Иве, аз, пък, познавам "тройкари", с които ми е много по-приятно, отколкото с разни надути зубърчета, дето си мислят, че са хванали Бог за... И на мен дипломата ми се очертава със среден успех около 5,5, ама не го имам за голяма работа... Може би, щото не съм си давал зор... Като се има предвид и, че родното образование е на толкова ниско ниво, съвсем не го намирам за някакъв повод за гордост и самоизтъкване... Отделно, че има "тройкари", дето ме удрят в земята в някои области.
Фишера и жена му// вече дадоха примери за гении, които са били "издънки" в училище...
всъщност не знам до колко си запознат с това, което учат в Западна Европа примерно, но в една Англия имам съученичка, която е била там и сега ще продължи да учи там, та тя каза, че там учат бая по-малко от нас. системата ни е такава, каквато ние си я направим. друг е въпросът, че учениците ги мързи.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Не е така.. Математиката не зубрене, ами мислене. И от 5 клас на горе служи единствено и само за развиване на мозъка и за нищо друго. И аз я мразя, ама я има .. и ннай-вече при инженерните специалности и то многооооо . ще ти одърат главата с тая математика, вярвай ми.. На запад не е така. Там не се учи почти , за което съм напълно съгласен.
Там и средното учат с няколко годиини на зад от нас.. Таблицата за умножение я зубрят чак 5, 6 клас..
И за това съм съгласен. Не мисля, че дете 5 клас трябва да чете Клетниците!!!!!!!!!! Нито ще разбере, нито ще запомни нещо!
Ама на мен няма какво да ми ги обясняваш нещата с математиката специално... Специално формулите трябва да ги зубриш, ако не искаш да си ги извеждаш за всяка задача. Това е тъпо, щото ти тези формули така или иначе ги забравяш след време. Вместо да ни дадат да ползваме формулите на готово, но да решаваме трудни задачи, които изискват логика и истинско разсъждение, те ни занимават със стотици елементарни задачки, за да сме запомнили формулите за класното/примерно/...
Има разлика между това да покажеш реален аргумент и да дадеш някакво неверояяяяяяяятно голямо изключение, което е едно на сто хиляди. При примерите, които те дадоха, причината за ниските резултати в училище почти сигурно е била липсата на увереност да кажат нещо в час и тоталната интровертност, която (вероятно) е присъща за гениите.
За фишерман - климатроник сподели линк с описание на няколко от различните видове интелигентности. Може да си кръгла нула като математик/художник/лингвист, но това да се компенсира от високи нива на емоционална/предприемаческа или каквато е там интелигентност и да се превърнеш в новия президент, във въпросния български милиардер (на когото явно е помогнал доста късметът) или в Христо Стоичков.
Тук никой не е тръгвал да обижда хората, които не се интересуват от училището и завършват с тройки, вие сте тези, които скачат на ива за това, че се радва за успеха си.
Това май не е по темата, не, че има квато и да е фиксирана тема тук, но в живота не е ли най-важно усилието, което вкарваш в нещо, вместо природните заложби, които имаш по него? С напредване на възрастта ми започвам да мисля така... все пак не съм видял спортист на олимпиадата, отишъл там само с талант.
Последно редактирано от dimitar., : 02-06-2014 на 19:09