.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 89
    Цитирай Първоначално написано от ~LadyCrawley~ Виж мнението
    щом е толкова скъпо, ще е качествено
    Цитирай Първоначално написано от koko95 Виж мнението
    Щом не съм ги чувал не си ги взимай.Вземи си някоя марка известна, която се рекламира навсякъде, по интернет, по телевизията и т.н.
    Примери за овчо мислене 101.

Повече от фен Аватара на ~LadyCrawley~
    Цитирай Първоначално написано от NeutralMilkHotel Виж мнението
    Примери за овчо мислене 101.
    Казва някой много запознат сигурно??

Запозната с какво? Консуматорски манталитет, който изсмуквате от тоалетната на другите държави?
    Дрехи, гримове, моди и т.н., които средностатистическият американски уайт траш боклук може да си позволи и хареса? И които вие смятате за върха на сладоледа? С това ли да съм запозната?
    Цяла чужбина си пазарува продуктите, които вие боготворите и смятате за първокласни на безценица, за стотинки дет' се вика...Спрямо българската заплата и конкуренция се водят скъпи. И вие веднага ги асоциирате с качество. Еми, сори, нищо общо с качество в смисъла, който му отдавате няма.
    Купувай си дънките от Теранова/ХМ за 100 лева, продукти на МАК за 1000 и храна за 200 от Лидл, и си мисли, че си класна европейка, и си на върха на консуматорската верига. К'во да ти кажа? Щом можеш да дадеш много пари за нещо и са ти промили мозъка по телевизията за него как няма да е най-великото нещо на света?

Мега фен Аватара на Зайче..
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    На мен ми е любопитно кой така жестоко е излъгал малчуганите, че с МАК се цапат със скъпа козметика...
    кой каза, че МАК е скъпа козметика? (:
    http://ask.fm/iwwkaa

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от Зайче.. Виж мнението
    2 поста над твоя има такъв цитат.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Запозната с какво? Консуматорски манталитет, който изсмуквате от тоалетната на другите държави?
    Дрехи, гримове, моди и т.н., които средностатистическият американски уайт траш боклук може да си позволи и хареса? И които вие смятате за върха на сладоледа? С това ли да съм запозната?
    Цяла чужбина си пазарува продуктите, които вие боготворите и смятате за първокласни на безценица, за стотинки дет' се вика...Спрямо българската заплата и конкуренция се водят скъпи. И вие веднага ги асоциирате с качество. Еми, сори, нищо общо с качество в смисъла, който му отдавате няма.
    Купувай си дънките от Теранова/ХМ за 100 лева, продукти на МАК за 1000 и храна за 200 от Лидл, и си мисли, че си класна европейка, и си на върха на консуматорската верига. К'во да ти кажа? Щом можеш да дадеш много пари за нещо и са ти промили мозъка по телевизията за него как няма да е най-великото нещо на света?
    Ти пък щото не мислиш точно като средностатически български "уайт траш боклук".
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

"Уайт траш боклук".
    Трябваше направо "бял уайт траш боклук".

anonymous708973
    Guest
    Аз го казвам.

Ако вие не смятате 61 лв за много за фон-дьо-тен, значи доста ни се разминават представите. Изумителното е, че доколкото ми е известно, хората в тази тема са още на издръжка от родителите си - мен включително. И въпреки че далеч не твърдя, че съм силно ограничена финансово, просто не го проумявам това.
    Сега сигурно ще чуя, че лаковете за Шанел за 45 лв не са голяма работа, нали...

Честно, майка ми като ми говореше колко сме разглезени българските деца, не вярвах. Е, ще знам, че е права.

Всеки с мнението си, дадох на Карамела съвет по темата, останалото си е чисто мое мнение.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 02-24-2014 на 18:28

2 поста над твоя има такъв цитат.
    В единия има странното твърдение, че на мак нещата били по 1000 лева (баси хиперболата), а в другия пише, че което е скъпо е и качествено, но не пише нищо за мак. Поне аз не видях някъде някой да пише конкретно за мак, че е скъпа козметика.

Пантертке има и по-скъпи продукти (декоративна козметика) от продуктите на МАК. Така че аз не мисля нито, че са скъпи, нито че са евтини (само си казвам мнението). И защо мислиш, че щом си навършил достатъчно години (толкова, колкото да не си 'пикла в тийнейджърска възраст') вече можеш да си ги позволиш? Не говорим за това кой си изкарва парите сам и кой - не. Защото, видиш ли, майка ми няма нищо против че искам фдт на тази цена и не защото ме глези, а защото си е преценила възможностите. И ако имах възможност всъщност щях да работя и зимата и да си купя сама тези неща, защото ми е по-хубаво когато аз си купя нещо, но какво да направим - трябва да се ходи на училище. ;д

Каква хипербола? За една година редовна употреба фон-дьо-тена ще ти излезе около 600 лева, ако си пестелива. Да речем, че ще ползваш и най-евтината им пудра - годишно 400 лева. Ето ти хиляда лева.
    Последно редактирано от NeutralMilkHotel : 02-24-2014 на 19:26

anonymous708973
    Guest
    Сладурке, ако не смяташе за нещо много готино, че имаш продукти на Мак, нямаше да си ги снимаш всичките, да качиш снимката и да се радваш. Не те съдя - аз също бих го направила. Точно защото смятам, че е биг дийл да имам такъв продукт.

Именно тази "преценка на възможностите" ми е интересна на мен - дори чисто като икономическо явление. Но съвсем не ми е работа да се бъркам в портмонето на майка ти, затова ще спра дотук.

Ами, фдт ми, който е на свършване (но все още не е свършил окончателно) го използвам от средата на юни някъде. Излиза ми доста по-евтино от 1000лв годишно, да ти кажа честно и на ушенце.

PinkPan7her аз тези си ги снимах, защото са ми подарък. Иначе всъщност майка не ми е купувала продукти на МАК, защото не знам дали може да си поръчам (от София евентуално). Но все пак плаща горе/долу същите пари за козметика, за това в общи линии споря. Странно е да се възмущавате, че някой отделя повече пари от вас за декоративна козметика. Все пак всеки се простира според чергата.
    Последно редактирано от Зайче.. : 02-24-2014 на 19:29

Супер фен
    Като изключим спора ви за скъпо, по-скъпо и най-скъпо (И да, 60 лева спрямо тукашния стандарт са много пари за такъв продукт, още по-странно от деца закупен..както и да е), някой може ли да сравни от опит така похваления тук фон дьо тен на Inglot с този на La roche posay toleraine teint ?

Цитирай Първоначално написано от Punisherrr Виж мнението
    La roche posay toleraine teint ?
    Между другото, ако някой знае нещо за този фдт ще се радвам да ми пише лично. Аз имам други продукти от тяхната козметика (не са от декоративната им козметика) и съм супер доволна. Ако някой знае, да ми пише, защото съм пред дилема.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    В единия има странното твърдение, че на мак нещата били по 1000 лева (баси хиперболата), а в другия пише, че което е скъпо е и качествено, но не пише нищо за мак. Поне аз не видях някъде някой да пише конкретно за мак, че е скъпа козметика.
    Божеее, Боже... Мъката е пълна. Смучи, Зайче, смучи ги тези пръсти, някой ден може да родиш мисъл.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на 102
    аз си викам че за макинтош ставало дума а то по-интересно

Божеее, Боже... Мъката е пълна. Смучи, Зайче, смучи ги тези пръсти, някой ден може да родиш мисъл.
    А, прощавай, аз забравих че в този форум сте все едни умни и надарени. Направо не се пипате.

Супер фен Аватара на Deadlock
    aко родителите ти разполагат с 10 000 лв на месец и харчиш 500 от тях за козметика, това е 1/20
    ако разполагат с 2 000 лв и харчиш 100 от тях за козметика, това пак е 1/20

та дали фондьотена ти е 30 или 60 лв.. не те прави повече или по-малко глезла автоматично

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Aма нали се сещаш, че този фон дьо тен ще се ползва месеци наред. Така че все пак това си е един вид инвестиция.
    Абсолютно съм съгласна, че цената далеч не определя качеството. Инглот са доста добър вариант, но купувайки си такъв фон дьо тен или каквото и да е, влизаме отново в графата ''глезла'' според Deadlock.

Цитирай Първоначално написано от POLLINA Виж мнението
    Aма нали се сещаш, че този фон дьо тен ще се ползва месеци наред. Така че все пак това си е един вид инвестиция.
    Абсолютно съм съгласна, че цената далеч не определя качеството. Инглот са доста добър вариант, но купувайки си такъв фон дьо тен или каквото и да е, влизаме отново в графата ''глезла'' според Deadlock.
    Именно.

Значиииии щом родителите ми имат възможност и желание да ми купят нещо, от което съм доволна и нещо, което искам аз задължително съм обречена да бъда "глезла". Как не ме е срам??????????

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от POLLINA Виж мнението
    Думата "инвестиция" се надявам, че я използваш на шега, защото в противен случай е направо мръсна дума. В потрес ме хвърля. Друг основен пропуск в теорията ти е, че всеки фон-дьо-тен се ползва месеци. Никъде не казано изрично, че хай-енд продуктите са по-икономични, така че това не е аргумент. Дали ще си купя Кико за 12 евро, който, впрочем, е толкова покривен, че две капки ми стигат за цялото лице, или Мак... пак е "инвестиция".

Зайче... малко като сравниш цялата идея за "голо на голямо", която е основна движеща сила в България, с другите страни. Питай Дисапойнтед Дриймър за бала, примерно. Аз мога и за Англия да ти кажа, да не давам Германия за пример пак.

Повече от фен Аватара на seek&destroy
    "Уайт траш боклук".
    Трябваше направо "бял уайт траш боклук".
    Яко смЕх сте в тая тема, ей

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Думата "инвестиция" се надявам, че я използваш на шега, защото в противен случай е направо мръсна дума. В потрес ме хвърля. Друг основен пропуск в теорията ти е, че всеки фон-дьо-тен се ползва месеци. Никъде не казано изрично, че хай-енд продуктите са по-икономични, така че това не е аргумент. Дали ще си купя Кико за 12 евро, който, впрочем, е толкова покривен, че две капки ми стигат за цялото лице, или Мак... пак е "инвестиция".

Зайче... малко като сравниш цялата идея за "голо на голямо", която е основна движеща сила в България, с другите страни. Питай Дисапойнтед Дриймър за бала, примерно. Аз мога и за Англия да ти кажа, да не давам Германия за пример пак.
    Образно казано, естествено.
    Коментарът ми беше насочена към кометара на Deadlock, където пишеше за това, колко пари месечно отделяме за козметика. Както виждаш никъде не съм споменала, че е задължително фон дьо тенът ти да е на МАК или Шанел и т.н.
    Подкрепих предложението ти за Инглот. Те са добри и качествени на хубава цена.
    За мен лично е важно качеството на един продукт, а не марката. Цената не я приемам за показател.
    Това че тя е избрала да ползва този фон дьо тен или майка и е решила да го подари си е нейна работа. След като и харесва и може да си го позволи не виждам какъв е проблемът.

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    Здравейте отново
    Въпросите ми бяха ДАЛИ СТЕ ПОЛЗВАЛИ Техен фон-дьо тен или някой техен продукт и какво ви е мнението.
    От завистливите госпожички разбрах само, че не са ползвали 'тоооооооооооооолкова скъпа' козметика и аз също не трябвало да я ползвам щото съм била пикла. Грозно. Много грозно. Търсех просто съвет от тези които има какво да кажат.

Те така... чакам още отзиви .

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Май ще е по - добре да пишеш в темата в бг - мама. Майка ми искаше да ми купи фдт на Мак и в темата ми дадоха добри съвети.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си