- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Game of thones
Санса ще бъде Кралицата на Севера. It is known!
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Прекалено много взеха да се отклоняват от книгите и това леко ме дразни. Много от образите също не са точно пресъздадени, както например Оберин. Книгите са потресаващо добри, най-добрата поредица която съм чел някога в тоя жанр. Всичко е толкова до болка близко с реалността и същевременно съществува фентъзи елемента.
Аз харесвах Денерис в началото, обаче в последствие в книгите взе много да ме натоварва. Хал Драго ми беше любимец обаче.
Това се знае, не знам защо се чудиш.
не ти се е изтрило бе :д
и аз чакам промяната на санса
но в сериала не се ли забелязва мъничко вече или се бъркам?
а пък защо с кутрето, не искам да е с него ;/
Със Санса повратния момент е сватбата.
Сър Донтос я измъква от Кралски чертог, но Петир го убива когато Санса се качва на кораба. После отиват във владенията на Кутрето, който се жени за леля ѝ /там е голяма драма/, тя се представя за негова дъщеря, той я целува. Лелята откача и иска да я убие, но Петир я бута през лунната порта.
Общо взето е това.
Кутрето страшно го харесвам, влияе добре на Санса.
И така...![]()
прочетох скритото и се чувствам ужасно, как можах ;/
но и развълнувана, нямам търпение! :д
Най-голямата грешка е да се подценява дъщерята на Едард Старк. В сериала Санса тъпче на едно и също място, докато в книгите виждаме колко се е променила. Вътрешният монолог е важен. Санса е интроверт.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=X6tKZ-cg4RI
Уникалната идиотщина![]()
Санса за момента ми е много, много скучен персонаж.
Обаче... дали да прочета спойлера или не? ХМ!
Малко спойлери сега ще напиша, та ако не работи спойлер тага не ги четете.
Дам тага не работи...
<---Спойлер--->
Не знам как може да харесваш кутрето, голям тарикат е ама всичко за което ламти е севера. Сега за севера ламтят всички като че. Болтън са се насадили в зимен хребет, Станис като гледам ще си седи в снега докато замръзнат всички и т.н. Бран изобщо не го виждам как може да е наследник след всичко което се случи. Рикон във филма отива в друга посока, но в книгата както знаеш изобщо не отива да се крие с оная госпожица, ами е с Бран и двамцата от блатата. След смърта на Джон и положението на диваците от сам вала не знам какво ще се случва. Върти ми се в главата обаче, че Джон ще го съживи оназ вещица. Малкият таргериан е вече налице и ще и9ма силно развитие там, особено след като Денерис най-накрая напусне тоя град, дето ми писна да виси в него 3 книги, а Тирион ще застане от интересна страна
Въпреки всичко на мен най-интересно ми е сега около Дорн и историята около Тирион и Станис. Дорн ще им дойде на всички като гръм от ясно небе ми се струва.
Последно редактирано от draid : 04-19-2014 на 08:55
Дорн беше мястото, от където идва тоя Оберин, нали? Каква е връзката там?
Дорн е едно от седемте кралства под властта на Железния Трон - последното, което се е заклело във вярност. Домът, който управлява Дорн е Мартел, а главата на семейство Мартел в момента е принц Доран - по-големият брат на Оберин.
Общо взето, Мартелите са доста тясно свързани с Таргариен посредством няколко брака, последния от които между Елия Мартел (сестра на Доран и Оберин) и Регар (сина на Лудия крал). След бунта на Робърт, когато Регар вече е убит от Робърт на Тризъбеца, а Ерис - посечен от Кралеубиеца, армиите на Ланистър щурмуват Кралски чертог и съответно, Червената цитадела. Дъщеричката на Елия и Регар е убита, а Грегор Клегейн - Планината убива и новородения син на Елия - Егон, пред очите й, като му разбива главата в стената. След това с парчета мозък и кости по ръцете изнасилва Елия и я убива.
Общо взето Мартелите нямат повод да обичат Ланистърите, въпреки че сега, уж, са в добри отношения, тъй като Мирцела е сгодена за един от синовете на Доран.
Определено Дорн ще има роля в бъдеще, но лично аз мисля, че малко ги надценяваме. Дорн може да е доста труден за завладяване, но ако трябва те да воюват и да завладяват нещо, не мисля, е ще бъдат така ефективни, особено ако са без съюзници.
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
Чел ли си книгите ? Дорн изобщо не е това което го показват във филма, да не говорим, че никога не е бил близък с Ланистърите, Мирцела е там единствено за да им замажат очите. Очаквам пясъчните змии да видя как ще ги покажат във филма. Оберин е описан далеч по различно от филма.
Благодаря за подробния отговор! Хич не съм фенка да чета книги, когато вече съм гледала сериала, например при Вампирите, Лъжкините и т.н., но като гледам как ги хвалите, май ще го направя лятото
А Мирцела е дъщеричката на Церсей, която е супермъничка, нали? Дето Оберин разправяше, че Церсей трябва да се радва, че дъщеря й е на място, където се смята за "липса на вкус" да убиеш жена или дете.
Да, чел съм книгите. Знам много добре какви са планове на Ариан за Мирцела, за пясъчните змии, за Куентин и т.н, но нека да не спойлваме. Никъде не съм казал, че Оберин или Мартелите като цяло са близки с Ланистърите, а само, че са в привиден мир. И според мен Оберин си е показан баш както си е в книгите (освен ако не говориш за визия), а и сме видяли все още много малко от него. Предполагам, че ще покажат змиите, тъй като вероятно поне Нимерия ще има важна роля в развитието нататък. Лично моята любимка е Тиен.
Що се отнася до това, което казах за Дорн - да мисля, че се надценява. Определено Доран е голям стратег, но виждаш какви са хората около него - тотално безрасъдни и недалновидни, начело с Ариан. А това, което тя направи с Мирцела е, може би, една от най-големите глупости, правени някога от някого в поредицата. Колкото и да я харесвам, за мен това е факт. Змиите са същите като нея. Та в този ред на мисли, какво би станало с Дорн ако Доран умре ей сега?
Второто, което е. Ако се стигне до открита война, където дорнците да трябва да нападат, мислиш ли, че биха имали успех срещу гигантската армия на Тирел, например? Но, не казвам, че са напълно безполезни - дори напротив - определени герои могат да се възползват много добре от тях.
PinkPan7her, да, Мирцела е дъщерята на Церсей - много добро и красиво момиче. За книгите въобще не се колебай, няма да съжаляваш! Това, което е във филма е сигурно една трета от това, което го има в книгите до този момент.![]()
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
<---Spoiler Alert--->
Защо забравяш за малкия таргериан който тъкмо кацна. След смъртта на Тивин ланистърите са доста слаби и дезориентирани, мама кукувица си получи заслуженото, а властта вече е доста далеч от нея. Тирион е с Таргерианите или поне ще бъде, а кралеубиеца се промени доста в последните книги. Дорн в момента е в доста изгодна позиция бих казал. А Тириел не мисля, че дълго ще стоят на страната на Ланистърите, по-скоро биха окупирали властта, не че в момента не са де.
Спойлер парти
Ланистърови мисля, че скоро ще изчезнат като род. Томен най - вероятно ще бъде убит. Мирцела ще се брои към Мартел. Лансел стана църковен служител. Търек умря без наследник. Джена е към Фрей. Чисти Ланисър остават само Мартън и Джаней, но се предполага, че последната ще бъде омъжена.
Таргариенчето за мен е менте и му трябва Денерис.
Ама айде деее... успях да си навия на ината и да не прочета спойлера за ролята на Санса, ама не бъдете гадни :д
Пак оценявам, че слагате предупреждение, де![]()
Внимание! Спойлер...
Как слагате тага? Не мога да го накарам да заработи.
На мен ми се струва, че Дорн ще подкрепи Егон. След случката с Куентин едва ли ще имат кой знае какви добри чувства към Кралицата на Мийрийн.
Надявам се Джон да не умре. Приятен персонаж е.
Последно редактирано от dreamwalker : 04-19-2014 на 20:35
[ color=white] [/color]
това без първия интервал
Какво имаш предвид с това за Денерис?
Ами взе се много на сериозно да освобождава роби и градове в които има роби и освободи един град, който вероятно в тоя сезон ще видим и вися там 2 500 стр. докато всички чакат да тръгне към Вестрос с проклетите дракони. И понеже се заседя прекалено много там накрая ще и излезе през носа това. Да не говорим какво става с драконите. Бтв в книгата тя е далеч по малка от колкото във филма, мисля че беше 12-14г.