- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Проблем с рутер ( TP LINK )
Здравейте, имам проблем с рутера ми от както съм го купил. Не знам дали е от настройките или от самия рутер (TP LINK), но от както съм го взел всеки месец на по 1-2 пъти ми спира интернета и трябва да го рестартирам и да го нагласям отново, а вече ми дотегна. Та, искам да попитам има ли начин да го оправя?
Доставчикът ти на интернет не иска ли да съдейства безплатно по въпроса? Би било много мило от негова страна и е доста разпространена практика, особено ако рутерът е негов.
Скузи?! Един нормален доставчик е нормално да ти съдейства, независимо дали той ти е доставил рутера, би могъл да го замени и т. н. Вече ако имаш договор за един ПЦ и го нарушаваш е по-деликатно.
Един съвет, който обичам да давам. Размени си рутера с някой приятел за месец. Може да си съхраните настройките предварително. Така ще знаеш дали е твоят рутер или линията.
Последно редактирано от ZloboMiR : 01-27-2014 на 09:07
DJAffly:
Няколко въпроса, за по-точно диагностициране?
1. Имаш проблем само с WIFI или и когато си вързан с кабел към рутера?
2. Какъв е точния модел и сериен номер. Много вероятно е да има нова версия на Firmware-a и това да реши проблема ти.
3. по време на проблем - тествал ли си връзката компютър --> рутер и рутер -->интернет?