- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Изгледайте това видео.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
да ве, тръгнах
чезвай
4XCOKИ
"Това е цялата вдъхновяваща лекция на Гари Юрофски за правата на животните и веганството"
лел
СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕК-ТА
СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕК-ТА
СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕК-ТА
СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕК-ТА
СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕК-ТА
СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕК-ТА
СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕК-ТА
СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕК-ТА
СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕК-ТА
СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕК-ТА
n00bs
Тя, че не е схванала и думичка, не е, ама и вие не сте особено напред.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
е това ми е много любимо https://www.youtube.com/watch?v=dxIMaT34RCI#t=100
след това, което изгледах...останах буквално без думи
страх ме е да го кажа сега, но аз ще стана веган.. рано или късно
нямам достатъчно силна воля, защото човекът е прав: 'млякото, месото, яйцата са като морфин' - пристрастяваш се към тях
направете си услуга и изгледайте видеото. не бъдете тъпи манипулирани парчета!
Мълчи, подчовеко. Ти щом си със слаба воля и вярваш на всичката пляваа, що не вземеш да станеш вярващ християнин? А, чакай, ти сигурно си такава.
Овце. Както и с оная тъпата авторка - нямат акъла да сметнат колко прави 2+2, а почват да пропангадират измислици.
ето още една причина консумацията на месо и животински продукти да бъде сведена до минимум, най-малкото трябва да има закон, който да задължава производителите на месо, мляко и яйца да осигуряват безболезнена среда и безболезнени условия на животните, например коленето трябва да става по безболезнен за тях начин, има такива начини каквито са познати от т.нар. кашер - това е юдейска традиция, според която животните са заколвани по специален безболезнен за тях начин чрез изключително фин(хирургически) срез на сънната артерия, при което животното един вид заспива без да се мъчи, ето цитат от един текст за кашерната традиция, в който се посочва това:
"Коленето се извършва от „Шохет”, който предварително е обучен да изпълнява тези функции. Коленето се извършва по начин, по който нервната система на животното бързо спира да работи и по този начин то страда възможно най-малко."
хора, които са склонни да измъчват животните не бива да бъдат допускани на работа във фермите и кланиците
4XCOKИ
4XCOKИ
Смятам, че вегетарианството/веганството/суровоядството е личен избор като това дали да пушиш например. Точно за това да обиждаш и съдиш някого заради избора му, е най-малкото глупаво. Света не се простира само до върха на нечий нос.
Аз самата не бих оцеляла само на месо или пък само на зеленчуци, за момента баланса между двете ми е достатъчен. Смятам, че поради разни причини съм успяла да оценя храната като средство за оцеляване.
Ами и то е точно такова, главната причина някой източни религии да забраняват месото е географска. Тоест там е по топло в миналото са нямали хладилници и ако не изядат месото веднага , примерно свинското то се разваля и после по вероятно да се натровят от колкото да се наядат. Само че тази идея неможе да се прокара примерно при по северните народи. Поповете и монасите който не ядат месо и постат лежат по цял ден. Неможеш да си докараш с зеленчуци енергията която дава мръвката. Именно от тук идват различията. От гладуването се затапява , всяко момиче което е спазвало диети може да го потвърди. Но дали начина на хранене е важен за търсенето на духовността, не мисля, или поне не с толкова главна роля колкото показва този клип. Но пък от друга страна материалното ни тяло влиае на духовното ( не бъркайте дух и душа) и както са казали хората здрав дух здраво тяло.