Здравейте , с моята поредна глупава тема може би за вас.От къде да купя около 10м кабел да си свържа компютъра с crt телевизор crown.Аз едвам намерих преходник от dvi to vga в конрад.Нямаше dvi to vga кабел.В техномаркет има dvi to dvi.Телевизора има s video и скарт, като възможности за свързване. Може с dvi to scart ,ама много ,адски трудно ще намеря dvi to scart кабел.Някакви идея, от къде да купя кабела?
Ееее едно време бащата на една моя приятелка свързваше така компютъра си със телевизора ( който беше црт ) с един наистина доста дълъг кабел и си гледаха филми.
Аз също имам кабел за такава цел, но и двата входа са му hdmi ( картина + звук ) .
А няма ли кабел примерно от едната страна dvi to vga от другата скард? Потърси по технополис,техномаркет и всичките магазини за компютри в твоя град.. все трябва да се намери.
Нямаш ли някакъв ДВД плейър или подобно у-во с повечко входове, да служи за посредник? Вариант е дори да купиш някой "марков" с прецакан дисков механизъм, сигурно ще струва колкото кабела.
Олеее, това S-video е една от най-големите издънки. Не че не сме го ползвали в крайни случаи, но картината е толкова великолепно ужасна, че не си заслужава усилието. Освен това трябва да имаш S-video изход от видеокартата, но и да имаш... thumb down за тоя стандарт.
Ясно е как става с пари. Нов компютър, нов телевизор, кабели ще му подарят поне два.
За CRT от такъв клас S-Video е ок. Със сигурност е с по-високо качество от SCART, така че не е слабото място.