Здравейте! Знам, че тази тема е подхващана неведнъж, както и че много жени имат проблем с МЦ. Чела съм много относно проблемите и "нормалното" протичане на МЦ. и по тази тема искам да споделя нещо, както и да задам към вече по- "изпатилите" си дами един въпрос. Аз съм на 18 години ( почти 19), откакто се помня цикълът ми е нередовен, но под нередовен имам предвид следното: закъснява ми винаги и то с повече от 5 дни (по-често около 15 дни), редки са били случаите, в които ми е идвало на време (със закъснение от 1 ден) и това, както мисля, че разбирате ме притеснява всеки божи месец, тъй като не съм завършила все още и не искам да се сдобивам с дете. Водя полов живот, пазя се, но всички знаете, че никой начин не е на 100 % сигурен. За последно МЦ ме изненада на нова година (на 1,01,14г ) и от тогава никакъв го няма. Купих си тест, който беше отрицателен...Посетих специалист акушер- гинеколог .. разказах му за нередовният си цикъл и понеже съм пълничка (62 кг - 155см) гинеколога ми каза, че трябва да спра да ям сладко и ми предписа Линдинет, за да "регулирам" МЦ.. попитах го също дали има от какво да се притеснявам, но отговорът му беше "Не, няма нищо" (т.е. не съм бременна), а след това ми направиха хормонален тест, от който все още не съм разбрала какво е излязло. Да, но страхът отвътре още напира, защото нямам никакви симптоми на МЦ ... и все още не ми е дошло. Въпросът, който искам да ви задам е - Как за Бога да регулирам цикълът си и има ли от какво да се притеснявам, след като гинекологът каза "Не, няма нищо" ?