1. Колко годишни бихте били, ако не знаехте на колко сте в момента? 22-23
2. Кое е по-лошото: да се провалиш, или така и да не пробваш? Определено е по-лошо да не пробваш, според мен!
3. Щом животът е толкова кратък, защо правим толкова неща, които не ни харесват и защо не правим толкова неща, които ни харесват? Предполагам, защото ни е страх...
4. Когато вече всичко е казано и направено, в крайна сметка, повече ли сте казали, или повече направили? Това трябва да го каже трети човек, но по мое мнение - горе-долу по равно са нещата.
5. Кое е едното нещо, което най-много бихте искали да промените в света? Така като се замисля... себе си.
6. Ако щастието бе валутата, в която се плаща, коя е работата, която щеше да ви направи богати? Ако ми плащат с щастие, то няма значение какво ще работя.
7. Действително ли правите онова, в което вярвате, или просто сте се примирили с това, което вършите? Когато повярвам в нещо, следвам го, стремя се към него. А това, което върша в момента... Не изисква да вярвам. Изисква се просто да се върши.
8. Ако продължителността на човешкия живот беше 40 години, по какъв по-различен начин бихте го изживели? Когато се обърна назад си давам сметка, че живота ми е имал невероятните моменти! Както добри, така и лоши. Ако имах възможност, бих го изживял пак точно същия!!
9. До каква степен действително контролирате посоката на живота си в момента? Или в какъв процент? Не контролирам нищо. Преди много време правих грешката да се опитвам да контролирам живота си. Сега съм се пуснал по течението и ми е мммЕга-якото!
10. Кое за вас е по-важно: да правите нещата правилно, или да правите правилните неща? Няма правилни и неправилни неща в живота! Щом го правиш, значи така трябва. Има причина точно даден човек да прави точно дадено нещо в даден момент. Следователно - предпочитам да правя нещата правилно!
11. Представете си, че вечеряте с трима души, които уважавате и на които се възхищавате. Всички те започват да критикуват ваш близък приятел, който не знаят, че познавате. Критиките са безвкусни и недостойни. Какво ще направите? Ами първо: явно ще спра да им се възхищавам и да ги уважавам. Второ: ще изслушам до край това, което имат да кажат, а след това ще им кажа, че въпреки всичката критика, която човека е отнесъл, те не могат да стъпят и на малкия му пръст, защото той може да е всякакъв, но преди всичко е мой приятел и никога не е говорил зад гърба на някого!!
12. Ако можете да дадете на едно новородено бебе само един съвет, какъв би бил той? Да постъпва с околните така, както иска да постъпват с него.
13. Бихте ли нарушили закона, за да спасите обичан от вас човек? Задължително!
14. Случвало ли ви се е да видите креативност там, където отначало сте видели лудост? Творците са винаги луди!
15. Какво е онова нещо, което сте сигурни, че правите различно от останалите? Начинът ми на мислене, вероятно...
16. Защо нещата, които ви правят щастливи, не правят щастливи всички? Защото няма мерна единица за щастието и то е строго-индивидуално. Ако за един е иглата във вената, то за друг е новороденото му детенце, за трети лъскава баварка...
17. Кое е нещото, което не сте направили, а истински сте искали? Какво ви спира? Миналата година купих от 1 магазин мъниста. Исках да направя мартеници за майка ми и за втория ми баща. Обичам нещата, които подарявам да съм ги барнал аз... Така и не ми остана време да направя въпросните мартеници. Купих готови такива и изпратих тях. В края на 2013-та вторият ми баща почина. Наскоро си подреждах стаята и намерих плика с мънистата... Какво ме спря ли? Предполагам факта, че съм идиот - не намерих време за истински важните хора в живота ми, а сега вече е късно.
18. Държите ли (се за) нещо, от което наистина трябва да се освободите? За миналото си.
19. Ако трябваше да се преместите на място или държава, в която не живеете в момента, къде щяхте да отидете и защо? Винаги съм искал да си построя къща в някое затънтено място в Родопите, където да съм далеч от всичко и всички. Да живея сам, с няколко кокошки, 1-2 овчици, куче и котка. Защо? Защото ми е писнало от хора, които се борят за пари, телефони, коли, скъпи дрехи и разходки в МОЛ-овете, а се правят, че не виждат просяците по улиците или децата със синдром на Даун в магазина, на опашката.
20. Натискате ли копчето на асансьора повече от веднъж? Наистина ли мислите, че това ще го направи по-бърз? Предпочитам да ползвам стълбите. Мразя да чакам асансьори. Когато ми се наложи - натискам го веднъж и когато дойде!
21. Какво предпочитате – да сте загрижен гений или весел глупак? Загрижен гений.
22. Защо това, което сте вие, сте вие? Защото само аз мога да се понеса!
23. Били ли сте някога този приятел, който искате да имате? Цял живот!
24. Кое е по-лошо: когато добър приятел си замине, или да изгубите връзка с приятел, който живее до вас? Първото е по-лошо според мен. Този, който живее до нас най-често е човека, когото искаме да изтърбушим, когато прави чалга-купон до 3 през нощта.
25. За какво сте най-благодарни? За това какъв човек направиха от мен родителите ми и главно за това, че ги има!
26. Какво предпочитате – да изгубите всичките си стари спомени, или да не сте способни да създавате нови? Оу...! Нито 1 от 2те. Би било ужасно да загубиш спомените си, но и да не можеш да създадеш нови е също толкова гадно!
27. Възможно ли е да научите истината, без първо да я предизвикате? Разбира се! Леля Мара от входа е универсален български персонаж, който знае всичко за всеки! Само трябва да бъде попитана!
28. Сбъдвал ли се е някога вашият най-голям кошмар? Предстои.
29. Спомняте ли си преди 5 години онзи момент, в който бяхте ужасно разстроени? Той има ли значение изобщо сега? Хахахахахах! Това направи денят ми! Явно няма никакво значение!
30. Кой е най-щастливият ви спомен от детството? Предвид факта, че имам спомени от 2-годишен, в момента нахлуха доста... Може би, когато се возех в колата на майка ми. Обичах начина, по който миришеше салона.
31. В кой момент от близкото ви минало се почувствахте най-жив и мотивиран? Малко преди НГ. Едно момиче ми каза неща, които наистина се зарадвах да чуя. Няколко дена бях като на екстази и всичко имаше смисъл... Дори и идиотите на работа!
32. Ако не сега, кога тогава? Когато - тогава! Нещата се случват точно, когато трябва - нито минута по-рано, нито минута по-късно!
33. Ако не сте постигнали още нищо, какво изобщо имате да губите? Няма нищо значимо, което да съм постигнал. Нямам и какво толкова да губя. Но не виждам и смисъл да се блъскам, за да постигна неща, които другите смятат за значими.
34. Случвало ли ви се е някога да бъдете с някого, с когото не сте си казали и дума, а след това да имате чувството, че сте провели най-хубавия разговор на света? Hell yeagh!!
35. Защо същите онези религии, които даряват любов, причиняват толкова много войни? Защото последователите им са идиоти, които сляпо вярват в глупости, казани им от алчни, злобни и безчестни хора.
36. Възможно ли е да знаете, без съмнение, кое е добро и кое зло? Замо, когато това засяга мен.
37. Ако спечелите един милион лева, ще напуснете ли работата си? Не.
38. Какво предпочитате – да имате по-малко работа за вършене, или да вършите много работа, която истински ви харесва? Второто.
39. Имате ли чувството, че този ден сте го изживели вече сто пъти? Не.
40. Кога беше последният път, когато крачехте в мрака, водени единствено от слабото сияние на някаква идея, в която сте вярвали сляпо? Преди две седмици. Прибирах се по междуградския Войводиново-Пловдив. Беше към 1 през нощта. Вървях пеша, определено бях мата-хари а в главата ми идеите, мислите и простотията бяха станали на компот... Доста готин, но компот, все пак... Тогава си мислех, че всичко е правилно. Оказа се, че не е било така.
41. Ако узнаете, че всички, които познавате, ще умрат утре, кой бихте избрали да посетите днес? Ще имам време само за естра ми и майка ми... :/
42. Бихте ли намалили продължителността на живота си с 10 години, за да станете ужасно атрактивни и известни? Никога!
43. Каква е разликата между това да сте живи и да живеете истински? Каква е разликата между всички тук, които в момента четат това и някой, който е в кома?
44. Кога е времето, в което трябва да спрете да изчислявате рисковете и наградите и просто да тръгнете да правите това, което смятате за правилно, през глава? Веднага, когато ни дойде акъла и узреем за тази идея!
45. Ако се учим от грешките си, защо толкова се притесняваме да не направим грешка? Защото твърде много ни интересува хорското мнение, а именно то е, което разделя грешките от правилните постъпки.
46. Какво бихте направили по друг начин, ако знаете, че никой няма да ви критикува? Ами мен много не ме интересува хорската критика. Правя нещата, както аз искам.
47. Кога беше последният път, когато чухте звука от собственото си дишане? Като се замисля - в момента. До сега не бях обърнал внимание на това...
48. Какво обичате? Изразявали ли са някои от скорощните ви действия любовта ви към това нещо? Обичам да чета. Чета всеки ден. До одеве четох. По-голям израз на любовта ми към книгите - няма на къде...
49. Ще помните ли това, което правите сега, след 5 години? А това, което правихте вчера? А онзи ден? Не. Няма. Интересен е факта, че една вечер в атинското метро имаше надпис: "Няма да си спомняш за този надпис след 10 години". Десетте години още не са изтекли, но аз си спомням надписа
50. Непрекъснато взимате решения. Въпросът е, сами ли ги взимате, или позволявате на другите да решават вместо вас? Много ми се иска да вярвам, че сам взимам решенията си!
Осъзнахте ли нещо за себе си? Време е да се вслушам в дишането си!!