- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Изгледайте това видео.
Очевидно вече е окей.
Другата опция е да си att. whore, което е по-благоприятното от двете.
Погледнах го набързо клипа, нямам време да гледам цялото.
Няма да спра да ям месо, който каквото иска да ми казва, т'ва си ми харесва и ще си продължа.
Сега някой ще ме нападне (предполагам) и ще ми каже колко е глупаво това, че ще продължавам да ям месо
и други животински продукти, и не знам как се държат с животните в кланниците и т.н.
Не е като животни да не са убивали хора.
А ако някой ми каже, че пак хора са виновни и за това, да се застреля, моля!
Не ми пречи някой да е вегетарианец, веган, или там каквито се наричат/е/, но би било полезно,
ако не го завират/е/ в лицето на другите хора.
Това е същата история като с гейовете. "Ние сме различни и искаме гей паради!"
/Нищо лично нямам против тях, не ме разбирайте грешно.
Абсолюююютно същото е и с веганите/вегетарианците. (част от тях, не всички)
"Вижте ни, ядем това, което предците ни са ядяли - тревица, листа, ядки и плодове. Искаме да ни казвате, че правим добро за себе си и за животните.." (допълвам от себе си - .., които и без това се убиват от други животни/умират, но не.. няма нужда да ги ядем, защото сме благородни и мислим за здравето си и за тяхното и всички трябва да правите същото!)
Глупаво е да се прави, а да не говорим за спора - той е безсмислен направо.
Всеки да си яде каквото си иска, по този начин няма да накарате някой, който обожава месото да спре.
Последно редактирано от fUcKsMiLe : 01-29-2014 на 15:17
*сън*
Аз не видях някой да ти налага нещо. Просто ти се предлага информация по достъпен начин, колкото да я разбереш. Как ще се възползваш от нея си зависи лично от теб. По този въпрос има хиляди гледни точки и всички до една относителни.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
4XCOKИ
обожава? хм. ти ме изумяваш. в клипа мъжът казва: 'затворете едно 2-годишно дете в стая с ябълка и заек'. предполагам (ъф корс), той ще изяде заека и ще си играе с ябълката.... нуждата ни от месо ни е насадена. ние сме израснали с мисълта, че се нуждаем от него. наумили сме си, че сме хищници. навикът е много лошо нещо.
извинявай, но имаш ли си на идея колко тъпо е това, което казваш? хищниците? да, те са убивали. нз, аз не съм чувала за случаи на убити хора от кокошка или от овца.
не е за казване може би имаш предвид? :Д
+ това..
човека ясно каза:
*цитирам по памет*
'Всички казват колко милосърдни са, колко съжаляват и съчувстват когато стане нещо лошо.. Колко тъжно се чувстват.. 'О 2375345 души загинаха, това е толкова тъжно!' И какво? Това не е начин да покажеш колко те е грижа и колко милосърден си. Това са просто думи. Веганството/вегетарианството е действие.'
4XCOKИ
4XCOKИ
има хора, които не са наясно как стоят нещата из кланиците и фермите. има хора, които са забозили мно'о яко и са като коне с капаци. един кадър от този клип, една фраза, може да промени начина ти за мислене и на живот завинаги. аз не знаех за отношението на животновъдите. това ми отвори очите за някои неща. пускането на клипа във форума е начин, по който те3 неща да достигнат до повече хора. и окей, нека кажем, че Щруди иска да се представи за много великодушна и добричка (в което много се съмнявам), защото всички са я виждали и познават до известна степен. но каква би била ползата за мен да се правя на такава, след като никой не ме познава.
приемете го. това, че вие не може да разберете нещо и че вие не сте способни да изпитате състрадание, не означава, че няма други, които са способни на това.
Защо? Пускането на теми в който и да е форум дава информация.
В 'двора' на работа има поне 10 котки, които *изненада* ги хранят всеки ден.. Не би трябвало, защото принципно не е много уместно на такова място да се развъждат котки, но както и да е. Има хора, които се грижат за тях. Аз лично бих прибрала поне две, ако не бях съобразителна и не ми пукаше за мнението на човека до мен. Но както и да е.
И какво искаш да кажеш? Че е безсмислено? Ето, радвам се например, че Ива го е изгледала и й се е харесало. Ето. Дори един от десет да 'припечеля', ще съм доволна.
Хич не обичам песимистични, черногледи и мрънкащи хора. Хич.
4XCOKИ
мхмм..
Всъщност не ям месо повече от половин година. Никакво. И не изпитвам нужда. И не го 'отказах' постепенно. Казах, че няма повече и се случи. Което е странно.. за мен.. Защото съм адски непостоянна. Но ето че в това съм. И ако цел ми беше да се правя на добричка, щях да започна първо с това сигурно. Може би щях да говоря каква гордост е за мен и т.н. което дори не е вярно. Дори не смея да се нарека 'вегетарианец', просто защото хората веднага биха го свързали едва ли не с някаква секта, или както щеш го наречи.
4XCOKИ
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Ива, каква дискусия? Обясняваш как много те било жал, ама видиш ли НЯКОЙ ден си щяла да спреш да ядеш месо. В същото време обвиняваш другите в липса на състрадание? Ти преди да изгледаш видеото беше ли се интересувала от тези неща? От опитите с животни? От насилието върху животни?
Излишно ми се видя да казвам, че когато аз съм станала вегетарианка, ти си ходела права под масата. Явно трябва да го кажа обаче, преди да ме пратиш да ям пържоли.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Сега за котки ли ще си говорим? х) Чрез това ли искаш да ме изкараш псевдо еди каква си? х) Доста жалък опит изсмукан от пръстите. И интересно как успя точно за това да се хванеш. Но ок. Миналата година взех от улицата едно коте, което бях решила, че ще гледам сама, но уви пак трябваше да се съобразявам с хората около мен. Близките ми. Няма как. Но историята не приключва зле. Писах във фейсбук, че котето си търси дом и веднага се отзоваха хора. Дадох го на един колега и сега си го гледа. Не знам защо трябва да говоря такива неща, като няма смисъл. Не съм тук за да изтъквам какви добрини едва ли не правя, толкова е смешно и дори отблъскващо. Никога не съм харесвала у някого това да се хвали за нещо добро, което е сторил.
Чрез това видео искам да дам информация. Която много хора може би за пръв път ще чуят. И това би било полезно. Нищо повече. Не казвам на никой колко е хубаво, какви са ползите и т.н.
Друг е въпроса, че повечето нямат желанието и волята да изгледат дори 10минутки, а просто тръгват с предубеждението и толкоЗ.
4XCOKИ
4XCOKИ
мен господ или природата са ме създали така че да ям месо всеки който мисли че има нещо лошо в яденето месо е идиот и има психични отклонения
човек е стигнал до върха в еволюцията защото е ял месо
най-глупавите животни са тревопасните
примерно виж една крава колко е голяма и колко мозък има и виж едно куче или котка
и сега ако кажеш че яденето на месо е вредно или нехуманно ти противоречиш на своето съществуване
относно кастрациите мен уличните животни ме хапят не ме ебът
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
аз не разбирам какво става с теб и защо се заяждаш с всеки и подлагаш на съмнение качествата на хората, без дори ни най-малко да ги познаваш. единствената, която се самоизтъкна до тук си ти. ми браво, евала. това ли искаш да ти кажа? тук не говорим за това, че еди кой си не иска да стане вег, а за това, че дори не се и замислят и не искат и да се замислят по този въпрос. кадрите, които гледах за мен са подсъдни.
и както вече казах - не. не съм се замисляла толкова над тези неща.
Аз изказах една от тези хиляда гледни точки, какъв е проблема тук?
Никой не го налага, но често това се превръща във фарс,цирк, както искаш го наречи.
Нямам проблем с информацията, но човека тук се опитва да покаже, че трябва едва ли не да се промениш,
за да водиш пълноценен живот без болести и без жестокост над животните.
Окей да приемем, че имаме избор (действително е така) и някой реши да стане веган,
след няколко години реши да си има дете и го подлага на същата диета.
Знаеш ли от колко различни болести ще се разболее само през първите 10 години, само заради подобни диети?
Давам ти за пример недостига на витамин Д, който е жизнено важен за човека.
Ако го няма - развиваш рахит, а това е коварна болест.
*Да, знам, че може да се набави и по други начини, освен риба, слънце(което води пак до болести след време - рак) и т.н. Но по-голямата част от хората си го набавят с продукти от животни или от самите животни.
Тъз пък и тя. И ти си една овца, щом след едно видео ще ти се промени мнението, за нещо, което цял живот правиш. Цял живот ядеш месо, даже съм сигурна, че довечера или в близките няколко дни ще ядеш я свинско, я пилешко, я кайма на принцеса. Не ми се прави на света вода, щото не си.
Да, на мен ми харесва вкуса, мириса. Аз лично без месо няма да мога да живея. Не мога да си представя това баба да не ми сложи домашна луканка/салам/нещо си или пък вкуска пилешка супичка и аз да стоя и да не го ям. Това е ужасно вкусно и не бих го пропуснала.
Има едно нещо наречено "хранителна верига". В момента хората ядем месо и др. животински продукти в 99% от живота си. Това, че някои си мислят, че е по-добре без него, не значи че действително е.
Сега ако ми кажеш, че кокошката е виновна за това, че яде червеи(които също са живи и с нищо не пречат на никого).... Логиката ви е много разклатена от моя гледна точка, на никой не налагам и аз мнението си, само го изказвам. Очевидно на някои не им се нрави, ofc.
А ние също сме убивали животни преди хиляди години. Замисляла ли си се за това Иве?
Това, че през някакъв период от еволюцията сме ядяли ядки, семена и т.н., не значи че в момента не сме всеядни. Кучетата също са всеядни, мечките(при тях има типични хищници и типични растителноядни - пандата например). Кажи ми, че и те са виновни затова, че ядат всичко.
Относно кланниците, би трябвало да знаете от край време как се коли едно прасе, кокошка или какъвто и да било добитък. Не е приятно, но голяма част от животните се отглеждат за да ги убият и за да се ядат. Други се отглеждат като домашни любимци, трети живеят на свобода. Ясно ми е, че не си се интересувала от тези неща. Замисли се обаче от какво можеш да се откажеш за да си веган/вегетарианец. Както се замисли и как ще живееш милеейки за животните, след като ти самата още довечера ще ядеш пържола или пилешка супа.
*сън*
4XCOKИ
4XCOKИ
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.