.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22

Тема: Tea time

Мега фен
    Град
    <3

Tea time

Преди време ми се мяркаше една тема тук, но май е из архивите, та пускам нова.

Пиете ли чай? Какъв? По колко пъти на ден?

Аз съм си накупила 5-6 кутии различни видове, но от онеЗ евтинджосите по левче до две.. Искам истински чай! Не в пакетче/торбичка, а на зърна/листа/каквото е там..
    Четох и бая за температурата на водата, запарване и такива ти глупости и ми се видя много сложно, но много искам да пия редовно и хубаво направен, качествен чай. ^_ От къде мога да си намеря такъв? Искам зелен, черен, плодови и някакви други билкови (вкусни) :33
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Голям фен Аватара на shutUp
    В Хеликон има супер яки чайчета, само дето цената им не е толкова супер, но определено си заслужават.
    Около 7 лв. е кутийката -.- Има всякакви видове.

Иначе аз обожавам зелен чай.
    Бабите ми ме снабдяват редовно с всякакви билки и липов цвят, които също много обичам да пия.
    А, и бял равнец! Много е полезен.
    Иначе, две-три чаши чай на ден не ми мърдат. :3

Преди не исках и да чуя за чай, но от известно време си създадох навик и имам 94397 кутии. Имам http://www.sofstok.com/language/en/u...7ad6013347.jpg на аромат са добре, ама на вкус нещо не ми харесват.
    http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/143...pg_250x250.jpg , от тука най-много ми харесва http://www.twiningsmoment.com/cms/da.../38-5-5549.png
    http://2.bp.blogspot.com/-_cVTpj_JWc...amon%2BTea.jpg този също на вкус не е кой знае какво
    От този- http://www.zoya.bg/public/upload/pro...jpg?1385759659 ми пратиха пакетче подарък от една доставка, засега ми е най-любимия и мисля да си поръчам цяла кутия. :3
    Иначе вкъщи имаме май и мурсалски, но нямам време с варене/запарване и тн. И аз съм навита за чай на листа, с всичките му там подробности. То си е цяло изкуство пиенето, ама като нямаш време..

Супер фен Аватара на mayaaa
    Не е пък чак толкова голяма философия. Варите 5-10 мни, захлупвате го за същото време да се накисне и си го прецеждате. Може да пробвате различно време, без накисване или пък само накисване. Експериментирайте си, не е чак толкова много времето.
    Иначе аз всеки чай, който ми попадне бих пила. Любими са ми мурсалски (като продават два вида и единият е гаден, другият много ми харесва, но ся не помня кой какъв беше ) и липа.

И аз пия по 2-3 чаши на ден. Предпочитам липов или зелен, но от скоро започнах да харесвам и лайка, която преди мразех.

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Никога не съм пиела чай, но от скоро реших да пия:Д
    Купих си преди няколко дни ето такъв http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%B0%D0%B...50-%D0%B3.3208
    Взех си и някакъв лайка, мед и ванилия, но той си е обикновен
    http://static1.framar.bg/product/lai...d,-vanilia.jpg
    Насочила съм се към Yogi

Аааа предната тема беше моята.
    Последно имах 17 вида чай в шкафа. Аз почти не пия вода де, тя и без друго има отвратителен вкус тук.
    Много рядко се навивам да си варя на листенца обаче. Играчка си е да се вари, да се прецежда и да се чака да изстине. Но от време на време се поглезвам и така, въпреки че сега имам само лайка на листа.
    Тук е доста разпространен някакъв чай от върбинка, който аз си взех, защото мислех, че е мащерка, а на мен хич не ми харесва. Рядко се случва да не ми хареса чай. xD
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Голям фен Аватара на joannalof
    Баба ми ме снабдява с всякакви билки и нищо не ми се налага да купувам.Обичам дори коприва,а като си спомня,че в началото ми се повдигаше от нея,но от както я пия редовно се чувствам отлично.Чаят и кафето ги пия без захар,с една лъжичка мед.
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Мега фен Аватара на strawberry88
    От био магазин можеш да си намериш хубав чай. И в Хеликон има, както казаха преди мен. От там ки купувам чайчета на Yogi.

Супер фен Аватара на Runaway11
    Оообожавам чай! Имаме супер много вкъщи на пакетчета на листенца - зелен, черен, плодов какъвто се сетиш. На листенца и аз не знам къде продават. Черен продават в руския магазин, но зелен на листенца не съм виждала досега. Иначе запарването въобще не е такава философия дето я изкарахте. Или си купуваш чайник с цедка или си взимаш едни малки цедки примерно ей такава: http://www.premiumvita.com/promedia/...dka_lujica.jpg (има ги в Икеа) или ето такава http://profit.bg/uploads/userfiles/images/14(54).jpg (тази май си я взехме от карефур) слагаш малко чай вътре, завираш вода в най-обикновена електрическа кана и заливаш отгоре. За запарването ако искаш добре да ти се запари - слагаш една кърпа отгоре и си готова ;ддд

Голям фен Аватара на black pearl
    Пристрастена съм към чая :33 Купувам го от био магазинчета , а майка ми ми разправяше за някаква билкова аптека , която така и не успях да намеря :Д

П.П Някой пил ли е чай от маточина ? :Д

Аз! Викат, че помагал за глава, но аз напоследък съм с такива мигрени, че не мога да го усетя. Има вкус на типичното българско планинско чайче.

Голям фен Аватара на black pearl
    Данке :3 Щото една приятелка вика , че и помагал когато била притеснена и се чудех дали да си взема ;д

Супер фен Аватара на mayaaa
    Еми, то принципно се води успокояващ. Аз си бях взела, защото не можех да заспивам лесно... За това не знам дали ми помогна, ама сега ми е един от любимите чайове. Вземи си и го пробвай.
    Btw стана ми интересно със захар ли се пиете чая, защото аз с мед не съм пробвала, а смело си слагам захар. ;d

Мега фен Аватара на strawberry88
    Никога не го пия със захар. Или без нищо, или с домашен мед. В мнооого краен случай, ако ми се иска да е сладък, а нямам мед, слагам малко кафява захар.

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    с домашен мед го пия
    Днес влезнах да си търся един чай на Yogi, но го нямаше.
    Взех си такъв

И аз по принцип го пия само с мед чаят от маточина също много ми допада, само не бях чувала за този от коприва.

Мега фен
    Град
    <3
    Преди го пиех със захар, после се научих без и.. хубаво ми е. Дори би ми било гадно със захар сигурно..
    Като имам мед, пия с мед.
    Само черния ми е ужааасно трудно да го пия горчив и без захар.. :33
    А Хеликон го свързвам само с книжарницата..
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Всичко пия без захар аз. Още от малка се научих от тати. От време на време си слагам по малко мед, но за да придаде вкус, а не да го подслади.

Супер фен Аватара на Jaune
    Мда, медът подсилва вкуса на чая... както зехтина на салатата. :Д
    Любимият ми е Йоги чай, макар че още не съм си купувала. Иначе обичам и Ърл грей (с мляко и мед), както и ментов чай.

Голям фен Аватара на smilelady
    И аз може би щях да обичам Earl Grey, но го свързвам с първия случай, когато го опитах и после ми стана лошо. То не беше от чая де, оказа се, че бях хванала някакъв върус, но и до днес започва да ми се гади.
    Сега главно обичам да пия билкови, особено от мащерка
    Обичате ли да ходите по чайни? ;д Напоследък все на такива места се озовавам и има доста добри попадения.
    I'm not afraid of anything
    I just need to know that i can breathe...

Последните ми две чаени похождения : Цък
    и Цък
    Инфо за чаят от ройбос: Тук
    Някой пробвал ли го е тоя чай от ройбос? и се чудя дали ей Тоя ще е хубав

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си