- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Акт за нередовен пътник
Здравейте, днес една злобна леля ме свали от метрото за това, че съм пътувала без билет и ми написа акт, но тъй като й казах, че нямам лична карта, шофьорска книжка и други документи в себе си тя искаше да ми вика полицай и да ми пише акт и за без личен документ, та в крайна сметка й извадих една изтекла карта за бдж, на която пише само името и егнто ми. Въпросът ми е, какво става ако не заплатя акта си в 3-дневния срок, който имам?
Когато на хубав човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е хубаво - това вече е чалга.
тридневният срок е за обжалване и ти дава също възможността да си платиш само глоба от 20 кинта
оттам нататък вече "влиза в сила" акта
съответно ше почнат сигур писма разни и тн да ти пращат, докато не платиш
Тоест дори да не платя до 3 дни, парите няма да се увеличат от 20 на 50, да кажем, и глобата ще продължи да си се влачи, докато не реша да ми олекне джоба ?![]()
Когато на хубав човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е хубаво - това вече е чалга.
не, ако не платиш до 3 дни става 100 (или за колкото там ти е акта)
Дай им 20 лева и другия път си опичай акъла. Ако ще пътуваш гратис, трябва да знаеш как да се измъкнеш при евентуална среща с контрольор. Ако не, всеки път ще си дупчиш билетчето/ползваш картата и тваЙ.
Welcome to the Jungle...
Не знаех че и в метрото има контрольоримного е тегаво така без кондуктори, да не знаеш дали няма да се прецакаш с левче, ако не те проверят
как па у метрото верно пътуваш без билет, ебати
аре, разбирам в автобуса понекога шофьора нема билетчета, а не е имало будка на спирката да си купиш
ама метрото ти продават на входа, деба
мен би ме домързяло да прескоча тва там само и само да спестя едно левче...
Това е бъг на системата, който идеално се съчетава с безпаричието и тарикатския манталитет на хората. Ако от СКГТ си бяха изкарали главите от задниците и бяха решили да се сложи кондуктор във всеки автобус/тролей/трамвай, вместо да разчитат на случайни проверки, щеше да има много по-малко проблеми.
*паплАч
Welcome to the Jungle...
Вечер около 22,30 като се качим в рейса да се прибираме след концерт в НДК, вътре е пълно с цигани и винаги ми е било интересно какво ще се случи с контрольора ако се качи ... братовчедка ми ми е казала рейсовете, в които никога не се качват![]()
Като те знам по какви концерти ходиш, нормално да е пълно с цигани.![]()
Welcome to the Jungle...
Защото навсякъде, където има кондуктори събираемостта е в пъти по-голяма и който иска да пътува с градския транспорт, си плаща. Който не иска, ходи пеша. Няма възможност за такива шмекерлъци.
Таксите за градския транспорт са вид общински такси, не се определят от държавата, а от местната администрация.
Боклуци има сред всички етнически групи, другото са популистки приказки и заблуди.
Welcome to the Jungle...
тигърчо е напълно прав. друго си е като се качиш да е сигурно че шси земеш билетче. така съм забелязал че и лос мангалитос даже си зимат
Това е изпробвана тактика във всеки български град, само Столична община и послушната им компания за градски транспорт се правят на ударени. Обсъждал съм въпроса и с контрольори, и с хора от общинската администрация и почти всички вкарват тъпи оправдания от сорта на "има прекалено голям човекопоток и кондукторите нямало да смогват да таксуват всички". Нека има по 2ма или 3ма кондуктори във всяко превозно средство, пък да видим дали няма да успеят да проверят/таксуват всеки пътник и съответно приходите на общината да се вдигнат в пъти (оттам да се заменят старите автобус/трамваи/тролеи с по-нови).
Ама що ли трябва да се затормозяваме изобщо да мислим и вършим нещо, като завареното положение си е най-лесно...
Welcome to the Jungle...
Боклуци има във всички народи/държави/раси/квото-там-ви-хареса.
Русенските кондуктори са пичове. Окей, повечето, щото има някакви, които те гледат на кръв като покажеш карта и те ръчкат нарочно в навалицата, както и миришат на пор. Освен това има такива, които пушат в автобуса и тъпчат мазни закуски.
Инак са пичове.
be darky ima go i tva che sutrin ne moesh da dishash ot hora kamoli nqkoi da te proverqva togava ko praim
Ами не знам как е във Варна, ама сметни при тоя огромен човекопоток какъв оборот ще направи един софийски кондуктор за 8-часова смяна в делничен ден. Гарантирам ти, че само за една смяна ще си избие заплатата, а той ще направи между 22 и 26 такива за месец.
И за това си има начин. Прави се задълбочено проучване на трафика/човекопотока и в най-натоварените часове се пускат само големи превозни средства и то на по-чест интервал от време. Примерно аз пътувам редовно с 204 и честно ти казвам, избива ме на агресия като видя сутрин в 8 часа, когато всеки е тръгнал за работа, малък автобус. Сещай се, че вътре е като в токийското метро.Някой чиновник е можело да си свърши работата и да направи схемата така, че пътуването да е по-комфортно, вместо всички да сме супер интимни в превозното средство.
Последно редактирано от DarkTemplar : 02-24-2014 на 18:44
Welcome to the Jungle...
:д Ужас.
Ама... То това го има навсякъде, не само в София. В автобус-маршрутка със 15 седалки + няколко пръчки за правостоящи се наблъскват 14551848 човека. НИКОЙ не може да помине. Не е само при вас, еби му майката, че Русе по никой начин не е голям град и не страда от липса на автобуси.