- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Game of thones
Е лейди стоунхарт се връща като зомби (нещо такова), не е същата.
А Джон Сноу в книгите също ли умира? И после го съживяват? Нямам против да ме спойлнете )
Сцената с това своебразно линчуване е последната от главите на Джон в последната излязла книга.
Не знаем дали наистина е мъртъв.
http://chitanka.info/text/29089/71#textstart
"Джон се свлече на колене. Напипа дръжката на камата и я изтръгна. В студения нощен въздух раната димеше.
— Дух — прошепна той.
Болката го обля. „Бодеш ги с острия край.“ Когато третата кама го порази отзад между раменете, изпъшка и падна по очи в снега. Така и не усети четвъртия нож. Само студа…"
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
5-та книга свършва по същия начин като сериала. Не се знае какво ще е. А тя е зомби защото и е прерязано гърлото и не може да говори общо взето. Тя е съживена за сметка на Beric Dondarrion, който както мисля и във филма споменаха/показаха не може току тъй да бъде убит. Във филма конкретно хрътката го посече доколкото помня и после той възкръсна. В тоя ред на мисли, Джон би следвало да е възможно да бъде възкресен от червенокоска и да е ок с изключение на белезите.
Да, и да разберем коя е майка му най- сетне
А това не се надявай скоро да се случи. Поне така ми се струва. Следващата книга ще се казва Ветровете на зимата, което явно посочва и къде ще се развива действието. Около Бран и предимно севера. Аз предполагам, че замисъла на Мартин е домовете биещи се във Вестерос да излязат незначителна част от цялата схема. Има прекалено много неща които не се знаят, а в книгите още един Таргериен акостира на континента със значителна армия, Джейми изобщо не е във Дорн, а педала брат на Марджери бере душа тежко ранен в битка. Общо взето не е розово положението на Ланистърите. Да не забравяме, че в книгите Тирион се закле да убие и брат си.
Да не говорим, че в сериала Джора, който е заразен, докосна Денерис и още няколко човек, вероятно, по време на онази ирационална сцена в девети епизод...
Stupid or what?
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Сцената с Денерис в 9. епизод изсили всички мои възприятия и чувството за логика у мен.
1. Защо Синовете на Харпията убиваха и простолюдие, и благородници, при положение че се предполага, че самите те са благородници?
2. По същата логика: Защо убиха Хиздар? Той е благородник, който можеше да им бъде полезен, ако са решили да уязвят Денерис след евентуалния ѝ брак с него.
3. Защо, по дяволите, защо имаше толкова малко стражи, пазещи Денерис, по време на мащабни гладиаторски битки, които се провеждат в град, който е разтърсван от интриги и наскоро е бил окупиран?!
4. Защо докато Денерис се качваше на дракона никой не се опита да я убие?
5. Защо никой не обръщаше внимание на Денерис СЛЕД като се качи на дракона, при положение че пак можеха да я убият от уязвимата ѝ позиция?
Всички стояха и зяпаха.
Mindfuck.
Последно редактирано от dreamwalker : 06-16-2015 на 16:41
Онзи абсурд с ''20 good men'' не мога да го забравя.
Абсурд да я върнат вече. За 3 дни тялото ѝ е станало отвратително, за 3 сезона трябва да е една торба кости.
И аз се замислих по въпроса. Стигнах до извода, че явно трябва да е станал целия като камък, че да е зарАзен.
По 4 и 5-та точка: Нормално, хората виждат дракон, за който са чували легенди. Естествена човешка реакция е да замръзнеш. Надявам се да оживее дракончо :/
+ Героят на Драконов камък.
Последно редактирано от dreamwalker : 06-29-2015 на 22:26
Аз започнах наскоро да го гледам и ми беше мноооого трудно до 4, 5 серия... След това става по-интересно. Особено от 2ри сезон.
е ти си ненормална
първи сезон е голееееем