- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Вечните оправдания?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Например.
Обаче, аз си мисля, че все пак, ако причината е в партньора наистина, то щом се е стигнало до късане, вече са провеждали разговор за същото нещо. В смисъл, ако си с някого, той прави нещо, което те дразни първо ще се опиташ да поговориш с него, за да оправите нещата. Ако не се получи, когато се разделяте е близко до акъла, каква може да е причината.
Не се изразих много добре, ще го систематизирам:
Връзка:
върви добре - проблем - проблем - разговор за проблема - върви добре - върви добре - проблемЪТ - късане
Последно редактирано от xXxPETYAxXx : 02-11-2014 на 07:46
Добре ми следиш мисълта, Петя.
Сблъсквала съм се малко преди да се разделим. Повечето пъти тяхната истина граничеше с обида и сериозни обвинения към мен и в следствие от тях, взимах крайното решение. Да, не ми е било леко, но сега, когато се обърна назад, знам какво точно се е случило, за да се стигне до раздяла. Като цяло човек не би бил щастлив и в двата случая, но аз предпочитам този, от който оставам с ясна причина, над която да размишлявам и недопускам повторно, ако е била в мен вината. Имах и единичен случай, приключил с клише и мога да ти кажа, че бях много по - разочарована от постъпката му и от самия него.
Лейди, до сега не ми се е случвало да скъсам с някой, защото искам друг и за този вариант не се бях замисляла.![]()
Последно редактирано от Hilary_ : 02-11-2014 на 07:55
Честно казано, точно в тези случаи най-често се ползват описаните от теб оправдания - когато се страхуваш да признаеш, че си падаш по друг или когато не искаш да нараниш сегашния излишно.
Затова и не виждам нищо лошо в тях.
Краят по принцип е болезнен, не виждам защо трябва да се сипва още масло в огъня, когато не е чак толкова съществено. В крайна сметка, той ако е умен човек, ще се замисли кво се е случило, че да се разделим и сам ще поправи грешките си. Ненужно е аз да му ги соча с пръст и да ги набутвам в лицето му.
А дали ще бъде по-добър за следващата... мен това хич не ме касае, колкото и егоистично да звучи.
По принцип повечето хора дори и реално да не е в тях проблема, търсят своите грешки във връзката. Дали ще ти ги кажат на момента или след анализиране на възможните причини, ти пак стигаш до неща у себе си, които смяташ за не съвсем правилни, и които се стараеш да поправиш в следващата си връзка.
Понеже звучат като обвинения, поне аз НЕ искам да ги слушам тогава, предполага се, че ще ми е достатъчно тежко.
Обаче, сама ще разнищя ситуацията и ще си разбера грешките. Тогава се чувствам по-доволна от себе си, че съм поправила нещо.
LadyDi пак ме изпреварила![]()
Не ми стана ясно по к'ва формула изчисли, че само в 1% от случаите е истина?!
И стига с това "всички"Аз никога не съм казвала подобни неща ако не съм ги мислела. Всъщност от изброените съм казвала само "Имам си проблеми" и то щот' наистина съм имала, а не за да се разделя с партньора си.
На мен също никога не са ми казвани ...
Винаги съм била с достатъчно отворени и умни момчета, с които в края на връзката ни сме сядали и говорили открито за проблемите и причините довели до това. Повечето хора в обкръжението ми се разделяха с половинките си по същия начин.
Все пак не сме в 8-ми клас, та да се чудим как да завъртим нещата![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
^Формулата се дава само на ЛС![]()
Аз пък след прочетените мнения си мисля, че ако не съм правил нещо както трябва и това е накарало отсрещния да ме разкара, бих искал да знам истината, а не да ми се изскача с клишенца. Ако човека ми се е издразнил на поведението, липсата на внимание, на изказванията - наистина ще е твърде късно да се поправя, но ще си взема бележка за следваща връзка. Нещо като урок, който да науча...
Едно към едно е и моето мнение.
Когато се разделих с бившия си, му казах точно и ясно причината. Много ми беше трудно, но и да бях опитала да излъжа, щеше да ме разбере, защото беше усетил накъде отиват нещата.
Отделно от това, смятам, че думи като "Искаме различни неща и имаме различни очаквания" биха свършили работа при всяка раздяла. Звучат по-меко от "Искам нещо, което ти не ми даваш", защото това има някак... обременителен и обвиняващ характер, а не мисля, че има нужда от това.
Дължи се единствено на страх. Това е основната причина за всяка една лъжа. Изричащия тези изрази го е страх от реакцията на другият, а вярващият го е страх от последствията. За това хората са склонни да живеят в заблуда и лъжа с години, правейки компромис със собственото си достойнство. Това е патова ситуация, от която никой няма полза. Изходът е просто по-смелият от двамата да свали картите и да кажи истината на глас. Защото лъжата боли повече от колкото истината казана директни в очите.
Не знам как изкарахте прикриването на истината, че е равно на лъжа, но както и да е. Ако е еднократно казано истината боли повече, а ако е многократно повтаряща се лъжа, когато стане ясно, че е лъжа боли повече. Ама като цяло истината не боли по-малко от лъжата. Това няма обаче общо с темата, ама ми се наби в очите.
Не мога да ви разбера защо си мислите, че хората НЕ знаят значението на тези "оправдания" и живеят в наивност и заблуда. deadshadow13 е посочил кое какво значи в повечето случаи. В тези клишета се крие истина, много истина, просто върху нея има покривало - силуетът обаче си личи какъв е. Е, сори, ама ако има хора, които не знаят какво има под покривалото, вината си е тяхна.
Истината е, че да си болезнено откровен, не винаги е най-доброто решение.