Мацка, не знаем ресторант специално за 14-ти. Да ти кажа честно, всеки по-скъп ресторант ще се стори на твоя човек като "за 14-ти"... Едва ли ще има купидончета и сърчица вътре, така че... СПЕЦИАЛЕН няма.
Какъв тип ресторант? Memory на "Съединение", Salt and Pepper пак там, Хемингуей на Главната, Гръцкият ресторант до плувен басейн "Младост"... Приказни са, ама бая солено ще ти излязат.
Хепи-то е доста по-бюджетен вариант, а има доста неща, които можете да хапнете там.
Самурая мен лично ме предразполага изключително много. <333
В Атали, въпреки че е много голямо като помещение, обстановката е няк'ва яка. Не е точно романтична обстановка в смисъла на приглушена светлина и уединени малки масички, ама пък оста'ат няк'ви празни кътчета, 'дето да ви е романтично.
И двете в Кичука. (близо до Мафиозо-то) За Самурая се бъзиках наистина. Светличко и спретнатко е, ама е с дървени пейки. Даже е твърде светлно. Ама цените са повече от народни. И е близо до дестинацията ми за вечерта.
Атали-то е голяма зала, като ресторант... не-точно-кръчма. И пак няк'ви супер далаверски цени. Пробвахме ги, готвят прилично при нормални цени на храната, а алкохола е на смешни.