- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Целулит
Здравейте, днес забелязах,че на дупето имам като издутини, като пъпки от комар, но нито ме сърби нито нищо, също така забелязах,че имам пак там леко издути линийки, които са червени. Първоначално изобщо не се замислих за целулит,тъй като съм на 18 години и съм слабичка- 50 кг., но след като стиснах кожата наистина се виждат като дупчици малки, а и прочетох в интернет,че е хубаво да започнат да се правят фитнес упражнения например на моята възраст,за да се предотврати целулитът в следващите години. Въпросът ми е дали има други като мен ? И с какви упражнения правите или с какво се опитвате да го премахнете? И изобщо нормално ли е на такава възраст да се появи целулитът ?
Нормало е да имаш целулит независимо че си на 18г./50кг Пий повече вода, тичай, прави упражнения за дупе
Между другото противно на всеобщото мнение ,целулита е проблем на кожата ,а не на мускулите.
започни да пиеш много вода! поне 2 литра на дени също така прави и упражнения за цялото тяло не само където имаш проблем.Може даже в къщи да си тренираш през ден или през два по 1 час може и повече. Правилната храна също има голямо значение.Намали солта и мазните храни.Аз също забелязах че имам малко и започнах да правя упражнения и не ям глупости и да ти кажа има ефект - http://www.youtube.com/user/XFitDaily/videos
Да, абсолютно нормално е да имаш целулит! Аз съм на 15 и имам и то отдавна. А червената линийка най-вероятно е стрия - мажи я с нещо още докато е червена ,че после махане няма. А за упражнения - според мен просто трябва да правиш някакви тренировки за стягане на цялото тяло - аз от близо година се заех сериозно с упражнения и целулита ми определено понамаля. В замундата има страхотни филми с упражнения за в къщи. Изтегли си и пробвай- нищо няма да изгубиш.
Правиш Кардио , хубав хранителен режим яко клекове и дупето е на 6няма да има никакъв целулит
Целулит може да се появи както на 18 така и на 50 години. Причините са неправилното хранене, наследственността, заседналия начин на живот. Повече движение и правилен хранителен режим, както съм посочила в сайта си, аз така успях да се преборя с него, дори без физически упражнения, поради липсата на време а само с правилно хранене![]()
Тичането като за начало е доста добра кардио дейност , с която се горят много калории за малко време , а и оформя доста бедрата и седалището !
Стани 47 !
Защо пък да става 47 кг? Килограмите не са определящи . По-добре да си купи шивашки метър и да мери обиколката , тогава ще се забележи дали сваля или качва. Нали знаеш , че мускулите тежат повече от колкото мазнините .
Интересно ми е дали ексфолирането на кожата допринася за изчезването на целулита!?
I have a dream
С риск да прозвуча помпозно но кое му нормалното на 15 години да имаш целулит?
Аз съм чувала че кафето помага при целулит . Или по точно утайката от кафе .
Но основното е здарвословно хранене без никакви боклуци и много спорт
Грозни са оправданията от рода ами то е нормално и на 15 и на 50 да си .
има и наследствени случаи ама при 99% от жените имат целулитни гъзове щото не искат да станат и да тренират , мързи ги и още повече ги кефи да нагъват шоколади и помия![]()
Стриите имат някакъв, макар и малък шанс да изчезнат с времето или поне да станат незабележими. А за целулита е по-важно храненето и водата, която приемаш.
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Таблетки за целулит - http://track.buycellinea.bg/product/...2&bid=advandec Лично съм го ползвала и много ми помогна.
Пий повече вода, не консумирай мазни и тестени храни. Фитнес минимум 2 пъти в седмицата, първоначално е желателно почти всеки ден. Премахването или поне намаляването на целулита изисква много воля и усилия, но наистина има добри резултати. Само козметика без спорт не помага. Избери си добър тренировъчен режим, тук има много http://sport.framar.bg/%D0%B2%D0%BB%...80%D0%BC%D0%B0