.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Question Не разбирам

Въпросът ми е дали ако тялото ни е стегнато, но не толкова слабо е възможно да имаме целулит, стрии и всякакви такива неща? И ако имаме сега и си го стегнем трябва ли да се мажем с някакви кремове, за да изчезнат или само тренировки са достатъчни?

.........

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    Аз искам да попитам обратното пък, ако не ни е много стегнато , но пък слабо...

Ами наистина не знам,от 26 човека никой не иска да изкаже мнение..

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Не е възможно (да не кажа голяма дума) да имаш целулит на стегнато тяло. Стрии, да, но целулит не.

Целулит, от друга страна, можеш да имаш и на изключително слабо тяло, ако то не е стегнато. Една съседка е страшно слаба, а с такъв целулит, че слага всяка дебелана в малкия си джоб.

За да изчезне целулит трябват тренировки, здравословно хранене и много течности.

Мега фен Аватара на baby_baby
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Не е възможно (да не кажа голяма дума) да имаш целулит на стегнато тяло. Стрии, да, но целулит не.

Целулит, от друга страна, можеш да имаш и на изключително слабо тяло, ако то не е стегнато. Една съседка е страшно слаба, а с такъв целулит, че слага всяка дебелана в малкия си джоб.

За да изчезне целулит трябват тренировки, здравословно хранене и много течности.
    +++

!

Голям фен Аватара на sunshine :**
    А някой знае ли как могат да се премахнат стрий?

Благодаря ви много!

Цитирай Първоначално написано от sunshine :** Виж мнението
    А някой знае ли как могат да се премахнат стрий?
    Не могат да се премахнат. Лазерно е единствената алтернатива или да се хванат много рано, което май е мит.

Цитирай Първоначално написано от KGVlove Виж мнението
    Не могат да се премахнат. Лазерно е единствената алтернатива или да се хванат много рано, което май е мит.
    Май имаше някакви кремове да се мажеш ако не се лъжа?

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Аз пък бих казала, че и в двата случая е възможно да имаш целулит. Но съм виждала доста едри стегнати момичета без целулит, за това предполагам, че на стегнато тяло по-рядко имаш целулит. За да се премахне съм чувала много неща, но според мен само с тренировки и много вода няма да стане. Като допълнение трябва добра диета и масажи с антицелулитни кремове и масла.
    Относно стриите ако вече са с цвета на кожата, нищо не можеш да направиш. Ако все още са червени, хората казват, че може да се премахнат с разни масла, ама знам ли... Най-добре е кожата да се маже с масла редовно като профилактика за появяването им. (както обикновено правят бременните жени)
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    всъщност винаги можеш да имаш целулит, появата му е далече не само свързана с тегло и доколко си "стегнат"

Първата, и вероятно най-сериозна причина е наследствената предразположеност, следвана от възрастта. След което идва ред на нездравословното хранене - дневен режим, базиращ се на "забранени храни" от рода на хамбургери, пържени картофки, пица и какво ли още не, изобилие от въглехидрати под формата на вкусни вафлички и липса на всякакви плодове и зеленчуци.

От което неизменно следва проблемът с наднорменото тегло, а то е четвъртата причина за поява на портокалова кожа. При което в определен момент човек решава да се подложи на редуциращ режим на хранене, а честите колебания в телесната маса са следващата причина за появата на целулит.

Далеч не без значение се оказват заседналият начин на живот и вредните навици, свързани с честия прием на алкохол и тютюнопушенето. Твърде тесните дрехи понякога могат да се превърнат във вреден навик и като следствие от това да настъпи нарушение в процесите на кръвообращение.

Понякога обаче появата на целулит може да бъде провокирана и от настъпил дисбаланс на хормоните в организма. Например, дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. Но не бива да поставяме на последно място замърсената околна среда и регулярно повтарящите се стерсови ситуации, защото в определен момент те могат да се превърнат в потенциална причина за появата на целулит.

Източник - бб тийм

Стриите се махат с подходящи дерматологични продукти, тези, които са с цвета на кожата, се махат с лазер...
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Цитирай Първоначално написано от AliceSw Виж мнението
    всъщност винаги можеш да имаш целулит, появата му е далече не само свързана с тегло и доколко си "стегнат"

Първата, и вероятно най-сериозна причина е наследствената предразположеност, следвана от възрастта. След което идва ред на нездравословното хранене - дневен режим, базиращ се на "забранени храни" от рода на хамбургери, пържени картофки, пица и какво ли още не, изобилие от въглехидрати под формата на вкусни вафлички и липса на всякакви плодове и зеленчуци.

От което неизменно следва проблемът с наднорменото тегло, а то е четвъртата причина за поява на портокалова кожа. При което в определен момент човек решава да се подложи на редуциращ режим на хранене, а честите колебания в телесната маса са следващата причина за появата на целулит.

Далеч не без значение се оказват заседналият начин на живот и вредните навици, свързани с честия прием на алкохол и тютюнопушенето. Твърде тесните дрехи понякога могат да се превърнат във вреден навик и като следствие от това да настъпи нарушение в процесите на кръвообращение.

Понякога обаче появата на целулит може да бъде провокирана и от настъпил дисбаланс на хормоните в организма. Например, дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. Но не бива да поставяме на последно място замърсената околна среда и регулярно повтарящите се стерсови ситуации, защото в определен момент те могат да се превърнат в потенциална причина за появата на целулит.

Източник - бб тийм

Стриите се махат с подходящи дерматологични продукти, тези, които са с цвета на кожата, се махат с лазер...
    Огромен +.
    The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow

Мега фен Аватара на December

Мда и аз съм забелязала това, че доста от "натурално" слаби момичета имат целулит. Това е просто защото са свикнали да ядат каквото си искат и да не правят никакви упражнения, защото каквото и да правят са си слаби.

А според вас възможно ли е целулита да се премахне(доколкото е възможно) без никакви мазила(нещо не им вярвам), ами с редовни тренировки,здравословно хранене,много вода и домашни масажи? Аз по принцип почти винаги съм си яла здравословно,но проблема май дойде от обездвижването и малкото вода,която (не)пия. Ето,че не е важно само дали си дебел или слаб,ами както написа AliceSw от много неща:/....
    ...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...

Цитирай Първоначално написано от December Виж мнението
    Мда и аз съм забелязала това, че доста от "натурално" слаби момичета имат целулит. Това е просто защото са свикнали да ядат каквото си искат и да не правят никакви упражнения, защото каквото и да правят са си слаби.

А според вас възможно ли е целулита да се премахне(доколкото е възможно) без никакви мазила(нещо не им вярвам), ами с редовни тренировки,здравословно хранене,много вода и домашни масажи? Аз по принцип почти винаги съм си яла здравословно,но проблема май дойде от обездвижването и малкото вода,която (не)пия. Ето,че не е важно само дали си дебел или слаб,ами както написа AliceSw от много неща:/....
    Премахвала съм си целулита сама с трнировки и беше доста лесно, дори не забелязах как стана. Просто тялото ти се променя, формата ти става друга, кожата се изглажда, така че, да абсолютно възможно е и изпитано.

Да, стриите само ако все още са червени могат да се премахнат и става с всякакъв дълбоко хидратиращ крем.
    Ако вече са бели е късно.

Цитирай Първоначално написано от December Виж мнението
    Това е просто защото са свикнали да ядат каквото си искат и да не правят никакви упражнения, защото каквото и да правят са си слаби.
    Не е точно така.

Цитирай Първоначално написано от Penny Lane. Виж мнението
    Да, стриите само ако все още са червени могат да се премахнат и става с всякакъв дълбоко хидратиращ крем.
    Ако вече са бели е късно.
    Това също. Имам бели стрии по дупето и от няколко месеца вече се мажа с маслото на Икаров и половината ги няма..
    The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си