.
Резултати от 1 до 25 от общо 55

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Също така, ще е добре в тези мини-паралелки учениците да са групирани според възможностите си, защото ми е омръзнало осем години да слушам глупавите въпроси на вечно не разбралите.
    Да! Даже според мен не трябва да има фиксирани паралелки. Когато ученикът кандидатства, си избира два предмета за профилиращи (те може да са всякакви, без български, който да е с еднакъв брой часове навсякъде, и фвс, както и музика или изобразително изкуство, освен ако не е специализирано училище). Мисля, че... Ох, не знам как да го обясня... значи да речем в едно училище има 3 групи по химия, всичките са само за задължителна подготовка и са разделени по успех, примерно 5-6; 4-5; 3-4 (с уговорката, че ако изкараш 2, трябва да повтаряш). Ако си в групата отличници, обаче успехът ти започва да спада, на края на годината трябва да вземеш изпит. Ако не изкараш да речем поне 5 (като вече трудността на теста зависи от това в коя група си), отиваш в групата с по-нисък резултат. Освен това, ако смяташ, че си за по-горната група, можеш да подадеш молба (или по преценка на учител) и да направиш тест с трудност, която отговаря на дадената група. Ако изкараш 4 (или 4,50), може да минеш в по-горната група. И това нещо да се прави по всеки предмет ОТДЕЛНО. Така един ученик, който е много зле примерно по английски, обаче е перфектен по история, ще има възможност да се развие и в двата предмета според възможностите си. А часовете за профилирана подготовка да бъдат отделно и да бъдат като добавка на това, което се учи в задължителната подготовка (тоест може на задължителна подготовка да си с една група, а на профилираща - с друга, все едно са различни предмети). Като, ако има повече желаещи за даден профил, те също да бъдат разделени на групи по успех. А, и също, ако повтаряш, ще повтаряш само дадения предмет, по останалите си продължаваш нагоре. Доста е объркано, обаче ако трябва да се гледа само интереса на учениците, според мен трябва да е така.
    Последно редактирано от BloodyDreamer : 01-20-2014 на 20:15

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си