.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 75

Unhappy Акт за нередовен пътник

Здравейте, днес една злобна леля ме свали от метрото за това, че съм пътувала без билет и ми написа акт, но тъй като й казах, че нямам лична карта, шофьорска книжка и други документи в себе си тя искаше да ми вика полицай и да ми пише акт и за без личен документ, та в крайна сметка й извадих една изтекла карта за бдж, на която пише само името и егнто ми. Въпросът ми е, какво става ако не заплатя акта си в 3-дневния срок, който имам?
    Когато на хубав човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е хубаво - това вече е чалга.

Супер фен Аватара на tireheb
    тридневният срок е за обжалване и ти дава също възможността да си платиш само глоба от 20 кинта
    оттам нататък вече "влиза в сила" акта
    съответно ше почнат сигур писма разни и тн да ти пращат, докато не платиш

Тоест дори да не платя до 3 дни, парите няма да се увеличат от 20 на 50, да кажем, и глобата ще продължи да си се влачи, докато не реша да ми олекне джоба ?
    Когато на хубав човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е хубаво - това вече е чалга.

не, ако не платиш до 3 дни става 100 (или за колкото там ти е акта)

Мега фен Аватара на an7raks
    Бахти мангалските истории...

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Дай им 20 лева и другия път си опичай акъла. Ако ще пътуваш гратис, трябва да знаеш как да се измъкнеш при евентуална среща с контрольор. Ако не, всеки път ще си дупчиш билетчето/ползваш картата и тваЙ.
    Welcome to the Jungle...

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Дай им 20 лева и другия път си опичай акъла. Ако ще пътуваш гратис, трябва да знаеш как да се измъкнеш при евентуална среща с контрольор. Ако не, всеки път ще си дупчиш билетчето/ползваш картата и тваЙ.
    А аз си мислех, че само мангалите пътуват аванта, пък то май ние сме същата паплъч... :/

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Не знаех че и в метрото има контрольори много е тегаво така без кондуктори, да не знаеш дали няма да се прецакаш с левче, ако не те проверят

как па у метрото верно пътуваш без билет, ебати
    аре, разбирам в автобуса понекога шофьора нема билетчета, а не е имало будка на спирката да си купиш
    ама метрото ти продават на входа, деба
    мен би ме домързяло да прескоча тва там само и само да спестя едно левче...

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    А аз си мислех, че само мангалите пътуват аванта, пък то май ние сме същата паплъч... :/
    Това е бъг на системата, който идеално се съчетава с безпаричието и тарикатския манталитет на хората. Ако от СКГТ си бяха изкарали главите от задниците и бяха решили да се сложи кондуктор във всеки автобус/тролей/трамвай, вместо да разчитат на случайни проверки, щеше да има много по-малко проблеми.

*паплАч
    Welcome to the Jungle...

Град
    Пловдив
    Вечер около 22,30 като се качим в рейса да се прибираме след концерт в НДК, вътре е пълно с цигани и винаги ми е било интересно какво ще се случи с контрольора ако се качи ... братовчедка ми ми е казала рейсовете, в които никога не се качват

Като те знам по какви концерти ходиш, нормално да е пълно с цигани.
    Welcome to the Jungle...

Това е бъг на системата, който идеално се съчетава с безпаричието и тарикатския манталитет на хората. Ако от СКГТ си бяха изкарали главите от задниците и бяха решили да се сложи кондуктор във всеки автобус/тролей/трамвай, вместо да разчитат на случайни проверки, щеше да има много по-малко проблеми.

*паплАч
    Защо да слагат кондуктори? После да ревем, че билетите и картите са скъпи ли? Яд ме е, че после същите тея селски/градски/ тарикати започват да мрънкат "държавата това, държавата онова"...

Цитирай Първоначално написано от EinGutesKind Виж мнението
    Вечер около 22,30 като се качим в рейса да се прибираме след концерт в НДК, вътре е пълно с цигани и винаги ми е било интересно какво ще се случи с контрольора ако се качи ... братовчедка ми ми е казала рейсовете, в които никога не се качват
    Абе, по-ме е яд на българите, дето се скатават... Някак си не ме кефи, че и сред "моите хора" има боклуци... Мангалите са си мангали...

Защо да слагат кондуктори? После да ревем, че билетите и картите са скъпи ли? Яд ме е, че после същите тея селски/градски/ тарикати започват да мрънкат "държавата това, държавата онова"...
    Защото навсякъде, където има кондуктори събираемостта е в пъти по-голяма и който иска да пътува с градския транспорт, си плаща. Който не иска, ходи пеша. Няма възможност за такива шмекерлъци.

Таксите за градския транспорт са вид общински такси, не се определят от държавата, а от местната администрация.

Боклуци има сред всички етнически групи, другото са популистки приказки и заблуди.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на 102
    тигърчо е напълно прав. друго си е като се качиш да е сигурно че шси земеш билетче. така съм забелязал че и лос мангалитос даже си зимат

Град
    Пловдив
    Абе, по-ме е яд на българите, дето се скатават... Някак си не ме кефи, че и сред "моите хора" има боклуци... Мангалите са си мангали...
    Те българите реват повече и от циганите как нямали пари

Абе, не знам, ама в София ученическата карта за всички линии е 20лв, а във Варна е 20лв за една линия... Във Варна има във всеки автобус кондуктор...
    Таксите за градския транспорт са вид общински такси, не се определят от държавата, а от местната администрация.
    Това ми е ясно... друго имах предвид...

Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    тигърчо е напълно прав. друго си е като се качиш да е сигурно че шси земеш билетче. така съм забелязал че и лос мангалитос даже си зимат
    Това е изпробвана тактика във всеки български град, само Столична община и послушната им компания за градски транспорт се правят на ударени. Обсъждал съм въпроса и с контрольори, и с хора от общинската администрация и почти всички вкарват тъпи оправдания от сорта на "има прекалено голям човекопоток и кондукторите нямало да смогват да таксуват всички". Нека има по 2ма или 3ма кондуктори във всяко превозно средство, пък да видим дали няма да успеят да проверят/таксуват всеки пътник и съответно приходите на общината да се вдигнат в пъти (оттам да се заменят старите автобус/трамваи/тролеи с по-нови).

Ама що ли трябва да се затормозяваме изобщо да мислим и вършим нещо, като завареното положение си е най-лесно...
    Welcome to the Jungle...

Те българите реват повече и от циганите как нямали пари
    Аре, бягай на някъде, че стана досаден с простотията си!

Мега фен Аватара на tori
    Някак си не ме кефи, че и сред "моите хора" има боклуци...
    Боклуци има във всички народи/държави/раси/квото-там-ви-хареса.
    Русенските кондуктори са пичове. Окей, повечето, щото има някакви, които те гледат на кръв като покажеш карта и те ръчкат нарочно в навалицата, както и миришат на пор. Освен това има такива, които пушат в автобуса и тъпчат мазни закуски.
    Инак са пичове.

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Боклуци има във всички народи/държави/раси/квото-там-ви-хареса.
    Русенските кондуктори са пичове. Окей, повечето, щото има някакви, които те гледат на кръв като покажеш карта и те ръчкат нарочно в навалицата, както и миришат на пор. Освен това има такива, които пушат в автобуса и тъпчат мазни закуски.
    Инак са пичове.
    В Пловдив най-големите пропадняци са кондуктори, такъв смях пада като почнем да ги коментираме отчаяни, дрипави, миризливи, нищо не очакват от живота

Мега фен Аватара на 102
    be darky ima go i tva che sutrin ne moesh da dishash ot hora kamoli nqkoi da te proverqva togava ko praim

Абе, не знам, ама в София ученическата карта за всички линии е 20лв, а във Варна е 20лв за една линия... Във Варна има във всеки автобус кондуктор...
    Ами не знам как е във Варна, ама сметни при тоя огромен човекопоток какъв оборот ще направи един софийски кондуктор за 8-часова смяна в делничен ден. Гарантирам ти, че само за една смяна ще си избие заплатата, а той ще направи между 22 и 26 такива за месец.

be darky ima go i tva che sutrin ne moesh da dishash ot hora kamoli nqkoi da te proverqva togava ko praim
    И за това си има начин. Прави се задълбочено проучване на трафика/човекопотока и в най-натоварените часове се пускат само големи превозни средства и то на по-чест интервал от време. Примерно аз пътувам редовно с 204 и честно ти казвам, избива ме на агресия като видя сутрин в 8 часа, когато всеки е тръгнал за работа, малък автобус. Сещай се, че вътре е като в токийското метро. Някой чиновник е можело да си свърши работата и да направи схемата така, че пътуването да е по-комфортно, вместо всички да сме супер интимни в превозното средство.
    Последно редактирано от DarkTemplar : 02-24-2014 на 18:44
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на tori
    В Пловдив най-големите пропадняци са кондуктори, такъв смях пада като почнем да ги коментираме отчаяни, дрипави, миризливи, нищо не очакват от живота
    :д Ужас.

Ама... То това го има навсякъде, не само в София. В автобус-маршрутка със 15 седалки + няколко пръчки за правостоящи се наблъскват 14551848 човека. НИКОЙ не може да помине. Не е само при вас, еби му майката, че Русе по никой начин не е голям град и не страда от липса на автобуси.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си