- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Един „задружен“ клас
Повечето класове са задружни, но в някои тази дума означава- дай да преписваме, угаждай ни и всичко ще е наред.
Всеки се опитва да завърже всякакви интриги, независимо дали е чул правилно или не. Пълно е с използвачи и лицемери. На никой не можеш да имаш доверие, да ти помогне за нещо и ако ти спреш да му помагаш започват да те обиждат и да се подиграват с теб. Точно тези, които искат класа да стане по- задружен те отблъскват останалите с обидите им и подигравките им, макар да казват че е било на шега не занаят другите как са се почувствали и изобщо нямат намерение да се поставят на тяхно място. Тези лица се мислят за центъра на всичко и че всичко се върти около тях, но сериозно бъркат- всеки от нас е дете и никой не е нещо повече от другия. Егоизма в тези класове е навсякъде „умните ученици трябва да помагат на по- слабите за да могат те да изкарат по- добри оценки“, трябва другите да им изкарват оценките, за да може да си взимат стипендията независимо по успех или по доход е тя, а тези които им помагат имат добри оценки и една лоша няма да им навреди. Вместо те да седнат и да учат, не само когато дойде края на срока ами по всяко време, за да има поне малко съперничество, за да се мотивираш да учиш повече. Всеки се сравнява с другите, въпреки че си е изкарал оценките с преписване на контролните а в същото време знае по- малко и ако няма същата оценка ще вдигнат всичко във въздуха.
Колкото повече се опитваш да бъдеш добър с някого толкова повече нещата се влошават. Угаждаш му, угаждаш му и накрая ти забива нож в гърба когато ти имаш най- много нужда от него. Грешката на всеки, е че се доверява много и очаква другата страна да ти помогне когато имаш нужда от помощ. Точно този който си го мислил за приятел, той те наранява най- много. След това с голямото си нахалство искат да им помагаш- да препишат домашната, да им дадеш слушалки или да им помогнеш с урока. Когато им се опълчиш макар и да си прав нищо няма да промени тяхната илюзия, че те са прави и безгрешни. Не трябва само от едната страна да се дава а и от другата. „Задружния“ клас е само тогава, когато угаждаш и не искаш нищо в замяна и с лекота могат да ти лазят по нервите без да им казваш нищо.
Тези хората, които смущават и заради тях класа се дели на стотина групи. Напрежението между съучениците се усеща във въздуха и неблагоприятната среда на работа по време на часовете напряга учениците и това води до умора и постоянно напрежение дали някои ти се подиграва или говори зад гърба ти, макар да сте от един клас. Думата задружност не е равна на егоизъм.
браво, ти откри топлата вода
Дай нещо по-конкретно.
Офф, в такива филми се вкарвате, че думи нямам. Хората те използват, ако им позволяваш... И не, не казвам никога да не помогнеш на съученик, никога да не даваш да преписват от теб (ако някой ми каже, че никога не е преписвал и е честен, шапка му свалям). Идеята е, да не си някой си, който става само за преписване на домашни и нищо друго. Хората трябва да имат някакъв респект към теб и за целта не другите трябва да се променят, а твоето отношение към тях. Ако си типа човек "правете с мен каквото си щете, пак аз ще ви изкарвам оценките", еми много ясно, че се отнасят така с теб.
За шегите пак сами си го правите. И не си мислете, че не знам за какво говоря - и мен са ме бъзикали, и мен са ме подигравали, и аз съм се хващала, но с времето научих, че са просто излишни нерви. Просото си го обръщайте на шега (без значение шега или нападка е), подхвърляйте и вие коментари (но не със заяждане). Не е идеята да се правите, че го приемате на шега, идеята е наистина да се научите да го приемате така. И какво - ако е бъзик наистина, не се палите, не си хабите нервите излишно, а ако се опитат да ви засегнат, виждат, че не им се получава и хем на вас ви е яко, хем те се ядосват, че не им се е получило. Не веднъж съм го писала това във форума и смятам, че наистина е вярно.
I'm not afraid of anything
I just need to know that i can breathe...
Най-неправилния подход е да си опитваш да обединиш всички. 29 човека събрани на куп няма как да бъдат задружни и да имат еднакво мнение по всички въпроси. За това навсякаде се делят на групички по 3-4 човека. Това е нормално. Намери просто твоята такава и се включи в нея. Не угаждай на никой, освен ако ни си сигурна, че и той ще угоди на теб. Разчитай само на себе си и на никой друг. Така няма как да ти забиват нож в гърба. След като ти се пишат приятели само когато имат полза от теб, значи не са ти никакви приятели. Не се залъгвай, че ще спечелиш уважението им, като се държиш добре с тях.
Това са моите виждания и отношението на някои хора от класа към приятели ми и от части към мен. Oставиха ме когато имах нужда те да ми помогнат, но след това нещата се промениха спрях да споделям с тях и ги ограничавам когато ми искаха неща. Щом не получаваш нищо и ти спираш да даваш. Подигравките ги отправят към хората с които дружа, към мен не смеят защото не им обръщам внимание. Дразни ме това, че тези лица които отблъскват всички говорят пред класната, че ние нищо не правим и не им помагаме. Разбира се че не може толкова много хора да са на едно мнение и деленето на групи е навсякъде, интригите също.
Всичко е направено така че да ние гадно докато сме в системата. Виждам много задружни привидно класове, явно не само моя "клас" прави изключение. С теб сме така да се каже "колеги"(минал съм през същите глупости). Когато видиш , че с добро не става, просто преставаш да помагаш на хората , които не го заслужават и не са 'хора като хора' дет се вика.
Успех!
Моя клас пък е много задружен. Разбираме се прекрасно. За втора година сме заедно. Не е имало масови скадали и такива. Никога не сме се деляли на групи.
Моя клас е същия! Задружно е чужда дума за нас. :Д Всички се делят на групички, мразят се и т.н. ^_^
И при мен класа е на групи, но в крайна сметка в повечето класове е така.Много по-хубаво и лесно ще е, ако всички са задружни, но няма как.Просто дружиш с тези, които са най-близо до твоя акъл и се разбирате най-добре.
Няма как да накараш 30 човека да се разбират всички помежду си.
Всеки си гледа интереса.![]()
Ох боже, това е във всеки клас, всеки ден правите по една такава тема да изпъкнете кой бил по-правилен и да ви аплодираме. Всеки един клас е така, какво те кара да мислиш, че останалите са задружни? Ся си влезнала в нова гимназия и си очаквала да е като в 7 клас? То в 7 клас всички са така, в гимназията всеки гледа да те използва, всеки го знае това. Това, че си видяла от съседните класове 5 човека, събрани на куп, не ги прави задружни, във всеки клас има врагове, хейтъри, групички, секти, "шегаджии", такива, който са на всяка манджа мерудия, подмазвачи на всеки даскал, клюкари и тн.
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Не знаех, аз съм доста назад с материала и изобщо не съм 10 клас и не знам как е в гимназиите... Може да прочетете по внимателно и да се замислите, че не пиша само за моя клас, а за всички независимо дали са от 7 до 12, но дала съм по някой пример от моя. И в съседните класове не е по розово положението. Аз ама въобще не им знам отношенията, защото по смесените часове не сме заедно... И честно бих искала да споделите как е във вашия клас като в някои от горните коментари, а не да ми давате съвети или да ми казвате, че навсякъде е така. Благодаря!)