.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Тема: Анти-плач!

Red face Анти-плач!

Ние сме 2 момичета, които нямаме проблеми с любовта. Имаме сериозни връзки и всичко е като приказка! Разкажете вашите приказки.

anonymous895156
    Guest
    Eдин дървар, като минавал край някакъв бодлив и трънлив храст, чул шумолене. Надникнал в клонака, и що да види - едно малко, рунтаво мече се заплело в трънете, напряга сили, скимти, ръмжи, но не може да се измъкне. Дърварят посегнал, раздвоил тръните, откачил уплашеното мече, помилвал го по главата и го пуснал да си ходи. А мечката била наблизо върху съседната канара. Тя видяла всичко, сринала се от канарата - и право при дърваря. Като я видял, оня си глътнал езика от страх, но мецана дигнала нагоре предната си лапа, успокоила го и проговорила с човешки глас:
    - Не се бой, нищо лошо няма да ти сторя. Аз видях как помогна на мечето ми, разбрах те, че си добър човек, и реших да се побратимя с тебе. Искаш ли?
    - Как да не искам - отвърнал дърварят, - кой бяга от такава посестрима като тебе!
    Тогава мечката се изправила на задните си крака, разтворила предните си лапи и братски прегърнала дърваря. Според обичая дърварят трябвало да я целуне по муцуната, ала щом си доближил устата, лъхнала го тежка миризма и той се стъписал.
    - Какво? Защо се дърпаш? - учудено го попитала мечката.
    - Много на лошаво ти миришат устата, на мечовина - отвърнал дърварят.
    Мечката се докачила от тези думи, отпускала се на земята, помълчала малко и викнала:
    - Удари ме, побратиме, по врата с острието на секирата си!
    Дърварят се слисал:
    - Що думаш - рекъл, - де се е чуло и видяло побратим да дига секира срещу посестримата си?
    - Удряй! - грозно изръмжала мечката. - Или ще те одрънкам!
    Дърварят нямало що да прави. Дигнал секирата и ударил мечката. Рукнала кръв от раната. Мечката, без да погледне човека в очите, се обърнала назад и се мушнала в гъсталака. Изчезнала.
    Минали години. Дърварят много пъти ходил из гората, но никъде не срещнал посестримата си. Веднъж, като се въртял под дърветата, изведнъж отнякъде изскочила мечката. Познали се двамата, поздравили се и заприказвали. От дума на дума стигнали до удара със секирата.
    - Разгеле, побратиме - рекла мечката, - я виж какво е останало от раната, дето ми я нанесе.
    Дърварят поразровил козината на врата й, но не намерил дори белег.
    - Нищо не е останало! - рекъл той.
    - Видиш ли, побратиме, раната отколе заздравя и я забравих, но лошата дума, дето ми я каза тогава, няма да я забравя, докле съм жива.
    И като поклатила тъжно глава, мечката си тръгнала.

anonymous895156
    Guest
    ОТ НЕБЕТО ПАДАТ КАМЪЧЕТА

Имало едно петле с червено гребенче. То било като другите петлета: опашката му - зелена, а ботушките – жълти. Ходело наперено из двора, само че било много плашливо. От всичко се бояло: от кучето с рунтавата опашка, от магарето с дългите уши, от куция котарак. Щом се уплашело от нещо, захващало да пляска с криле, да кукурига, целия двор вдигало на главата си.
    Веднъж петлето си пъпрело под черницата и кълвяло туй-онуй. Не щеш ли, подухнал лек ветрец и отронил едно черничево зърно от най-долното клонче. Зрънцето тупнало петлето по гърба. Че като се уплашило онова ми ти петле, че като се развикало:
    - Олеле! Кой ме удари?
    - От небето падат камъчета – пошегувал се вятърът.
    - Кукуригууу! – изкрещяло петлето и тътрило да бяга. Прехвръкнало през плетищата, над покривите, излязло вън от селото. Там го срещнал пат-патаран и го попитал:
    - Защо си хукнало,петленце?
    - От небето падат камъчета! – отговорило задъхано петлето. – Бягай, защото камъчетата ще ни избият!
    - Ама че работа! – гракнал пат-патаран и се заклатил подир петлето.
    То бяга, той бяга, то бяга, той бяга, додето срещнали ежка-бежка-таралежка.
    - Защо бягаш, петленце? – навирил нагоре острото си носле таралежко.
    - Питай патарана! – отговорило петлето.
    - Защо бягаш, патаране? – обърнал се таралежко към патарана.
    - От небето падат камъчета! – гракнал патаран. – Бягай да бягаме, додето не са ни утрепали!
    Навървили се и тримата: петлето с жълтите ботушки, пат-пат-патаран и ежко-бежко-таралежко. Тичали, тичали тъй, че краката си щели да изпотрошат.
    Изневиделица напреде им изскочил заю-баю-дългоушко и преварил петлето:
    - Защо бягаш, петленце?
    - Питай патарана!
    - Защо бягаш патаране?
    - Питай таралежка!
    - Кажи, таралежко, защо бягаш?
    - От небето падат камъчета. Бягай и ти, додето не са те тупнали по главата.
    Понадил се и заекът подире им. Станали четирима. Запомни ли ги? – Петлю с жълтите ботушки, пат-пат-патаран, ежко-бежко-таралежко и заю-баю-дългоушко. Втурнали се към гората. Тъкмо влезли в гората, и насреща им изскочила кума-лиса-кокошкарка.
    - Защо бягаш, петленце?
    - Питай патарана!
    - Защо бягаш, патаране?
    - Питай таралежа!
    - Защо бягаш, таралежко?
    - Питай, дългоушко!
    - Защо бягаш, дългоушко?
    - Как да не бягам, когато от небето падат камъчета! Бягай и ти след нас!
    - Олелеее! – плеснала с предните си лапички лисана и се присламчила най-отзад.
    Станали петима : петлю с жълтите ботушки, пат-пат-патаран, ежко-бежко-таралежко, заю-баю-дългоушко и кума-лиса-кокошарка.
    Бягали, бягали,бягали, додето срещнали кумча-вълча-средногорски.
    - Защо бягаш, петленце? – преварил кумчо вълчо петленцето.
    - Питай патарана! – отвърнало петлето.
    - Защо бягаш, патаране?
    - Питай таралежа!
    - Защо бягаш, таралежко?
    - Питай дългоушко!
    - Защо бягаш, дългоушко?
    - Питай кума лиса!
    - Защо бягаш, кума лисо?
    - Как да не тичам – отвърнала лисана, - как да не бягам, когато от небето падат камъчета. Тръгвай и ти след нас!
    - Аууу! – ревнал кумчо вълчо и търтил подир лисицата.
    Станали шестима. Помниш ли ги? - : Петлю с жълтите ботушки, пат-пат-патаран, ежко-бежко-таралежко, заю-баю-дългоушко, кума-лиса-кокошарка и кумчо-вълчо-средногорски.
    Бягали, бягали, бягали, стигнали до мечата поляна. Там ги срещнала баба-меца-кривогледа.
    - Защо бягаш, петленце?
    - Питай патарана!
    - Защо бягаш, патаране?
    - Питай таралежа!
    - Защо бягаш, таралежко?
    - Питай кума лиса!
    - Защо бягаш, кума лисо?
    - Питай кумча вълча!
    - Кажи, кумчо, защо бягаш?
    - Защото...защото и другите бягат – отговорил глупавият кумчо вълчо, тъй като забравил защо се помъкнал подир дружината.
    - Хайде тогава да бягам и аз! – рекла баба-меца-кривогледа и затрополила най-отзад.
    Станали седмина: петлю с жълтите ботушки, пат-пат-патаран, ежко-бежко-таралежко, заю-баю-дългоушко, кума-лиса-кокошарка, кумчо-вълчо-средногорски и баба-меца-кривогледа.
    Бягали, бягали, бягали, най-сетне стигнали до един дълбок трап и там спрели.
    - Сега какво ще правим? – попитало петлето. – Искате ли да се върнем назад?
    - Никакво връщане! – викнала лисана. – Ние не сме тръгнали, за да се връщаме.
    - Ами трапа? – гракнал пат-патаран.
    - Ще го прескочим! Хайде, петленце, скачай първо, защото ти бяга най-отпред.
    - Кукуригууууу! – провикнало се петлето, разперило крила, хвръкнало и прескочило трапа.
    Подире му размахал крила пат-патаран. И той прехвръкнал отвъд.
    Засилил се и заекът. Той направил такъв юнашки скок, че прехвърлил не само трапа, но и половината гора.
    Дошъл ред на таралежа. Той нали има къси крачка, превъртял се два-три пъти, търкулнал се на кълбо и - бух! – в трапа.
    - Тъй ли се прескача трап? – скокнала лисицата, колкото й силите държат, но наместо отвъд и тя се намерила на дъното.
    Подир нея се сгромолясал и вълкът, а баба меца направо се бухнала надолу с главата.
    - Хубаво се наредихме! – спогледали се зверовете и захванали да мигат уплашено.
    Минали три дни и три нощи. На четвъртия ден лисицата рекла:
    - Гладна съм.
    - И аз! – изръмжал вълкът.
    - И аз! – изпъшкала мечката.
    Само таралежът си мълчал.
    - Кого да изядем? – попитал вълкът.
    - Най-малкия! – отвърнала лисицата и погледнала към таралежа.
    - Дръжте го! – ревнали трите звяра и се хвърлили върху бодливия таралеж.
    Но ежко бежко изведнъж се свил на кълбо и настръхнал. Бодлите му се наострили. Зверовете стоварили отгоре му лапите си, но мигом се дръпнали назад.
    - Олеле, той ме убоде! – заскимтяла лисицата.
    - И мене! – изпъшкала мечката.
    - И мене! – изохкал вълкът.
    Притихнали зверовете в дълбокия трап и цял ден не мръднали, но когато настъпила нощта, те се нахвърлили един върху друг, грозно заревали, затракали зъби и се разкъсали. Кой кого е изял, никой не може да ти каже, защото било тъмно като в рог, но на другата сутрин таралежът видял, че в трапа няма нито вълк, нито мечка, нито лисица.
    Останал сам таралежът и се замислил дълбоко: какво ще прави в този трап? Тъкмо в туй време две големи крила засенчили слънцето над него.
    - Орел! – рекъл си таралежът и пак се наежил, но орелът му извикал:
    - Не бой се, ежко! Аз не съм дошъл да те грабна, а съм дошъл да ти помогна, защото ти си един добър таралеж. Миналото лято ти изяде оная люта змия, която пълзеше по скалите към гнездото ми и се беше нагласила да ми изгълта орлетата. Сега пък аз ще ти се отплатя.
    И като се спуснал, орелът сграбчил таралежа с ноктите си, изнесъл го от трапа и го пуснал внимателно върху тревата.
    Ежко бежко се зарадвал много и полека-лека се прибрал в дупката си.
    А петлето и патаран, след като прескочили трапа, тичали още един час, уморили се и си рекли:
    - От небето вече не падат камъчета!
    И те се върнали в своето родно село, а заю-баю-дългоушко останал в гората.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Мен ме боли к'ура. :O

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от psychopath Виж мнението
    Мен ме боли к'ура. :O
    Аха. И мен ме боли нищо, че го нямам.

Мега фен Аватара на SonataArctica
    http://www.teenproblem.net/forum/sho...B5%D0%BB%D1%8F! Ето ти тема, чети колкото си искаш.

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от monstercheta Виж мнението
    Ние сме 2 момичета, които нямаме проблеми с любовта. Имаме сериозни връзки и всичко е като приказка!
    Кажи честно Ако нямахте проблеми нямаше да пишете подобни теми. Просто искате да чуете някой друг проблем за да се утешите, че не сте само вие.

Ние сме 2 момичета, които нямаме проблеми с любовта. Имаме сериозни връзки и всичко е като приказка! Разкажете вашите приказки.
    Значи сте лесбийки?

Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi
    нЕма пЪ!

Бих ви разказала, ама ще почнете да ми завиждате, а завистта не е хубаво нещо

trtrttt
    Guest
    компот ли да ви отворя?

Мега фен Аватара на baby_baby
    Браво на вас

Супер фен Аватара на Glamour92
    http://media0.giphy.com/media/QjRFQNMLaawmY/giphy.gif
    Шапка ви свалям,деца,от името на целия форум!

Приказка не ви се полага,не сте разказали нищо пикантно.
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn