.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9

Unhappy Не ми се учи...

Привет на всички. Аз съм момиче на 17 - 11 клас. Последно време се чувствам много странно изобщо не ми се учи. Не бях такава. Оценките ми бяха добри и още са, но усещам че изоставам по някои предмети. Искам след 12 клас да уча за фармацевт, а се влиза толкова трудно. Чета уроците най - вече по биология с нежелание, нищо не разбирам. Какво да правя? Искам да уча но нямам желание за четене. Доста объркващо е. Ако някой е бил в подобна ситуация моля помогнете...

Голям фен Аватара на hey.mistery
    Ами, никой не може да ти помоне. Всеки го мързи, но щом си решила да следваш за фармацевт, искаш или не трябва да седнеш и да учиш сериозно, защото накрая няма да си вземеш матурата. Щом ги четеш с такова нежелание и не разбираш лищо, сигурна ли си, че е това, което искаш да следваш?

Мега фен Аватара на xoxi
    То пък на кого му се учи?!
    Просто си казваш, че ТРЯБВА да седнеш и да научиш определените му там уроци и го правиш.

Mandarincho99
    Guest
    Напъни се..

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Аз съм си така от малка, ама още не съм открила лек.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Не си спомням нито веднъж до сега да съм се събудила и да си кажа "Ех, днес само как ми се учи."
    Но просто сядам и го правя, понеже трябва.

Мисли зa бъдещето си .Сегa не ти се учи ,aмa след 10 години и дa ти се мете нямa.
    Тaкaче се стягaй.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Мисли зa бъдещето си .Сегa не ти се учи ,aмa след 10 години и дa ти се мете нямa.
    Тaкaче се стягaй.

Aз пък ще дам друг съвет - има периоди от учебния ми процес, в които изобщо не ми се подхваща учебник и се чувствам супер демотивирана. Същото явление се случва и на мои съученици, които са върли "нърдове" и изкарват наистина високи оценки. Няма нищо ненормално в това, нито пък означава, че по принцип не учиш или пък не искаш изобщо да учиш в следващите Х на брой години.

За да разкараш тая "мъгла" ти препоръчвам да си вземеш един-два-три дни ПЪЛНА почивка от учене. Излежавай се, излизай, яж, каквото там друго ти харесва. Гаранция, че ще ти писне след като почне да те боли гръб/задник от прекалено седене и ще поискаш да учиш. Другото, което много ме мотивира мен е мисълта, че мога да успея. Не мога да приема факта, че съм могла да дам всичко от себе си, но не съм го направила.

Намери своя стимул и си го прилагай в такива моменти успех

Мега фен Аватара на draid
    Не знам някой да умира от желание да учи, особено половината щуротии в университета които на момента намира за крайно ненужни. На никой не му се учи когато му е задължение, ама някой успяват да преборят мързела. Аз лично след толкова години прекарани в университета и толкова изпити барабар с 3 дипломни, ако трябва сега пак да вляза да уча от начало надали ще имам изобщо мотивация и желание да завърша.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си