги обичаш от време на време, защото те се нуждаят от това. Ти трябва да знаеш, че не си единствено и родителите ти винаги ще са до теб!
13. Бихте ли нарушили закона, за да спасите обичан от вас човек? Може би. Ако ми се случи, тогава ще му мисля.
14. Случвало ли ви се е да видите креативност там, където отначало сте видели лудост? Да
15. Какво е онова нещо, което сте сигурни, че правите различно от останалите? Не съм сигурна. Мисля, че всеки си мисли, че е различен по някакъв начин и по този начин се слива с всички. Ясно е, че сме различни един от друг - няма как да сме еднакви, просто е глупаво да се разделяме, тъй като всички сме еднакви - с еднакви права, обичаме еднакво, живеем различно, но всички сме започнали с равен старт(не говоря за финансите), всеки избира какъв да е като порасне.
16. Защо нещата, които ви правят щастливи, не правят щастливи всички? Защото някои са лични и засягат само мен и определен кръг от хора. Нещо, което други не могат да разберат на 100%, даже да имат подобни преживявания.
17. Кое е нещото, което не сте направили, а истински сте искали? Какво ви спира? Много са..
18. Държите ли (се за) нещо, от което наистина трябва да се освободите? Миналото
19. Ако трябваше да се преместите на място или държава, в която не живеете в момента, къде щяхте да отидете и защо? Германия, при приятеля ми. В момента искам да съм с него, но преди да тръгнем исках да се изместя в Дания.
20. Натискате ли копчето на асансьора повече от веднъж? Наистина ли мислите, че това ще го направи по-бърз? Не
21. Какво предпочитате – да сте загрижен гений или весел глупак? Нещо средно.
22. Защо това, което сте вие, сте вие? Защото нашите са ме отгледали по този начин. Аз просто съм дала малко повече характер на това, което са създали.
23. Били ли сте някога този приятел, който искате да имате? Аз съм, но нямам такива, които искам да са такива приятели.
24. Кое е по-лошо: когато добър приятел си замине, или да изгубите връзка с приятел, който живее до вас? Да изгубя връзка с приятел,който е близо.
25. За какво сте най-благодарни? За това, че съм отгледана от най-прекрасните хора и затова, че едно момиче ме запозна с приятеля ми.
26. Какво предпочитате – да изгубите всичките си стари спомени, или да не сте способни да създавате нови? По-хубаво да си тегля ножа.. Не знам. Може би да загубя старите, защото ще мога да създам 85879 нови. А даже да ги няма старите, ще мога да ги пресъздам?
27. Възможно ли е да научите истината, без първо да я предизвикате? Сигурно
28. Сбъдвал ли се е някога вашият най-голям кошмар? Надявам се не, иначе ще остана без обкръжение, бе! :С
29. Спомняте ли си преди 5 години онзи момент, в който бяхте ужасно разстроени? Той има ли значение изобщо сега? Преди 5 години съм била 8 клас. Да спомням си един момент. Има, защото още е проблем, макар и без да има голямо влияние в живота ми точно сега.
30. Кой е най-щастливият ви спомен от детството? Когато татко ме вдигаше и ме наричаше "На тати малката принцеса". Когато се роди братчето ми и аз го мразех много, защото не беше момиче <3
31. В кой момент от близкото ви минало се почувствахте най-жив и мотивиран? Зимната ваканция, защото имаше защо да съм мотивирана. Защото имаше човек, който да ме накара да се чувствам жива, искана и в добро настроение.
32. Ако не сега, кога тогава? Утре
33. Ако не сте постигнали още нищо, какво изобщо имате да губите? Постигнала съм и има още какво да постигам. Изживяла съм едва 17, сега започнати 18 години, от живота си.
34. Случвало ли ви се е някога да бъдете с някого, с когото не сте си казали и дума, а след това да имате чувството, че сте провели най-хубавия разговор на света? Да.
35. Защо същите онези религии, които даряват любов, причиняват толкова много войни? Нз
36. Възможно ли е да знаете, без съмнение, кое е добро и кое зло? Не, някой трябва да ви покаже кое, какво е, за да имате възприятие за двете неща.
37. Ако спечелите един милион лева, ще напуснете ли работата си? Не, те са за малко време, няма да ми стигнат за цял живот. Само ще си уредя живота в момента.
38. Какво предпочитате – да имате по-малко работа за вършене, или да вършите много работа, която истински ви харесва? Много, което ми харесва.
39. Имате ли чувството, че този ден сте го изживели вече сто пъти? Не, но и не искам.
40. Кога беше последният път, когато крачехте в мрака, водени единствено от слабото сияние на някаква идея, в която сте вярвали сляпо? Преди няколко дни, когато ми гръмна крушката. Забих си крака в един от столовете, който беше по незнайна причина в средата на стаята.
41. Ако узнаете, че всички, които познавате, ще умрат утре, кой бихте избрали да посетите днес? Приятеля ми.
42. Бихте ли намалили продължителността на живота си с 10 години, за да станете ужасно атрактивни и известни? Не.
43. Каква е разликата между това да сте живи и да живеете истински? Едното е да живееш без цел, без хора, които обичаш/те обичат, другото е да си щастлив със хората, които са до теб и да правиш каквото обичаш и искаш.
44. Кога е времето, в което трябва да спрете да изчислявате рисковете и наградите и просто да тръгнете да правите това, което смятате за правилно, през глава? Аз и в момента го правя.
45. Ако се учим от грешките си, защо толкова се притесняваме да не направим грешка? Защото понякога е по-добре да няма грешки.
46. Какво бихте направили по друг начин, ако знаете, че никой няма да ви критикува? Много неща
47. Кога беше последният път, когато чухте звука от собственото си дишане? на 22.12.2013
48. Какво обичате? Изразявали ли са някои от скорощните ви действия любовта ви към това нещо? Близките си хора. Да, те и в момента го изразяват.
49. Ще помните ли това, което правите сега, след 5 години? А това, което правихте вчера? А онзи ден? Ако е било нещо, което да е запомнящо се - да.
50. Непрекъснато взимате решения. Въпросът е, сами ли ги взимате, или позволявате на другите да решават вместо вас? Вземам ги сама.