- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Опции за прекратяване на бременност
Да кажем, че е бременна (нежелана бременност). Какво са ми опциите, ако сме правили рисковия секс преди 48 часа? Моля кажете и кое колко струва, а и как може да ѝ навреди. По принцип мислих че каквото и да стане винаги може аборт, но проверих цените и съм шокиран.
Изненадан съм, че не намерих такава тема тук.
Забременяването на става за 48 часа. След оплождане, яйцеклетката пътува по еди кои си тръби, за да се "загнезди" еди къде си, ака отнема повече от 48 часа.
Единственият вариант е пиене на Ескапел преди 72 часа да са изтекли от рисковия полов акт и когато сте СИГУРНИ, че нещо може да се е случило. А не когато ви скимне, защото Ескапел се пие максимум 2 пъти годишно.
Изненадан си, че не си намерил такава тема тук? Какво очакваше? Важна тема в началото на раздела, която гласи "как да се оттървем от нежелания плод"? Тук се дават съвети за безопасен секс, а не за прекратяване на бременност.
Пораснете и осъзнайте, че не всичко е шега работа и ще си носите последствията от действията си.
Значи единствено Ескапел и аборт? Кое колко струва и какви странични ефекти имат? Интересно ми е най-вече за аборта
Всъщност има още 1 хапче EllaOne се казва, пие се до 5 дни след акта, около 50 лв
за непросветлените -има повече от един вид аборт
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Тичай до аптеката преди да са минали 72 часа. Да не ти пука за цената, щото един аборт не само, че ще ти излезе по-скъпо, а ще има и куп други неприятности покрай него.
Говоря хипотетично, не търся съвет.
Много благодаря, малоумен съм и не знаех че Гугъл съществува. Разбирам че не харесваш абортите и съм ти чел мненията, но това не е мястото, не възнамерявам да си променя моралните стойности, ако щеш ме наречи "close-minded". Не пиши повече в темата, не искам повече спам.
Последно редактирано от Mоw : 02-19-2014 на 08:36
Принципно с ескапела е най- сигурно до 48 часа. За до 72 е малко на късмет.
Цитирам, за да видят повече хора.
72 часа - Ескапел
120 часа (май 5 дни бяха толкова?) - Елаоне
62-рия ден - Медикаментозен аборт (Мифепрекс, Мизопростол, Метотрексат)
12 г. седмица (май, може би и 16) - вакуум аспирация
след 16 г. седмица, но преди 5-ти месец - дилатация и отстраняване
5-ти месец - цезарово сечение
Пиша до край, защото не знам при какви условия на хипотеза пита авторът...
Моят съвет е преди да се приемат мерки различни от Ескапел/Елаоне да се проведат консултации с гинеколог и психолог. Задължително.
Има случи в които едно момиче би преживяло по-лесно раждане и/или даване детето за осиновяване от колкото аборт.
Както и обратното.
Това не е решение, което взимате сами, а с помощта на професионалисти...
Впрочем, да попитам съществува ли такова нещо като осоляване на плодът? Тоест да се заменят околоплодните води със сол с цел изгаряне и смърт на бебето от пети месец нататък? Разказаха ми преди няколко дни, но не ми се вярва...
От пети месец нататък нищо не можеш да правиш. В България се прави до 3-ти, доколкото знам - най-общо казано. Изчислява се до седмица, но знам коя точно.
Евала, ето един полезен отговортова ми трябваше
За щастие ситуацията е напълно хипотетична - просто се подготвям за да знам какво да правя ако се случи нещо такова.
dimitar_ak не ме плаши така![]()
Има и още един начин, само че е малко варварски, но най-евтиния. Бръкни и с ръка във вагината и и изтръгни матката.
Ако игнорираме това, че Мирчо се ебава в интернет (и не само) ще намерите много насоки за домашен аборт, предизвикване на спонтанен аборт и аборт на черно. При положение, че медицината и правата ни са прогресирали до сегашното им състояние е просто срамота някой и да си помисли за такива алтернативи...
Никога не прибягвайте към подобни експерименти без значение от положението ви (безпаричие, ненавършено пълнолетие, родители, социално положение, етц.), защото в най-добрият вариант ще се сдобиете с една тежка бременност, съсипано здраве и психика, и едно увредено бебе...