.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 54 от общо 54
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dksan Виж мнението
    Защо да не ти зачитам мнението? Ако живеехме в анархичен свят, този (виртуален) разговор дори нямаше да го водя. След като видя, че мненията ни са коренно различни, щях да ти кажа да си жив и здрав и чао. Ти, обаче не си изказваш просто мнението, а се опитваш да изопачиш нещата, които казвам и заради незнанието си по въпроса, който аз обсъждам ми задаваш отново и отново безсмислени въпроси. Явно си мислиш, че анархията е някакъв вид строй или нещо такова, в което пак се взимат решения повлияващи живота на група от хора. Няма такова нещо, в анархията няма управляващи, решения се взимат само и единствено на индивидуално ниво от самия теб. Анархията е висш начин на разсъждаване, който почти никой на земята все още не притежава. За това казах, че не сме дорасли за анархия и ти си жив пример. Да не си помислиш, че те обиждам, няма такова нещо! Просто идеологията ти е силно повлияна от мненията на хората около теб и ти все още си психологически зависим от системата, в която живееш. Не казвам, че си глупав или слабохарактерен, всеки човек се повлиява от мненията на хората около него. А аз просто съм изчел, смея да твърдя изключително много материал по философия, метафизика, психология, класическа и квантова физика, биология, социология, политология и почти всяка наука, от която пряко е повлиян живота на земята. Това не знам дали ме е направило по-умен, но повярвай ми, отвори ми съзнанието до степен, която малко хора достигат. За това може би на мен нещата, които пиша ми звучат по-различно от колкото на теб, просто аз имам по-голяма база за сравнение. Пак казвам, не те наричам глупав, може и да си по-умен от мен, но едва ли имаш информацията, която аз имам и точно от там идва конфликта на мненията ни. Аз говоря за нещо, което знам какво представлява от А до Я, а ти имаш откъслечна информация и за това недоразбираш нещата, за които говоря и ми задаваш въпроси за неща, които дори не съществуват като концепции в анархията. Аз може и да съм мечтател, но не забравяй, че всяко нещо създадено от човека, първо се е зародило в нечия глава. Така наречената от теб "система" (още едно неточно определение на анархията) не е фантазия, но е толкова далеч от представите за света на масите, че изглежда като фантазия. Ако преди 300 години си излязал на улицата и си извикал, че земята е кръгла, надали си щял да доживееш до залез слънце. 100 години по-късно обаче ако направиш същото най-много да предизвикаш спор. Времената се менят с все по-бързи темпове и това, което днес ти се струва като фантазия, утре може да е реалност
    Да, ама анархията в тази степен, която посочваш е доста далеч, защото винаги има тъпи хора, не можеш да отместиш вярата на хората, не можеш да принудиш да правим всички това, което не засяга по никакъв начин останалите. Като правим всички квото си искаме, то нито щеше да се строи нещо, нито щеше да вървим по асфалт в града.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dksan Виж мнението
    Нееднократно казах, че човек е свободен прави каквото поиска, стига да не влиза в конфликт с нечии чужди интереси. Ако някой твой интерес е в разрез с някой друг, ще го промениш, така че да не влияе негативно на никой. След като казах, че анархията е висш начин на разсъждаване, според теб това не включва ли и контрол над емоциите? Хората трябва да се научат да подтискат негативните и деструктивни емоции и да ги заменят с позитивни и конструктивни такива. Това естествено означава и да се научиш да обичаш ближния безвъзмездно. А ако срещнеш някой, чиито характер е несходен с твоя и контакта с него би предизвикал конфликт, може най-просто да го игнорираш. Хората са единствените същества на земята, които имат контрол над емоциите си, лошото е, че много малко знаят как да осъществят този контрол. Някъде бях чел за един монах, който е достигнал 100% съзнателно мислене т.е. през цялото време реагира напълно съзнателно и всички решения преминават през съзнанието му, дори и когато се движи трябва да мисли как да си мести тялото. Доста впечатляващо, при положение, че средностатистическия човек реагира подсъзнателно в 95% от времето. Т.е. в почти целия си живот ти си животно, което се води от процесите, които се случват в мозъка му и реално нямаш контрол над действията си. Мислиш си, че имаш контрол, понеже мозъка ти пренаписва паметта, процес наречен ретроспективна рационализация. Та след като ти казах, че в 95% от времето не си ти, още ли си мислиш, че искаш да спорим?
    чувствата правят живота ни. от тях се учим, ако вечно ни беше добре и щастливо, то щеше сами дас и правим лошо, защото така сме създадени, че винаги през определено време трябва да ни е зле, а ако напълно контролирахме емоциите си нямаше да сме хора, нямаше да ни боли, нямаше да изпитваме чувства, щеше да ни е безразлично, щеше светът ни да е черно бял, щеше да сме роботи.

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Dksan, знам колко изкушаващо е да се изживяваш като борец срещу системата, но запомни: тези които се борят срещу системата са в най-голяма степен част от същата тази система, понеже тя се храни от психичната енергия, от пристрастията и отрицанията на едни или други убеждения. Именно докато се изживяваш като анархист, системата печели най-много от теб, и дори и в едно толкова малко и затворено проявление на същата тази система, като този форум, тя ще те сдъвче и изплюе така както й е удобно, за целите на тълпата...

Идеино е много лесно да се разграничиш от останалите, но вгледал ли си се надълбоко в себе си? Лесно е да се скриеш изпод всичките концепции, оправдания и сугестии, но ми се струва, че още съвсем не си толкова далеч от бездушната тълпа колкото ти се иска... най-малкото защото си тръгнал да спориш, да изказваш идеи, до които нито си достигнал сам, нито пък с безпристрастност. А желанието да убедиш другите в своята правота и така да засвидетелстваш своето място в света е именно част от онова, което гради системата - безграничната проява на вечното АЗ, чрез всеки един, по съответствие. Най-трудната част от борбата със системата не е самата борба, а да осъзнаеш самостоятелно в каква степен си част от нея, на всички нейни нива. Но това няма как да го разбереш колкото и литература да изчетеш, колкото и чужди постулати да изрецитираш.... понеже живота на всеки е съответствен на самия живеещ го и като такъв е въпринимаем в цялост само за самия него - но задължително сам, вътре в себе си. Точно там, дълбоко в себе си, чрез самоосъзнаване и интроспекция се намира истинското бягство от системата, а не в преповтарянето и вживяването в нечий идеи, понеже репликацията на чужди мнения е характерна най-вече за малкия бездушен човечец - основния двигател на системата. И всичките ролеви игри на изказвания на твърдения, доказателства, съгласия, отрицания, противоречия и т.н., това всичкото е безкрай пропито с дребнавите желанийца и потребности на малките хора, (както и цялата система впрочем.)

ПП: Постарах се да звуча минимално назидателно, така или иначе нямам нищо против теб. Уви, всичко е просто етап, и увличането по крайни идеологии не е изключено да го израстеш. И така трябва... но когато му дойде времето.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 02-22-2014 на 18:01

Мега фен
    Мислите ли, че е възможно системата да е създала монопол на информация и от там всички ваши "новаторски" идеи, уж извън системата, които ви карат да се чувствате различни, да са всъщност пак част от тази същата система.
    Последно редактирано от defender : 02-22-2014 на 23:39

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си