Местенето на книги е лесно, кропваш и му тресваш една ротация. Сянката е най-лесна от блендинг опшънс-а, а "изгубеният" фон се правеше с кобинация от Alt и продължително задържане с ляв бутон на мишката, доколкото помня, но тук не съм сигурна. Тоест получава се нещо тип туул-а с махането за пъпките. :Д
А и за такива елементарни неща да дават 300 евро на месец?
Реално се учи сравнително лесно, започнах да човъркам фотошопа в пети клас, "знаенето" идва с опит, тоест има бол сайтове с уроци. Примерно хвани някакъв лесен който ще те учи на рандъм неща, прилагаш нещата стъпка по стъпка, а когато свикнеш "кое за какво е", вече можеш да прилагаш нещо и от себе си, и да създаваш неща съвсем сам. Въобръжение да имаш.
А да, и опит.
Всъщност повечето от нещата имат доста "шорткътс", тоест често в уроците изглежда сякаш от някаква черна дупка се е появило пояснение номер еди-кой-си, а друг път са толкова подробно описани, че скролваш твърде много и те отегчава и забавя работата и четенето ти... Като схванеш базовите начини, и сам ще започнеш да прилагаш по-елементарни начини за постигане на желания резултат накрая.
Пен туул-а ми е бил проблем, така и не го научих, обаче фотошопа се забравя. След една година пауза, помня как го пуснах в 7ми клас и горе-долу 50% от нещата ги бях позабравила, а след това още повече.