Пантерке, изглежда ти накъсано, защото го гледаме само през погледа на Денерис. Струва ти се, че не се предават емоциите както във филма именно, защото ние нямаме представа какво чувства и мисли Дрого или Визерис. Имаме само гледната точка на Дани, а точно при нея недей да търсиш много чувства, логика или т.н., защото, за мен, тя си има лудостта на Таргариен във вените си и не възприема това, което и се случва, както ти би го възприела на нейно място, да речем.

Направила си грешка, че си чела POV само на един персонаж. Всеки си има вкус и му допадат различни персонажи. А при Дани лошото е, както казах, че имаме само нейната гледна точка при дотраките. В първата книга в Кралски чертог имаме POV на Нед, Санса, Аря и т.н. и там можеш да добиеш представа за случващото се от различни източници.

Моят съвет е да почнеш да си четеш книгата наред и липсата на логическа връзка, за която говориш ще изчезне и всичко ще се нареди като пъзел. Имай напредвид, че цялата първа книга е нещо като завръзка.

Що се отнася до стила на писане - Джордж е далеч от перфектен автор. ГЕНИАЛЕН е, но не е перфектен. Лично мен километричните описания на неща, които могат да се опишат с едно изречение ми взимат душата, ама...

Но въпреки тези малки недостатъци, книгите за мен са УНИКАЛНИ и наистина си заслужава да се изчетат.

YSMF, много бих искал да чуя доводите ти за Джайм и Церсей, че ти принципно правиш интересни анализи.