.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 48

Компютърни конфигурации.

Как ви се струва следната конфигурация:
    Дъно-ASRock H61M-DCS
    Видео карта-ASUS RadeonEAH7770 1GHz Edition 2GB
    Процесор-AMD Phenom II Quad-Cor 3.2 GHz
    Захранване-RPC PWPS-050000
    Твърд диск-Seagate 750GB 16MB 7200rpm
    Мисля да си копувам нов компютър но мисля сам да си го зглобя.Зглобявал съм компютри и преди и това не е проблем проблемът е в това че не разбирам много от параметрите на частите и това коя колко е добра затова се допитвам до вас.Не искам геймърска конфигурация а просто свестен компютър на който хем да мога да цъкам по-нови игри подчертавам по-нови не наъ-новите искам да мога да го ползвам за игри но не съм от зарибените геймъри дето са по цял ден пред компа и не искам да хвърлюм луди пари за як комп. Мисля да похарча около 750-800 лева. Ако имате някъкви мнения по въпроса или пък искате да споделите нещо по темата заповядайте.Между другото не правя тази тема само, за да ви затам този въпрос просто не видях такава и реших че би било полезно да има така че дайе да не давате отговор на въпроса ми можете да пишете за предпочитани от вас конфигурации и компоненти.

Повече от фен
    Ами първо процесора, който си избрал няма да тръгне на това дъно, защото дъното поддържа само и единствено процесори на Интел 2-ро и трето поколение i3/i5/i7(в момента актуалното е четвърто Haswell, но не е болка за умиране).

Захранването ми се струва някакво китайско, поне аз не съм ги чувал тези RPC, но според описанието има 6 пинов конектор, а тази 7770 май такъв изисква(картинките в нета не показват страната, където е конектора). Иначе откъм производителност, не знам. По-принцип май 7770 спада към Low или Mid-end карти, не знам дали ще доставя задоволителни кадри, за теб поне.
    Последно редактирано от mcfe : 02-07-2014 на 23:45

Мега фен
    ето една добра amd конфигурация: http://nikem-bg.net/cart/50774p1r508...46784p1rf.html

само че е с вградено видео Radeon R7 (от рода на модел 250) с 384 shader-а на 720MHz, което е по-слабо от 7770, но след време като събереш пари ще можеш да си вземеш някоя по-добра видеокарта pci-e 3.0

друг вариант е това: http://nikem-bg.net/cart/49360p1r496...46784p1rf.html

но идва към 900лв. - а ако си имаш кутия, можеш да махнеш от списъка тази (която е с качествено захранване), и да сложиш някакво добро захранване на нейно място, например ето това: http://nikem-bg.net/computer-compone...scription.html
    Последно редактирано от npp : 02-08-2014 на 00:45

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ето една добра amd конфигурация: http://nikem-bg.net/cart/50774p1r508...46784p1rf.html

само че е с вградено видео Radeon R7 (от рода на модел 250) с 384 shader-а на 720MHz, което е по-слабо от 7770, но след време като събереш пари ще можеш да си вземеш някоя по-добра видеокарта pci-e 3.0
    Това е добра конфигурация...

За по-добра видео.к. да скача на r9...
    Последно редактирано от MaGuSs : 02-08-2014 на 02:56
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Незнам както казах по-горе не разбирам много от части по добре се оправям с чисто физическата работа но си прав че процесора не е съвместим с дъното изглежда нещо не съм прочел въпреки че гледах да се информирам подробно за всяка от частите явно съм пропуснал и е вярно че захранването е марка боклук ама все пак съм с ограничен бюджет.Освен това за тези пари трябва да си купя и DVD четец и записвачка освен това нямам котия, защото сега съм с лаптоп.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от nokito0o0o Виж мнението
    Незнам както казах по-горе не разбирам много от части по добре се оправям с чисто физическата работа но си прав че процесора не е съвместим с дъното изглежда нещо не съм прочел въпреки че гледах да се информирам подробно за всяка от частите явно съм пропуснал и е вярно че захранването е марка боклук ама все пак съм с ограничен бюджет.Освен това за тези пари трябва да си купя и DVD четец и записвачка освен това нямам котия, защото сега съм с лаптоп.
    Проба грешка са казали хората, така се учиш...

Аз не разбирам защо ти е DVD/CD записвачка? Нищо, че е 20лв. но в днешно време освен ако не искаш да си запишеш музика за колата или да погледнеш какво има на старите дискове според мен не ти е нужна. Хората вече ползват cloud сървъри и флашки. До колкото за кутията една обикновенна кутия струва 25-30лв, а от конфигурацията която ти е направил колегата няма да съжаляваш. Парите си струват... Ако си от Варна ми пиши да ти кажа от къде да си вземеш частите. Ще имаш отстъпка ако аз те заведа..
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.

прав си може и без тези неща

махни ги тия амдта вземи си някои и5 или и7

Супер фен
    Последно редактирано от koko95 : 02-09-2014 на 12:13

вземи си кавиар ама блак серията и махни тва насрано амд , после ще се чудиш кво да го правиш

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от koko95 Виж мнението
    Това е най-добрата конфигурация за тези пари.
    Последно редактирано от koko95 : 02-09-2014 на 12:13

и как реши че е наи добрата конфигурация докажи , сравни ми го с интелски процесор в някой бенчмарк обоснови се и за другите части нека чуем специалиста коко-1995та година роден

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от darknesswillfall Виж мнението
    махни ги тия амдта вземи си някои и5 или и7
    Като има ограничен бюджет, амд-то е по-добро.

Супер фен
    и как реши че е наи добрата конфигурация докажи , сравни ми го с интелски процесор в някой бенчмарк обоснови се и за другите части нека чуем специалиста коко-1995та година роден
    http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i...vs-AMD-FX-6300

Ще си вземе по малко памет която ще апгреидне после , и ще си вземе по скъп интел
    единствено амд-то има повече кеш , но за кво са му тия 6 ядра няма и хипертрединг. осем ядрения 8350 умира сравнено с 4770к който логично да е по скъп понеже е на светлинни години

http://www.pazaruvaj.com/procesori-c...155-p81574330/

аз съм с такъв много време , вече са поевтиняли много сравнено с година назад ! и хубавото му че е отключен моя съм го напраскал на 4.7 на въздух и не грее изобщо , за игри е перфектното решение

Супер фен
    Видеокартата спокойно подкарта crysis 3 на медиум настройки с 60 фпс.Процесора не спъва картата.Ако видеокартата е някоя по-слаба картата ще спъва процесора . Рам паметта е добра 1600мхз, маркова с охладители.Кутията е просто един case и не трябва да е някаква скъпа и луксозна.Голяма е кутията и вътре въздуха добре се циркулира.Видеокартата поддържа най-новия direct x 11,2,с гддр 5 памет е.Поддържа 3д. Dolby® TrueHD and DTSHD Master Audio™ Support.Поддържа 4к резолюция.Захранването е добро, марково 500w.

кутията е важна , примерно мен ме кефи да има място вътре по лесно си сглобявам нещата и мога да натъпча доста неща вътре , охладителя ми например е колкото главата ти не можеш го събереш в малка кутия и процесора ме дразни много , диска кавиар блак другото може и да мине

Супер фен
    кутията е важна , примерно мен ме кефи да има място вътре по лесно си сглобявам нещата и мога да натъпча доста неща вътре , охладителя ми например е колкото главата ти не можеш го събереш в малка кутия и процесора ме дразни много , диска кавиар блак другото може и да мине
    Айде ако си от София да ми да дадеш малко да поразцъкам няколко игрички

с удоволствие ма съм от варна

тоя компот ще го пенсионирам в момента , почвам един нов проект с водно ако искаш мога да ти постна конфигурацията ако се кефиш на такива изпълнения по геимарски

Мега фен Аватара на anonymous908491
    няма и хипертрединг.
    осем ядрения 8350
    Напъни се още, вярвам, че си способен и по-голяма глупост да напишеш.

Повече от фен
    Спор не мисля че има относно дали Intel са по-бързи от AMD, но човек се разпорежда според портфейла. И аз исках i7-4770k, но не ми се даваха 200лв отгоре и си взех i5-4670k, разликата между този и i7 не е болка за умиране.
    Последно редактирано от mcfe : 02-09-2014 на 14:02

Супер фен
    с удоволствие ма съм от варна

тоя компот ще го пенсионирам в момента , почвам един нов проект с водно ако искаш мога да ти постна конфигурацията ако се кефиш на такива изпълнения по геимарски
    Купи си интел и7 или хеон от 1000 лева и 2 видеокарти по 512 бита и тогава мисли за водно охлаждане :P, С водно охлаждане ,ссд 256 или 512гб , 2х 512 битови карти и ксеон или и7 за 1000 лева- някъде към 3300-3500 лева ще ти излезе всичко ,може и повече.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Купи си интел и7 или хеон от 1000 лева и 2 видеокарти по 512 бита и тогава мисли за водно охлаждане :P, С водно охлаждане ,ссд 256 или 512гб , 2х 512 битови карти и ксеон или и7 за 1000 лева- някъде към 3300-3500 лева ще ти излезе всичко ,може и повече.
    А някоя такава раница няма ли да му трябва ?
    http://www.spisanie8.bg/images/artic...etpacksale.jpg

Град
    Варна
    Това е най-добрата конфигурация за тези пари.
    Със AMD A10-7700K X4/3.4G/FM2+/BOX ще спестиш 200-250лв. за видео карта... от които ще си вземеш 2-4GB още RAM, за да шернеш на вътрешната видео карта и пак ще спестиш около 130лв.

Аз предпочитам да си купя най-новата технология, която е излязла 2013 а не нещо старо въпреки че вади по-хубава производителност.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си