.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4

Професия учител

Здравейте,

Сега съм 12 клас и скоро завършвам. Не знам какво точно искам да уча, но едни от вариантите е начална педагогика с английски. Като се замисля много обичам да се занимавам с малки дечица, а и те ме обичат. От една страна е айляк да си учител - половината ти ден е свободен и цяло лято си във ваканция. Но от друга е доста отговорна професия и в класа ти винаги ще се намери някой келеш, който да те влудява. Не знам какво да правя.... Моля ако някои от вас се е насочил къ същата професия или ако вече е завършил или пък сега следва, или които и да да сподели мнението си

Професията никак не е айляк, носиш голяма отговорност. Заплатите са ниски, а и доста от тях работят на повече от едно място. Идва ли ти отвътре - запиши го, доста малко са младите учители - трябва да има повече..

Повече от фен Аватара на TrueStory
    Сама по себе си професията учител е много хубава. Казвам ти го като млад учител. Ако обичаш да общуваш с много хора ежедневно и не се притесняваш от това, тази работа е идеална.
    Обаче не съм съгласна за едно нещо....да , бъдейки учител ваканциите са ти свободни съответно имаш повече почивка....но работата е много изтощителна и натоварваща в психически аспект най-вече, че и във физически....свършваш работа по-рано, но в къщи те чака още ...подготвяне на уроци за другия ден, проверяване на домашни или контролни, разни административни бумащини....понякога се случва да работя доста повече от 8 часа дневно.
    Виждам,че ти си се насочила към работа с по-малки ученици...умно решение. Аз работя с ученици от 10 клас нагоре и хич не е лесна работа. Има супер много готини моменти, но като цяло учениците са мързеливи,нагли, с голяма самочувствие и нулево желание за учене...адски е трудно да накараш един такъв човек да върши нещо и се иска страшно много търпение, упоритост и желание за работа. Ако ги нямаш тези неща....просто няма да се получи.
    Пак казвам ...аз преподавам на по-големи ученици и изхождам от този си опит. Преподавала съм малко и на четвъртокласници, та там положението беше по-добро, но пак не особено лесно.
    Та като заключение....харесвам си много професията, но не ми е лесно, заради отношението на учениците. Ако те вършеха своята част от задълженията си всичко щеше да е песен ....уви не е баш така.
    Ако имаш още въпроси с радост ще отговоря

Благодаря ти много за изчерпателния отговор. Като малка исках много да стана учителка. Баба и дядо са били учители и като ги срещаха по улиците учениците ги поздравяваха, явно много ги обичаха. Но едно време нещата са били много различни. Сега като гледам съучениците ми как се отнасят с учителите... Представям си, че някой може да се държи така с мен. Но малките деца не се държат точно така. Аз много обичам началната си учителка, май с всички е така. Ще го дообмисля. Както всяка професия си има плюсове и минуси. Сега ще ги броя да видя кой са повече

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си