.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Тема: source code

Hybrid View

Супер фен

source code

Пробвах с една програма да отворя един source code ,но ми излязоха яроглифи.Та въпроса ми е как да отворя source code на дадена програма и да не ми дава яроглифи?

Супер фен
    с resource hacker стана!

Супер фен
    Сега ако може да ми кажете как да вкарам в тоя source code да отваря заедно с програмата и друго нещо???

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от koko95 Виж мнението
    Сега ако може да ми кажете как да вкарам в тоя source code да отваря заедно с програмата и друго нещо???
    Другото нещо е икона/снимка. Голямо постижение си направил.
    Защо се мъчиш, дори наименованията не знаеш, source code имаш в нета, в програмите се нарича по друг начин.

Повече от фен
    Де да можеше това, което искаш да направиш. В зависимост от езика за програмиране(C,C++ и други езици, които се компилират до машинен код) няма как да се види сорс кода на компилирана програма. Можеш да видиш инструкциите, но трябва да си Assembler Guru, за да разбереш какво се случва. Отделно ако програмата е защитена с някакъв packer(и anti-debug техники), няма как да я промениш.
    Последно редактирано от mcfe : 02-02-2014 на 18:25

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от mcfe Виж мнението
    Де да можеше това, което искаш да направиш. В зависимост от езика за програмиране(C,C++ и други езици, които се компилират до машинен код) няма как да се види сорс кода на компилирана програма. Можеш да видиш инструкциите, но трябва да си Assembler Guru, за да разбереш какво се случва. Отделно ако програмата е защитена с някакъв packer(и anti-debug техники), няма как да я промениш.
    Кой ти говори тука за електроника, че споменаваш асемблер... ?
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от MaGuSs Виж мнението
    Кой ти говори тука за електроника, че споменаваш асемблер... ?
    Че компютъра си е електроника. koko95 иска да види сорс кода на компилирана програма, аз му казвам, че може да види асемблерните инструкции на програмата(текстовия сорс код го няма)/които процесора изпълнява - а процесора си е част от електроника/.
    Последно редактирано от mcfe : 02-02-2014 на 19:07

Град
    Варна
    Че компютъра си е електроника. koko95 иска да види сорс кода на компилирана програма, аз му казвам, че може да види асемблерните инструкции на програмата(текстовия сорс код го няма)/които процесора изпълнява - а процесора си е част от електроника/.
    Кернел-а казва какво да прави процесора, рамта, видео картата и хард диска и всичко кот се сетиш дет има микропроцесор. Асемблер е просто език и все пак не е крайния код, който управлява микропроцесора. коко95 иска обикновен сорс код на c++ C# или там на каквото е написана програмата, но няма как да го види понеже няма проджект файловете. Единствения начин, който поне аз знам, за да се едитне дадено .exe е едит чрез HEX кода му.
    Всички програми създават процеси в ОС-ма, ОС-ма чрез процесите се обръща към кернела на ОС-ма, който казва как да се обработи информацията и какви ресурси да даде на този процес. Явно изобщо си нямаш представа как работи един компютър..

Последно редактирано от MaGuSs : 02-03-2014 на 01:35
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.

Повече от фен
    Хайде да не си мерим пи...знанията. Асемблерният език не е крайният, но отвори едно PE с дебъгер като Ollydbg/IDA и машинния код ти е показан заедно с инструкции на асемблер(защото е по-разбираемо отколкото да гледаш opcode-овете). И в крайна сметка аз казах абсолютно същото, ако програмата е била компилирана до машинен код(а не примерно bytecode като при Java), то няма как да види тесктовия сорс код.

А начин да промениш EXE е отново с дебъгер, аз препоръчвам Ollydbg 1.10 или Ollydbg 2, но двойката няма плъгини, докато единицата има плъгини за разни анти дебъг техники.

Цитирай Първоначално написано от MaGuSs Виж мнението
    Явно изобщо си нямаш представа как работи един компютър
    Това откъде ти хрумна пък не знам... Някакви комплекси имаш.
    Последно редактирано от mcfe : 02-03-2014 на 05:09

Град
    Варна
    Това откъде ти хрумна пък не знам... Някакви комплекси имаш.

Не знам, може би...

Голям фен Аватара на ZloboMiR
    От мен точка за идеята с HEX едитора.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си