- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Относно болна роднина
Здравейте,
За съжаление имам проблем с пра-леля си. На 89 години е и получи инсулт. Пътувах в автобус от др.град,когато разбрах. Аз съм на 23 и в момента майка ми не е в България. Нейните роднини са крайно долни за мен, защото само свекърва й се съгласява да я гледа за по-дълго време. Аз ходя да я храня отвреме-навреме, да говоря с нея, даже се наложи да й сменям памперсите. Проблемът е,че много се поттискам психически. Не мога да спя, не мога да ям, защото това за мен са ужасни гледки. В същото време трябва да пиша дипломна работа, но не мога, защото за да я пиша е нужно да пътувам за града, в който уча. И проблемът идва оттам,че от една страна не мога да я оставя дори от чисто съжаление, от друга-ако не го направя рискувам да не завърша/това е последният ми шанс за явяване/. Хората,на които ще се препише апартамента не искат да я поглеждат и само говорят да се наема човек. Много ми е трудно и не знам какво мога да направя. Моля за съвет.
Напълно те разбирам, пра- баба ми и пра- дядо ми бяха по същия начин до преди година и половина и родителите ми се грижеха постоянно за тях, всеки ден ходеха да им помагат с каквото могат. Аз просто не издържах психически, когато ги виждах и за това не можех да им помагам. Въпреки това нашите събираха сили и се грижеха за тях до като починаха. При теб е по- сложно, защото имаш да учиш за изпити, но аз вярвам, че можеш да направиш невъзможното, както се казва. Винаги можеш да съчетаеш така нещата, че да имаш време за всичко. Въпроса с правенето на изпитната работа е по- сложен. Не можеш ли докато пътуваш между градовете (на път към пра- леля ти) да пишеш. Ако това не може да стане, то тогава трябва да помолиш някоя жена, която познава леля ти от дълги години да и помага. Така беше при нас, когато нашите нямаха възможност, жената винаги помагаше на пра- баба и пра- дядо. Естествено и плащаха за храната, която готвеше или за грижите, които полагаше за тях. В най- лошия вариант трябва да наемеш някой/я напълно непознат да се грижи за нея. Надявам се да съм ти помогнал с каквото мога.![]()
Най-добре е наистина да се наеме човек.
И ако пралеля ти е на 89 години... на колко е свекърва ѝ дето ходи да я гледа от време на време?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Na 60 nqkyde...