- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Game of thones
Бтв, Томен сменили ли са го или е пораснал актьорът - мн голям ми идва, трябваше да вземат някое по-малко пухкаво детенце.
Не изкоментирах горе Рамзи и компания. Рууз ми харесва, колкото и коварен и подмолен да е, има нещо в тоя човек, дето ме кефи. Виж Рамзи бих го пребил с камъни, ама пък трябва да има и такива герои. Жал ми е за Теон - винаги е бил неразбран, но на фона на това, което е сега...
За Оберин и Уилас съм забравил, че са си разменяли писма - единственото, което помня е как Оберин е осакатил Уилас в някакъв двубой.
Санса определено е с една от най-тежките съдби, но се надявам да дойдат добри времена и за нея.
Що се отнася до Джофри - не мисля, че е изцяло до възпитание. Все пак, Церсей е възпитавала и Томен и Мирцела, вярно, че не ги е готвила за престола, но все пак. Смятам, че Джофри ментално не беше добре. Даже, някак си, ми напомня на лудостта на Таргариен. То нали има и такава теория, че Церсей и Джайм всъщност са деца на Лудия крал, който насилил майка им. (макар че за мен е мааааалко вероятна).![]()
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
Чувала съм я тази теория, както и другата - че Тирион е син на Ерис, не на Тивин. Не мисля, че е много вероятна, просто защото Тивин Ланистър не е човек, който би позволил такова нещо. Ако беше дочул нещо такова, без съмнение щеше да убие новороденото. Не страда от излишна мекушавост.
Актьорът, който играеше Томен в първите три сезона е сменен, да. По-голям е, отколкото трябва.
Уалда Фрей ми се стори мило и приятно момиче. А Рамзи ме отвращава и ужасява едновременно.
Искам да видя Мирцела.
Последно редактирано от dreamwalker : 04-14-2014 на 22:13
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
UnkNoWn12 ми е като близнак в мнението за сериала
Томен е сменен, а Мирцела се появява в следващите книги за малко и се надявам, че ще я покажат.
Много добър грим имат тези хора, отделно всички е изпипано до най - забутания тапет.
След Джофри ще мразим Рамзи!![]()
Надявам се да отделят специално внимание на Мирцела. Не трябва да се пренебрегва Дорн.
А след Рамзи...?
Поне Санса успя да се отърве...
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Злобното копеле с корона на главата умрЕ, това е най-важното.
Welcome to the Jungle...
YSMF, с много малко хора мнението ми съвпада за сериала и за книгите, тъй като аз харесвам Тирел и Ланистър, а повечето - Старк. Но се радвам, че все пак сме на едно мнение![]()
Мирцела със сиг ще я видим - просто няма как да ни спестят Дорн, Ариан, Доран, а и пясъчните змии надявам се. Бтв, винаги съм си представял Ева Лонгория като Ариан (знам, че желанието ми клони към невъзможното).
Винаги ще има някой за мразене, дори и Рамзи да хвърли топа
Що се отнася до Ланистър-Таргариен - теорията за Церсей и Джайм ми изглеждаше малко вероятна, ама сега доста се поразмислих и наистина има някои неща, които са си доста логични. Церсей е един вид пироманка, чука се със брат си (може би семейна черта), а и другите Ланистъри, с изключение на лорд Тивин, са доста добри и разбрани хора (Джена, Кеван, Лансел). Церсей специално доста се отличава от тях. Мисля, че, когато Тирион е заченат, лейди Джоана е в Кастърли Рок, а за зачеването на близнаците МАЙ е била в Кралски Чертог, а и е факт, че Лудия крал си е падал по нея. Така, че ако има някой дракон в кожата на лъв, близнаците ми звучат по-удачния вариант. Що се отнася до Тивин, той може би въобще не е разбрал, Джоана, може би, въобще не му е казала от срам или страх. И все пак не мисля, че Джордж би извъртял нещата така, ама кой знае..
Ох, не ви казвам нищо ново, обаче пак се унесох.![]()
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
За мен Церсей просто е станала ненормална с годините. Когато четях книгите останах с впечатлението, че не спи с брат си, защото я привлича като човек от мъжки пол, а защото са близнаци и е един вид нейно копие. Освен това много я наранява факта, че ѝ е обещано да се омъжи за Регар, но след това е сметната за недостойна. Защото тя обича Регар, когато е малка рисува как яздят дракон, иска да е хубава за него, когато отива в шатрата на вещица мисли, че той ще е кралят за когото ще се омъжи, докато прави секс с Робърт си представя Регар /не Джайм/ и т.н.
Този пост страда от хронична липса на запетаи.
Не съм чела книгите, затова не спойлвайте, но какъв е шансът Джофри да е син на Церсей и Джайм? Просто беше прекалено проклет и грозен, съвсем логично ми се вижда да е резултат на кръвосмешение :д
Иначе Церсей е брилянтна роля, прекрасно играе тази актриса!
Хич не съм в час обаче - кой беше Рамзи? Оня, дето обезобрази Теон?
И кое беше момичето, което в началото на втора серия го убиха?
http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Tansy е момичето, което убиха.
Рамзи е същият за когото си мислиш.
Последно редактирано от YSMF : 04-15-2014 на 16:01
PinkPan7her, що се отнася до спойлерите, старая се да не спойлвам, каквото споменавам от книгите са главно неща, които вече са известни и в сериала или имат някаква връзка със случилото се/случващото се, а не с това, което ще се случи. Но е възможно да съм се изпуснал за нещо, мързи ме да гледам назад в темата - ако е така, съжалявам.Иначе, лично за мен шансът Джофри да не е дете на Джайм клони към нула. А Джофри иначе хич не е грозен в книгите, а и във филма актьорът е симпатичен, по-скоро държанието му отвращава.
YSMF, ето че мнението ни за едно нещо се различава. Според мен, Церсей още от малка си е ненормална. Пак ще намеся книгите, но тя нали е бутнала приятелката си в някакъв кладенец. А също така за мен едно от най-отвратителните и деяния е, когато е дърпала бебето Тирион за пишлето и май е щяла да му го откъсне, ако не е бил Джайм.Също така, според мен Церсей никога не е обичала през живота - нито Джайм, нито Регар, за Робърт и дума да не става. Гледай колко бързо резна Джайм, само защото СЕ ЗАБАВИЛ
. Това ако беше обичаща жена, щеше веднага да се хвърли в обятията му. Що се отнася до Регар - тя е била в влюбена в титлата и фамилията му. Първо, че е принц и бъдещ крал, второ - на всички вестероши от 300 години им е било натяквано как Таргариен са над тях, как са кръвта на дракона и подобни простотии. И понеже Регар е нямал сестра, за която да се ожени тогава, си е въобразявала, че ако я вземе нея, тя малко или много ще стане част от Таргариените.
Моят пост страда от хронична липса на пунктуационна грамотност, като цяло.![]()
Последно редактирано от UnkNoWn12 : 04-15-2014 на 17:26
ехей! много сте се разприказвали, а още съм на първата книга
а пък от любопитсво си изпросих и някоя друга информация ;/
сцената с джейми и тирион беше много миличка, както и когато санса подаде чашата на тирион
тъжно ми е за джейми, не искам да е с таз проклетница и как се втурна към отвратителния си син, въпреки че е... отвратителен
хрътката и аря много яко ступаха онез "важните"
а пък и аз ще отбележа, че санса и марджери бяха с великолепни рокли и прически и че искам такива пък, искам всичките им рокли ;/
ръката на джейми е красива
лорас и оберин как се сваляха, ъх
беше ми странно, когато джофри целуна марджери, не очаквах да я удостои със "съвършената" си особа
вижте и туй
На Джофри Марджъри му е интересна някак, държи се по доста по-различен начин от със Санса. Чудил съм се на какво се дължи това, но най-вероятно, че Марджъри не е така беззащитна като Санса и най-вероятно я смята за един вид по-достойна за него.
Винаги ми е било чудно, какво би станало, ако Джофри беше останал жив. Церсей и лорд Тивин доста ще се озорят да го усмиряват, ама надали биха успeли. А отношението му към Марджъри определено няма да остане така уважително. Щяха да се превърнат в Ерис и Раела 2.0
А клипчето е много забавно. Представям си колко awkward им е било на тия хора![]()
Марджъри я играе играта. Има подкрепата на семейството си, а Санса остана без роднини в Кралски чертог, няма я подкрепата. Марджъри си изигра добре картите в сцената с арбалета и нещата бяха една идея по - добре за нея, но си беше въпрос на време Джофри да започне да я тормози след сватбата.
Ох, припомнете ми каква беше сцената с арбалета.
https://www.youtube.com/watch?v=hHJVvmO8ZbA Общо взето, казва каквото той иска да чуе. И има любовна игра - един вид Марджъри го съблазнява. Плюсът и пред Санса е не само семейството и, но също така и годините. Имат три години разлика със Санса и Марджъри, малко или много, има повече опит. А и баба и я е научила на някои трикове със сигурност![]()
Последно редактирано от UnkNoWn12 : 04-18-2014 на 14:02
Обикновено всеки лош герой намира своите привърженици рано или късно, но персонажът на Джофри беше направен толкова отблъскващ, че думи нямам. Аски успешно, много правдоподобно. Адмирации към актьора, който го изигра.
На мен лично любимият ми герой е Тирион. Има я тази пресметливост, характерна за Ланистър, но пък е човечен на фона на семейството си..
Не съм чела книгите, но всички ми казват, че със Санса ще станат интересни неща. Е, да, ама чакам вече четвърти сезон и нищо..
Но пък от сестра ѝ (Аря) ще стане добър асасин в бъдеще.
Ии аз все още умувам над въпрос, който беше подхванат в далечния първи сезон,а именно- коя е майката на Джон Сноу, почти съм сигурна, че има интрига там, но за съжаление, доколкото знам, и вкнигите не е ясно все още.![]()
Санса ще бъде Кралицата на Севера. It is known!
Вечният въпрос. Лично аз намирам R+L=J за достоверна теория, но нещото, което и куца е защо, аджеба, Джон няма лилави очи и сребриста коса, щото няма Таргариен (или аз поне не се сещам), на когото да му липсва тази "окраска"
Другият вариант - Джон да е отроче на Нед/Брандън и Ашара (която не се сещам дали изобщо е споменавана в сериала, ама май е) по ми допада. А има и вариант Джон Сноу да си е просто Джон Сноу - копеле на Нед Старк и някоя курваАма след толкова спекулации ми става все по-трудно да го повярвам. Много ми е интересно вие какво мислите по този въпрос.
Прекалено много взеха да се отклоняват от книгите и това леко ме дразни. Много от образите също не са точно пресъздадени, както например Оберин. Книгите са потресаващо добри, най-добрата поредица която съм чел някога в тоя жанр. Всичко е толкова до болка близко с реалността и същевременно съществува фентъзи елемента.
Аз харесвах Денерис в началото, обаче в последствие в книгите взе много да ме натоварва. Хал Драго ми беше любимец обаче.
Това се знае, не знам защо се чудиш.
Оказа се, че няма с кого да отидаСега мисля на кого да правя мили очи, за да отидем двамата.
За Санса интересното предстои в сериала, в книгите изведнъж се завъртяха нещата покрай нея, а си мислех, че Старк няма да ми хареса в тази поредица. Искам ги заедно с Кутрето, ПЪК <3
Таргариени, които нямат чертите им бол, в смисъл, които не са плод на брат-сестра. Примерно Баратеонови не ги проявяват, а е сравнително ново попълнение Таргариенската кръв. От 'великите копелета' Егон Реките няма силни Таргариенски черти. За Ренис се казва, че е взела видът на майка си. И изобщо мисля, че не им е силен генът и затова се налага цялото кръвосмешение.
Писах, писах и се изтри. Накратко: прецакаха ме, че ще идват и сега си търся друго другарче.
За Санса интересното предстои и даже още този сезон ще се види /лирическто отклонение Кутрето ухфигфвъедг <3/.
За Таргариените: при положение, че и двата брака /дали?/ на Регар са с жени, които не са Таргариен си мисля, че е нормално да нямат Валириански белези. Примерно Ренис прилича на Мартел, От 'великите копелета' Егон Реките имал черна коса. Баратеонови също са пример, защото бабата на Станис и Робърт не е успяла да им предаде нищо.
Джон не ми се вярва да е на Ашара, при тях генът за очите е страшно силен. Чакам да излезе алманахът, за да видя при тях каква е драмата.
Форумът ме прецака![]()
не ти се е изтрило бе :д
и аз чакам промяната на санса
но в сериала не се ли забелязва мъничко вече или се бъркам?
а пък защо с кутрето, не искам да е с него ;/
Със Санса повратния момент е сватбата.
Сър Донтос я измъква от Кралски чертог, но Петир го убива когато Санса се качва на кораба. После отиват във владенията на Кутрето, който се жени за леля ѝ /там е голяма драма/, тя се представя за негова дъщеря, той я целува. Лелята откача и иска да я убие, но Петир я бута през лунната порта.
Общо взето е това.
Кутрето страшно го харесвам, влияе добре на Санса.
И така...![]()