.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 45
    Мега фен Аватара на Hilary_

Вечните оправдания?

- Проблемът не е в теб, в мен е.
    - Може да си останем приятели.
    - Искам временно да се разделим. Трябва да остана сам/а.
    - Не е това, което изглежда.
    - Няма да се повтори. (за изневяра примерно)
    - Имам си проблеми.
    - Не те заслужавам.
    ...

Познати са ни. Всички сме ги изпитвали на гърба си, а някои от вас са ги и използвали.
    Не мога да си обясня обаче, защо след като всички са наясно какво всъщност значат, все още има хора, които сляпо вярват на казаното и се самозаблуждават, че казани веднъж, стават истина? На какво се дължи?
    Аз го отдавам на наивност, граничеща с глупост, но да видя какво ще кажете вие?

Нека подчертая, че има 1% вероятност да са истина, но сега обръщам внимание на всички останали 99% от случаите.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Hilary_ Виж мнението
    а някои от вас са ги и използвали.
    хахаххахахахаахха

Ебати тъпата тема.
    Сериозно. Отдавна не бях чела по-глупава и безмислена. Като те сърби дребното мозъче си пусни филмче.

Супер фен Аватара на Anonys
    Лъжа. Не е 1%.

Голям фен Аватара на sramejlivkaa
    Добър въпрос. Не виждам какво глупаво има в темата, но наистина и аз много пъти съм си задавала този въпрос.
    Последно редактирано от sramejlivkaa : 02-10-2014 на 19:08

Супер фен Аватара на Tsukuda_Hiroshi
    Тия глупости винаги са ме дразнили!! Особено "Проблема е в мен, не в теб" или "не те заслужавам"... Кой определя дали някой заслужава някого и има ли такова нещо като човек А да заслужи човек Б... мАни!!!

DisappointedDreamer, май си малко ХейтингШитър днес... като пуснеш по-остра тема тогава зяпай!

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Не, че нещо, ама повечето изброени в крайна сметка са думи за раздяла. Дали са верни или не няма значение, просто хората се опитват да омекотят късането, за да не му е чак толкова гадно на другия. Едва ли в същия момент, в който гаджето ти те зарязва ще ти стане много яко да чуеш истинската причина за това.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Tsukuda_Hiroshi Виж мнението
    DisappointedDreamer, май си малко ХейтингШитър днес... като пуснеш по-остра тема тогава зяпай!
    Да, бе. Сама си се учудих, даже. Отдавна не съм реагирала толкова остро спрямо простотиите на потребител.

Ама тия просто надминават всякаква граница.

Супер фен Аватара на Shines
    Цитирай Първоначално написано от xXxPETYAxXx Виж мнението
    Не, че нещо, ама повечето изброени в крайна сметка са думи за раздяла. Дали са верни или не няма значение, просто хората се опитват да омекотят късането, за да не му е чак толкова гадно на другия. Едва ли в същия момент, в който гаджето ти те зарязва ще ти стане много яко да чуеш истинската причина за това.
    Съгласен с казаното. Също така и аз смятам, че не е 1%.

Не съм ползвала нито едно от тези оправдания.
    Освен - искам да остана сама. Ама то си беше истина. Не споделях чувствата му и щях по-добре да се чувствам сама и своббодна.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Да, бе. Сама си се учудих, даже. Отдавна не съм реагирала толкова остро спрямо простотиите на потребител.

Ама тия просто надминават всякаква граница.
    Тука щях да кажа "Чия граница? Тази, която ти си начертала във форума ли?" , ама ще стане твърде лично вече...

Цитирай Първоначално написано от Shines Виж мнението
    Съгласен с казаното. Също така и аз смятам, че не е 1%.
    Да и аз си мисля, че е повече от 1%. Особено "Проблемът не е теб, а в мен" си е почти винаги така и в превод значи: "Ти си ок, просто не те харесвам достатъчно, че да искам да задълбочаваме връзката си".

Супер фен Аватара на Shines
    Да и аз си мисля, че е повече от 1%. Особено "Проблемът не е теб, а в мен" си е почти винаги така и в превод значи: "Ти си ок, просто не те харесвам достатъчно, че да искам да задълбочаваме връзката си".
    Именно, аз го тълкувам по същият начин.
    Последно редактирано от Shines : 02-10-2014 на 20:29

Супер фен Аватара на DoubleDMG
    ...
    Последно редактирано от LadyDi : 02-11-2014 на 06:01 Причина: Кирилицата е задължителна

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Tsukuda_Hiroshi Виж мнението
    Тука щях да кажа "Чия граница? Тази, която ти си начертала във форума ли?" , ама ще стане твърде лично вече...
    Никакви граници не съм чертала във форума.
    Дори много рядко изразявам мнение тук последните месеци.

Но:

1. Копирала е някакви фразички, които до преди онзи ден четох в една статия тук, писана от човек без време и умствени способности.

Може да и се прости, де. Скучно и е; търси тема, която да пусне. Само дето е допуснала още 3 съществени грешки:

а) подчертава как всички сме изпитвали фразичките на гърба си, включвайки и себе си в тази бройка. Същевременно обаче, подчертава как "някои от вас" са ги използвали. Ъм? Нас? А тя към коя групичка се причислява? Ох, забравих. Това е безграшната богиня Хилари! За нея няма истински мъже, но тя е истинска жена!

б) имало 1% вероятност фразичките да са истина. Хахаха, сериозно? Как го изчисли? Може пък да е 1.15%. или пък 1.75% Точно това показва тотална липса на каквито и да е ясни представи не само за обществото, но и за мотивите и мислите в главата му. Издига себе си на педиестал, като непорочна и истинска жена, а същевременно сама си набива някакви криви представи за мислите и чувствата на хората около нея.

в) като заключение - самия факт, че е избрала да дискутира тази тема. Задава реторичен въпрос. Дава отговор, въпреки че той не е нужен. Отговорът сам по себе си е меко казано глупав.

Е, нямаше как да не реагирам остро.

Супер фен Аватара на shmatarok
    +1

Аз съм използвала няколко, други са ми ги казвали на мен, общо взето някакъв опит да смекчиш нещата, ако с другия не сте стигнали до фазата да се избивате.
    Не виждам какво толкова може да се дискутира по темата.

Мега фен Аватара на xoxi
    Глупави фрази за глупави хора! Ако говоря само за себе си, когато кажа, че проблемът е в мен, значи Е в мен. Ако искам да останем приятели с някого, ще го кажа и т.н. и т.н. Проблемът е, че повечето нямат смелостта да кажат какво точно им се върти в главите. И ползват точно тези фрази, които някак най-лесно се запомнят.
    Много по-лесно би било, ако всеки има доблестта да каже - ей, в теб е проблема, това и това ме притеснява, не искам повече да се виждаме, очевидно е, че не можем да останем приятели, нека не се заблуждаваме, лек ден. Спестява главоболие.

Абе като цяло подкрепям киселото настроение на дриймърката, както и първото нейно мнение в темата.

а) подчертава как всички сме изпитвали фразичките на гърба си, включвайки и себе си в тази бройка. Същевременно обаче, подчертава как "някои от вас" са ги използвали. Ъм? Нас? А тя към коя групичка се причислява?
    Е, какво толкова, просто казва, че не ги е употребявала.

Човешкият мозък е настроен така че да лъже.Това ни е природата.Ние сме двулични,прости и наивни същества.Ето какво според мен подсъзнателно значат същите фрази,обаче проблема е че така сме устроени,такава ни е природата.

- Проблемът не е в теб, в мен е.-Ти си скучен/на писна ми от теб, не ми трябваш вече.
    - Може да си останем приятели.- Ще го/я блокна от фейса и скайпа.
    - Искам временно да се разделим. Трябва да остана сам/а. Има друг/а няма да се видим повече.
    - Не е това, което изглежда.Точно това е което изглежда просто ти си сляп/а и не виждаш.
    - Няма да се повтори. (за изневяра примерно) Ще се постарая повече следващият път.
    - Имам си проблеми. Остави ме намира надуваш ми главата.Късаме.
    - Не те заслужавам. ... Не ме заслужаваш...

Никакви граници не съм чертала във форума.
    Дори много рядко изразявам мнение тук последните месеци.

Но:

1. Копирала е някакви фразички, които до преди онзи ден четох в една статия тук, писана от човек без време и умствени способности.

Може да и се прости, де. Скучно и е; търси тема, която да пусне. Само дето е допуснала още 3 съществени грешки:

а) подчертава как всички сме изпитвали фразичките на гърба си, включвайки и себе си в тази бройка. Същевременно обаче, подчертава как "някои от вас" са ги използвали. Ъм? Нас? А тя към коя групичка се причислява? Ох, забравих. Това е безграшната богиня Хилари! За нея няма истински мъже, но тя е истинска жена!

б) имало 1% вероятност фразичките да са истина. Хахаха, сериозно? Как го изчисли? Може пък да е 1.15%. или пък 1.75% Точно това показва тотална липса на каквито и да е ясни представи не само за обществото, но и за мотивите и мислите в главата му. Издига себе си на педиестал, като непорочна и истинска жена, а същевременно сама си набива някакви криви представи за мислите и чувствата на хората около нея.

в) като заключение - самия факт, че е избрала да дискутира тази тема. Задава реторичен въпрос. Дава отговор, въпреки че той не е нужен. Отговорът сам по себе си е меко казано глупав.

Е, нямаше как да не реагирам остро.
    Аз само не разбрах кое му е реторичното на въпроса... Тя даде собственото си мнение, ок. Това не е реторика. DoubleDMG изказа едно мнение, което (примерно) би могло да предизвика доста добра дискусия, аз изказах друго, Петя изказа трето...
    Относно това дали всички сме изпитвали "тия фразички", да, смятам, че повечето сме. Дори аз съм в това число. Дали сме ги употребявали - всеки сам може да каже.
    Що се отнася до точното изчисление на процента - не мислиш ли, че прекаляваш малко и се втилясваш. Това с процентите винаги е образно казано. Само идиот-счетоводител би се хванал за единиците и стотните. Ти дали си идиот-счетоводител?

А за Хилари-то и вниманието - дори и да приемем за момент тезата ти, че търси внимание теб това какво те бърка?

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от deadshadow13 Виж мнението
    Човешкият мозък е настроен така че да лъже.Това ни е природата.Ние сме двулични,прости и наивни същества.
    Да, обаче тия фрази точно най-често се ползват не защото изричащият ги е двуличник, а защото иска да спести на другия, че от него не става и чеп за зеле.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

От тук идва неразбирането ми. Защо си мислят, че нещата се "омекотяват"?
    Винаги съм била "за" истината дори в края на връзката. Да, би ме заболяло, но повече ме боли, когато човекът с когото съм била няма смелостта да ми каже истината в очите.

Колкото до останалите:

Ако нямате мнение по темата я напуснете, а обсъждането ми от непознати (изключвам Tsukuda) показва колко интересен живот имате. Много злоба, много нещо.

Град
    Варна
    От тук идва неразбирането ми. Защо си мислят, че нещата се "омекотяват"?
    Винаги съм била "за" истината дори в края на връзката. Да, би ме заболяло, но повече ме боли, когато човекът с когото съм била няма смелостта да ми каже истината в очите.
    Да, ама това си ти. Не всеки би се кефел да разбере, че не става.
    Аз никога не казвам истината в края на връзката. Какъв е смисъла да подкопавам самочувствие, да обиждам (макар и несъзнателно)? Човекът не е виновен, че е такъв какъвто е и че това ме дразни.
    Но обикновено казвам "нещата не вървят и няма смисъл да се тормозим".

Лейди, а ако му го кажеш не мислиш ли, че би могъл да си вземе бележка и при следващата си връзка да се промени към по - добро?

^Мисля, че разбирам какво имаш предвид донякъде. Дразни те, че дори при по-дълги връзки, когато приключват се използват понякога тези клишета, а теб те човърка каква е истинската причина. Дали е някой твой навик, дали е друго момиче...
    Но, все пак не мисля, че ще си по-щастлива, ако знаеше цялата истина.
    И това не е лъжа, просто спестяване на подробности.
    Някога сблъсквала ли си се с цялата истина в самия момент на късане(не след това), че да знаеш, дали ще ти е по-малко тежко?

Edit: LadyDi ме изпревари.

П.П: Понякога хората са си достатъчно добри, просто не са достатъчно добри за нас. Друг/а обаче може би ще ги обича и такива, каквито са си.
    Последно редактирано от xXxPETYAxXx : 02-11-2014 на 07:32

Град
    Варна
    Лейди, а ако му го кажеш не мислиш ли, че би могъл да си вземе бележка и при следващата си връзка да се промени към по - добро?
    Да му кажа, например, че просто вече не го харесвам, влюбена съм в друг и нямам търпение да му се намъкна в гащите, затова гледам да го разкарам сегашния? Каква бележка точно ще си вземе?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си