- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Помогнете ми!Не знам как да постъпя!
Здравейте...В моят клас дойде ново момче преди 2 месеца.С него си говориме и имаме много общи теми.Много го харесвам като ПРИЯТЕЛ(не повече),защото е страхотен човек,винаги има какво да си кажем,споделям му и т.н.Проблемът е,че той ме харесва като повече от приятел(казал е на едно момче) не искам да го отблъсквам,защото искам да сме си много добри приятели и като цяло не искам да губя такова страхотно момче.Няма причина да не го харесвам.Красив е,мил е,но просто искам да сме си приятели.Не искам да ставаме гаджета,защото точно с НЕГО не искам да губя приятелството си.С много други съм рискувала и не съм съжалявала,но за него определено ще съжалявам.И аз не знам с какво ме е впечатлил толкова,но във всички случаи искам да сме приятели.Въпросът ми е как да му покажа,че искам да сме само приятели без да го отблъсквам.?И имам още един въпрос:Защо с по-голямата част от момчетата,с които се запознавам ме искат за гаджета?Какво трябва да направя,за да ги задържа като приятели.След като им кажа,че искам да си останем само приятели и нищо повече ,те се отблъскват и не си оставаме,въпреки че искам да продължиме контакт.Ще съм ви благодарна ако ми помогнете.![]()
Там където започва любовта, свършва простото приятелство. Нищо не можеш да направиш за да спреш чувствата му. Или тръгни с него, щом и ти го харесваш или се отдръпни и му кажи как стоят нещата
Като ти чета мнението как момчето е супер точно и готино, а после казваш "точно заради това искам да сме само приятели", питам се - а какъв искаш за гадже??
Първо, с това момче НЕ СТЕ приятели. Време е да го осъзнаеш и да спреш да му се мотаеш в краката. Той не те иска за приятелка, иска те за гадже, което означава, че приятелството между вас никога не е било на дневен ред. Проумей го и му кажи, че няма да се получи между вас.
А колкото до това:
Най-вероятно, защото демонстрираш поведение, което им изпраща грешни сигнали. Проблемът не е в тях, а в теб.Защо с по-голямата част от момчетата,с които се запознавам ме искат за гаджета?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ако сте достатъчно зрели и двамата в емоционално отношение, дори след като опитате да сте заедно и не ви хареса и се разделите можете да бъдете приятели. Дори понякога така се правят страхотни приятелства. "Ами опитахме, не ни се получи, но пък тя/той има страхотен характер и сме си приятели". Това не се случва често, а е необходимо да са налице определени обстоятелства.
Tsukuda_Hiroshi задава много интересен въпрос: какъв човек искаш за гадже? Някой противен тип, който да те бие, да не ти уважава мнението и въпреки това ти да продължаваш да си с него? Нали в крайна сметка се харесваме и сме заедно заради характерите ни и отношението, което показваме един към друг.
Другото също е вярно. Има голям шанс ако го отрежеш, човека да се отдръпне от теб.
Относно другият ти въпрос. Когато момчетата са в подрастваща възраст е много модерно да си имат гаджета. И понеже няколко момчета покрай тях имат те не искат да изостават и правят всичко възможно и те да си намерят момиче. Абсолютно нормално е ако си нормално момиче (каквато по всяка вероятност си) да има интерес към теб. Когато разберат, че ти нямаш интерес просто се отдръпват. Това има и добра страна. Другия вариант е покрай теб да има и лицемерни приятели, които само да те използват.
Поздрави!
BeTheOne
Ако не искаш да сте повече от приятели прекрати сяква връзка с него защото той не те иска за приятелка а за гадже
Според мен не трябва да ходиш с него, ако скъсате после ? Пак ще сте в един клас и няма да се понасяте също така бързо ще ти писне все да си с него от личен опит знам всичко..
Благодаря много на всички ! :-* Tsukuda Hiroshi ,не съм казала ,че искам лошо гадже!Питаш ме:Какъв по-точно искаш за гадже: НИКАКЪВ!!!!!!!!В МОМЕНТА НЕ ИСКАМ.По-добре ми е сама.Искам истинско приятелство.
Бъркаш любовта със секса... и пак не е задължително да се приключи с едно приятелство заради секс.Зависи от хората.Колкото до любовта... една от основните и съставки е приятелството.
Към авторкатаМожеш да му кажеш,че харесваш момИчета
така ще си запазиш приятелството,ще провериш колко го бива за приятел,дори да се променят чувствата ти към него след време никой няма да те държи отговорна за това... Най-добрия начин е да му кажеш,че не желаеш връзка в момента,да не се отдалечаваш от него и да се държиш наистина приятелски... обаче ще е адски трудно за него ако наистина има чувства към теб.Първото според мен ще проработи
![]()