- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Студенти в Пловдив
Да, за еразъм се информирах, даже писах до някаква там госпожа в пловдивския, която се занимава с международните отношения, ама ми каза, че нямат договор с моя университет (дано поне с писмото съм й светнала лампичката да направят един)
Тук също се свързах с доцента, който движи нещата за еразъма в България, ама го чакам да ми чукне среща.
Така, общо взето аз си дадох сметка, че и в България план Болоня навлиза, просто още не са го направили официален, явно. Ако наистина ви оценяват с %. Може да очаквате скоро повечето специалности да са приравнени (т.е по 4 години), като изключим медицината и още някои други (не се сещам кои).
Някой по-горе пита защо искам да се връщам... защото не ме кефи системата на оценяване. Средната оценка дори да надвишава 5 (по шестобалната - 3), ако на сесията да си изкарал по-ниска оценка (под 5..), го духаш и плащаш като бей (кредитите всяка година са по-скъпи, а ако повтаряш предмета още по-зле)...
Има и положителни неща, не отричам, просто имам чувството, че полагам усилия за нищо, а съм сигурна, че това, което уча тук и начина по който уча, в България поне 4 ще вържа (по десетобалната 6, което рядко виждам на изпит). Общо взето от моя университет много хора се оплакват и не са доволни. Та ... или България или на полуострова, ама не и тук.
Първоначално написано от antifashionshit