- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Браво!
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
става въпрос за случаите,в които човек може да направи избор(като си притиснат от обстоятелствата естествено,че целта оправдава средставата),а и чисто практически по-лесно можеш да убиеш животно по немъчителен начин,отколкото по мъчителен(в смисъл по-лесно и бързо ще ти е да застреляш песа или да му счупиш главата с паве,отколкото да го връзваш за кола и влачиш) ,така че невиждам защо ти е да го правиш по мъчителния,освен ако не изпитваш удоволствие от тва да наблюдаваш страданията на живо същество?въобще не става въпрос,че кучешки живот е по-ценен от човешкия и мн добре ме разбираш,ама се правиш на интересен
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
пич,не знам не съм кучкар whateva,идеята ми е,че е доста тъпо да проявяваш жестокост към животни,освен ако наистина не се налага,защото просто не води до нищо,ами си е израз на няква комплексарщина
Отново нищо не каза.
Отново се опитваш на извъртиш ситуацията.
Аз дадох само един обикновен пример, който също е близък за темата.
От всичко, което написа се разбира, че наивно смяташ, че държавата ще те оправи, па и награди.. Смяташ, че като си в този бардак, кучетата имат право да те ядат. Или, че някой прост селянин ще създаде цяла европейска организация за справянето му с колегите. Еми българите не са толкова изобретателни и кадърни, нито пък умни. Те са коравосърдечни коври.
И ако темата се пищри в основата си само - тя ще умре в зародиш. Все един простотии, всяка година.. Все едно се говори и никой нищо по-различно казва. И всички така наранени и чувствителни. 3ба си аз , ако беше така действително...
Изобщо не съм споменавала никъде, че кучешкият или котешкият живот е по-ценен от човешкия. Когато животът ти е застрашен, естествено да действаш. Но и в такъв случай, действаш инстинктивно, гледаш да отстраниш заплахата възможно най-бързо. Не връзваш куче да го влачиш зад колата си. Както каза socareless - какво ще постигнеш с това? Ще дадеш морален урок на останалите улични песове?
Но измъчването на животно заради собствено удоволствие е абсурдно и трябва да бъде наказвано. И това е темата, по която говоря. Всичко останало е стремеж да защитите теза, която дори не подкрепяте с тези аргументи.
Не, не вярвам, че държавата ще ме оправи. Вярвам, че ние трябва да я накараме да заработи.
И както оправдаваме човек, който застрелва куче, което е убило детето му или е нападнало него, така трябва да защитим и себе си от човек, който изпитва извратено удовлетворение от това да мъчи котка. Винаги се почва с котка, после е детето ти, после си ти.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ще накараш ти, да заработи системата... и за две години, по-хуманен път всичко ще е суперси иновативно. Такива приказки, като вяра надежда и любофф... не слушам за първи път , а времето не е безкрайно, всеки момент може да е фатален.
Все от някъде се почва.
Аз предпочитам да дам пари за кастриране на уличните кучета около дома ми, отколкото да ги изтрепя. Ако ти искаш да ги трепеш, това си е твой проблем. Хората за това имат глави на раменете си. Но не ми обяснявай, че си по-добър от едно животно. Защото дори животното убива, за да се защити или нахрани. А не защото така му е кеф.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Окей, и като го убиеш кво постигаш, освен да си избиеш яростта отгоре му? Връщаш ли парчетата месо от детето си? Както каза Сокерес (не се стърпях, съжалявам) е доста по-лесно да го удариш с паве в тиквата или да го застреляш. Отделно дето няма да имаш физическата възможност да хванеш кучето и да го вържеш за колата, щото то ако е толкова бясно, за да нападне дете, ако ще и Господ да дойде, няма да успее да го приближи.
Говориш пълни простотии и само си правиш вятър на устата.
Офффф стига бее. въртянии теми... дори папагалите им е омръзнало да ги повтарят
Че кой нормален човек ще се има за по-добър от животно? Кажи? Извинявай, ама нямаше смисъл да ми го пишеш това....
Подкрепям те, но забравяш колко е средната заплата на българите!
Кажи ми, тези наши братя например от Родопите, които се издържат със земеделия - тютюно прозводство.. и не взимат повече от 300 лв.. за храна , въздух и вода.. Кажи ми какви пари могат да отделят?
Кажи, кой ще отиде в тези затънтени места? Това е само пример, не започвай...
Ако имаше възможност.. биха се направили хуманни дейности разбира се.. Обаче има някои задънени улички.. кастрираните кучета не стават по-малко гладни.
оф боже.. май не мислиш..
изблик на емоционална агресия..
пак прочети.
изблик на емоционална агресия..
Това в превод означава, че си тласкан от емоцията и не зависимо какво ще постигнеш или не - ти си в дейстиве.
Да, няма нищо да се промени.. Но, ако убие специално едно кучето.. не означава, че трябва да го вкарат в затвора или че е садист! Той не го е направил заради от кеф.. той го е направил от първично чувство за отмъщение. ..
този "изблик на емоционална агресия" ми звучи по-скоро като израз на психическа неуравновесеност,което си е най-малкото за лечение