.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Зависимост...

Здравейте, искам да споделя моя проблем. За разлика от другите мой връстници аз не пия и не пуша, нито съм пристрастен към наркотиците, а по- лошо- към компютъра. Случвало ми се е и то не веднъж, някой приятел да дойде да ме викне да излезем навън и да му откажа, защото ми се играе на компютъра. Моля ви, дайте някакви идей, как да се огранича от компютъра, защото осъзнавам как съсипвам не само себе си, но и хората около мен...

Повече от фен Аватара на ~LadyCrawley~
    Гадже. Най-добър приятел.

Мега фен Аватара на BlackEyedPeas
    Град
    Somewhere On East =]]
    Колкото и да ти е трудно - излизай, защото не след дълго ще им омръзне и ще спрат дори да те викат и така и самите ти приятели ще спрат да се интересуват от теб, а точно тогава игрите вече няма да са ти в интерес. Не губи това което имаш. Сега може и дори да не са ти "най-близките приятели", но след време можеш да нямаш и един такъв. Изборът е твой.
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

Мега фен Аватара на xoxi
    Не си плащай интернета.

Моята зависимост пък беше телефона . Един ден просто реших да живея без телефон и 8-9 месеца не използвах въобще.Пробвай без компютър поне месец.Знам,че ще е трудно,но тогава ще видиш какво си изпуснал в реалния свят.

Да, обаче при мен има още 2 проблема налице. 1- оперираха ми крака скоро и още чакам да зарасне раната. 2- От малък мразя зимата, и не мога да издържам дълго време навън. И най- лошото е, че осъзнавам, че и приятелите ми са започнали да стоят все по- често пред компютъра, и не им се излиза...

Съберете се във вас или в някой приятел има толкова игри, които можете да играете..
    Пример: Играйте карти.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Сега зимата си цъкай, няма ядове ;д

Мега фен Аватара на RapExotic
    Спортувай. Винаги е по-добре да си навън, сред природата от колкото пред монитора. А, и без лаптопи и таблети. Тва направо ми става смешно, някой на сред планината като извади такива атрибути и започне да се отбелязва във Фейсбуклука къде се намира.

По принцип тренирам футбол и фитнес, но сега не мога нито едно от двете, защото както споменах горе ми оперираха крака. Така, че дай друг вариант докато се възстановя.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Учи. :Д Звучи смешно, ама е много по-добре да хванеш някой учебник или книжка и да си легнеш да леглото/дивана, пък и да се унесеш по някое време.

Иначе, продължи със спорта, когато се възстановиш.

Последен съвет - имам брат близнак, който е "пристрастен" към компютрите и видео игрите. Той, също като теб, често отказва на приятели, защото му се играе. Последните седмици го карам да излиза постоянно и да не отказва изобщо. Причините са няколко:

1. Откажеш ли веднъж, дваж - трети пък няма да последва. Ще престанат да те канят.
    2. Градиш спомени.
    3. Правиш нови запознанства.

Натяквай си ги тея три точки в главата и ще видиш как бързо-бързо ще излизаш вместо да стои вътре.

Супер фен Аватара на mayaaa
    Абе, много сте ми банални като почнете да говорите за алкохол, наркотици, etc... Нещата далеч не са както ни ги натякват и толкова наизустено ми звучат такива изказвания, че няма на къде. И все пак не ме разбирай погрешно, има разлика между това да пиеш и да си пристрастен към алкохола. А за компютъра, като гледам хората около мен как са, далеч не си рядкост за поколението.
    Иначе ние не можем да те изкараме от вас. Просто спри да отказваш, не е голяма философия. За зимата, еми да и аз я мразя, ама може да се събирате в приятели, МОЛ, mcdonalds, а-у. Ако пък толкова не можеш си помисли колко време си изгубил в игри и колко неща е можело да направиш, изтрий си игрите, изтрий си акаунтите ииии готово.

Мега фен Аватара на babity
    Пропий. Като видиш колко е яко, ня'а да седнеш пак на компа.

Голям фен
    Воля, да си вдигнеш задните части и да се размърдаш!
    Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.

Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.

Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.

Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.

Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!

Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!

Намери си приятели, с които да играете нещо онлайн.

Една зависимост се преодолява с друга !
    אויב איך מאַך אַווערטאַד

Монди, ти ли си бе, човек?

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от stefko1996 Виж мнението
    Една зависимост се преодолява с друга !
    така е, аз като малък бях върл гЕймар и излизането ми от нас беше единствено до училището и обратно, после се вразумих малко или много и спрях да цъкам по цял ден, сега съм зарибен по залозите и си давам понякога цялата заплата в еврофутбола?!
    та мисълта ми е, че "зависимоста" на пича съвсем не е толкова лоша, винаги има как да стане по-зле ;д

Като гледам, май само идеята за еврофутбола и за създаването на спомени ми допадат.

Просто си направи някакъв режим, примерно седене пред компютъра от 19 до 22 ч.
    Имай волята през останалото време да не припарваш към него и не се опитвай да хитруваш със себе си- "ама само да си проверя пощата", "ама само да си изпия кафето", "ама само да видя прогнозите дали ще вали" и подобни...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си