- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Акт за нередовен пътник
Защото навсякъде, където има кондуктори събираемостта е в пъти по-голяма и който иска да пътува с градския транспорт, си плаща. Който не иска, ходи пеша. Няма възможност за такива шмекерлъци.
Таксите за градския транспорт са вид общински такси, не се определят от държавата, а от местната администрация.
Боклуци има сред всички етнически групи, другото са популистки приказки и заблуди.
Welcome to the Jungle...
Ами не знам как е във Варна, ама сметни при тоя огромен човекопоток какъв оборот ще направи един софийски кондуктор за 8-часова смяна в делничен ден. Гарантирам ти, че само за една смяна ще си избие заплатата, а той ще направи между 22 и 26 такива за месец.
И за това си има начин. Прави се задълбочено проучване на трафика/човекопотока и в най-натоварените часове се пускат само големи превозни средства и то на по-чест интервал от време. Примерно аз пътувам редовно с 204 и честно ти казвам, избива ме на агресия като видя сутрин в 8 часа, когато всеки е тръгнал за работа, малък автобус. Сещай се, че вътре е като в токийското метро.Някой чиновник е можело да си свърши работата и да направи схемата така, че пътуването да е по-комфортно, вместо всички да сме супер интимни в превозното средство.
Последно редактирано от DarkTemplar : 02-24-2014 на 18:44
Welcome to the Jungle...