- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Френски булдог
Здравейте! Казвам се Моника, на 16 години съм. От малка искам да имам домашен любимец и тази година родителите ми най-накрая се съгласиха. ^^ Проблемът е, че където и да проверя за информация откъде е най-сигурно да се купи куче, навсякъде има различни мнения. В един форум четох, че зоомагазинът е най-подходящото място, а в друг пишеше, че животните, взети от зоомагазин, често се разболяват и понякога умират още в ранна възраст. Отказахме се да купуваме в зоомагазин и се насочихме към развъдници. Но един приятел на баща ми си е купил немска овчарка от уж сигурен развъдник, а накрая като видяхме кучето то изобщо не отговаряше на стандартите за породата, дори ушите му бяха клепнали. Накрая започнах да търся по разни сайтове за обяви. Та ако може да ме насочите към най-подходящия избор. Избрали сме френски булдог и някой, който има куче от тази порода, ще съм благодарна ако пише по темата.
тва си е расизъм твоето
все тая от къде го взимаш
от зоо магазините умират рано щото ги ваксинират да речем в Чехия същия ден ги пращат в България утре го взимаш ти
и поради стреса животното се разболява от самата ваксина която съдържа смъртносни вируси и умира
така че просто гледай кога е ваксинирано трябва да са минали поне 14 дни
ако ще го избираш на място гледай захапката дали отговаря за породата да не е някоя шаранова
кучето да е жизнено и игриво
относно клепналите уши може да получи и от липса на калций което е доста често срещан проблем при големите породи като НОК
запомни с какво го хранят и не сменяй храната
вече че носа му бил розов не черен или че имал петно някъде не мисля че ще е проблем
ти си взимаш домашен любимец не манекен или нещо от сорта
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Не знам кой нормален ще те посъветва да вземеш куче от зоо магазин.
Развъдници на всяка цена, за да се подсигуриш срещу генетични проблеми, не заради тъпата идея да имаш расово куче. Приятелят на баща ти не го е взел от легитимен развъдник или не е полагал правилните грижи.
Има много развъдници, но потърси легитимните - тоест признатите от закона.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Затова казах легитимен.
Когато търсехме развъдник да си взимаме куче, излязоха поне десетина за породата. Кратка справка показа, че само три от тях са легитимни.
Така в никакъв случай от обяви или зоомагазин! Моля те, само от там недей! За повече правилна информация : http://frenchbulldog.bg/%D1%80%D0%B0...0%D0%B8%D1%8F/
Или: http://frenchbulldog.bg/ Ако имаш нужда от помощ или въпроси, попитай там. (Може да се обръщаш и към мен)
Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.
Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!
Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!
аз съм гледала и в тези сайтове, ама последния път като проверявах нямаше налични кученца :/ а в зоомагазин, когато и да отидеш казваш какво куче искаш и след 1 седмица максимум ти звънят да дойдеш да си прибереш новото приятелче ;д пък и от такъв расов развъдник, където кученцата се водят по изложби, мисля, че доста скъпичко ще излезе, та дано наще да са съгласни
Ако наистина гледаш това, просто не си взимай куче. Цената, която ще спестиш, като си вземеш любимеца от зоомагазин, ще я дадеш три пъти по толкова при ветеринаря. Идея си нямаш какво е животното ти да има проблем и да няма нищо, което да можеш да направиш по въпроса. Генетичните проблеми са страшно нещо. Дори не говори за пари в тоя случай, защото е гнусно.
А ако толкова държиш да го гледаш така - първоначалната покупка пет пари не струва пред това, което ще даваш за издръжка на кучето после.
Ъм, мисля, че казах, че съм на 16 години и не гледам аз цената, а родителите ми. Много добре знам как стоят нещата и че ще си вкарам голям автогол, ако не взема кучето от "легитимен" развъдник, както ти казваш, но всичко зависи от нащеЩе се посъветвам с тях и ще им кажа кой е най-правилният избор, ще им обясня и защо, дано и те да разберат това, което ти казваш.
Ваш'те никога няма да се ръснат 1000Е за куче. На мен са ми известни два легитимни развъдника за френски булдози, и за двата гарантирам, че не просто ще са генетично читави, ами и даже имат превъзходна кръв, защото съм им проследявала повечето заплождания.
'Земи си някое помиярче, 'дето се подарява. Ама да, те ваш'те пак няма да са съгласни. Ще ми правиш оборот някой ден.
Ако ще вземаш от обява, не вземай от Стара Загора!
Ако искаш кученце от породата френски булдог, само от изброените в сайта развъдници може да намериш такова. Кученце взето от където и да било другаде е с недоказан произход. Недоказан произход не означава, че може би няма да е чистопордно, но и вероятността да страда от тежки (ж много случаи и нелечими) наследствени болести. Тръгнат ли да се лекуват тези болести също няма да излезне евтино, че даже ще излезне и по-скъпо. Така, че най-доброто решение е кученце от легитимен развъдник(=развъдник регистриран в световната федерация по кинология FCI). Ако нямате възможност за кученце от там, осиновете си то приют, ще спасите живот. Моля те, наистина те моля, не прави грешката да си взимаш кученце от зоомагазин или обява, не можеш да си представиш в какви условия живеят преди да стигнат до теб, майките се използват само и единствено за разплод, хората, които ги развъждат го правят само и единствено с цел пари, здравето на кучнцата им е абсолютно все тая...не прави тази грешка...
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Bullbravery's в Пловдив - прекрасни кучета, собственичката е много начетена жена и определено върши чудесна развъдна дейност. Техни кученца има в няколко града, ама ще излъжа къде точно, 'щото няколко кучила се извъртяха. Всичките им кучета се счупват от награди и отлични оценки, а първото им куче - Фифа е просто... еталон за породата.
Talisman de la fortuna също с чудесни отзиви, в София.
Сигурно с'а са станали повече развъдниците, 'щото кученцата от кучилата на горепосочените все трябва да отиват някъде... Просто за тези двата гарантирам, 'щото са едни от първите и съм им следила работата.
Последно редактирано от babity : 03-06-2014 на 21:37
В рамките на Balkan Winner ще се проведе и специализирана изложба на френски булдочета на 15.03 в зала Универсиада, София. Отиди запознай се с хората, поразпитай, погледай...
Моля всички, които се чудят от къде да си вземат кученце да отделят няколко минутки и да прочета това! http://bulgoldens.com/forum/viewtopic.php?t=1257
Купуваш кученце от сайт с име далавера.нет?!
И ти казват, че малката сладка рожба ще ослепее?
Наркотични зависимости към лекарства, които са му давали, за да "не шава много по витрината"?
Не, не мога да го чета това повече.
Боже.... едно свинче съм имала с генетични проблеми и като знам какво ни беше, представям си да е кучето, дето малко или много ти е по-близко предвид че ти спи в леглото... Не, не.
Винаги има решение. Проблема не е в тия, 'дето ги друсат, а в тия 'дето ги произвеждат.
Добър ден ! Имам приятел който има булдог(мъжки) и е просто страхотен,много е красив,не бях виждал такъв булдог.Момчето има и други приятели които има,булдози(женски) и когато е време за заплод на женските,му се обаждат на него,тъй както вече казах мъжкият е уникален,и после си разделят кученцата.Едно кученце не струва малко пари,кучетата са хубави но не и за апартамент.