Защо да не ти зачитам мнението? Ако живеехме в анархичен свят, този (виртуален) разговор дори нямаше да го водя. След като видя, че мненията ни са коренно различни, щях да ти кажа да си жив и здрав и чао. Ти, обаче не си изказваш просто мнението, а се опитваш да изопачиш нещата, които казвам и заради незнанието си по въпроса, който аз обсъждам ми задаваш отново и отново безсмислени въпроси. Явно си мислиш, че анархията е някакъв вид строй или нещо такова, в което пак се взимат решения повлияващи живота на група от хора. Няма такова нещо, в анархията няма управляващи, решения се взимат само и единствено на индивидуално ниво от самия теб. Анархията е висш начин на разсъждаване, който почти никой на земята все още не притежава. За това казах, че не сме дорасли за анархия и ти си жив пример. Да не си помислиш, че те обиждам, няма такова нещо! Просто идеологията ти е силно повлияна от мненията на хората около теб и ти все още си психологически зависим от системата, в която живееш. Не казвам, че си глупав или слабохарактерен, всеки човек се повлиява от мненията на хората около него. А аз просто съм изчел, смея да твърдя изключително много материал по философия, метафизика, психология, класическа и квантова физика, биология, социология, политология и почти всяка наука, от която пряко е повлиян живота на земята. Това не знам дали ме е направило по-умен, но повярвай ми, отвори ми съзнанието до степен, която малко хора достигат. За това може би на мен нещата, които пиша ми звучат по-различно от колкото на теб, просто аз имам по-голяма база за сравнение. Пак казвам, не те наричам глупав, може и да си по-умен от мен, но едва ли имаш информацията, която аз имам и точно от там идва конфликта на мненията ни. Аз говоря за нещо, което знам какво представлява от А до Я, а ти имаш откъслечна информация и за това недоразбираш нещата, за които говоря и ми задаваш въпроси за неща, които дори не съществуват като концепции в анархията. Аз може и да съм мечтател, но не забравяй, че всяко нещо създадено от човека, първо се е зародило в нечия глава. Така наречената от теб "система" (още едно неточно определение на анархията) не е фантазия, но е толкова далеч от представите за света на масите, че изглежда като фантазия. Ако преди 300 години си излязал на улицата и си извикал, че земята е кръгла, надали си щял да доживееш до залез слънце. 100 години по-късно обаче ако направиш същото най-много да предизвикаш спор. Времената се менят с все по-бързи темпове и това, което днес ти се струва като фантазия, утре може да е реалност