- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Малко неприятно.
Такаа, преди няколко дни като се прибирах във входа имаше някакъв голям плъх. Много се стреснах и изпищях. От тогава ме е страх да вървя по стълбите, минавам входа на бегом и излизам. Много ме е страх, имам чувството, че пак ще го видя. Или някой друг. Ставам параноична. Не мога вечно да стоя вкъщи, трябва да слизам, но не мога, защото много ме е страх. Какво да направя, за да не се страхувам? Така или иначе, трябва да го преодолея, но не мисля, че ще е скоро.
Плъховете са много мили същества, няма защо да се притесняваш.
От хигиенична гледна точка можеш да вземеш отрова или да викнеш фирма да сложи. Не струва скъпо.
Както каза VintageMorphine, можеш да опиташ с отрова за мишки. Но като се замислиш,един плъх е безобиден, няма да ти направи нищо. И теб те е страх от него, и него го е страх от теб. Просто минавай по-смело, какъв е шансът да го срещаш всеки път, дори може и въобще да не ти се случи отново. Не трябва да те е страх от един плъх.![]()
Нека родителите ти да сложат капан и готово.
ей таквоз
http://www.zhiti.com/images/products...riginal/41.jpg
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Не става.
Аз веднъж успях да нахраня един по-отблизо, когато имахме плъхове и най-големият от тези капани беше, колкото половината му тяло...Без да смятам опашката. Съседите пък сложиха такива и всяка сутрин едно и също - празен, щракнал капан и вкусотията в него липсва.
Отрова и след седмица да се запушат дупките от където идват е единственият вариант. Важно е да се локализира от къде идват (те никога не живеят на повърхността - или идват от таванско, или от мазе) и достъпът им с останалите помещения да се елиминира.
Възрастта на животното също е много важна - ако е старо, вероятно няма други и просто се е заблудило. Съответно няма да го видиш повече. Ако е младо ще има още доста до края на пролетта...
А баба ми директно ги трепе с метла/лопата. Както и по възрастните хора, като цяло...Ако има такива около теб, авторке, можеш да се обърнеш към тях.
Веднъж на село срязах един с лопата.. буквално... Беше доста гадно..
Не се напрягай най-вероятно ня'а да го видиш повече..![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Храниш плъхове? Добре, че не живеем наблизо (надявам се де ;д)
Няма такава гадна напаст. Толкоз ги мразя.
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор