- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Game of thones
Пантерке, изглежда ти накъсано, защото го гледаме само през погледа на Денерис. Струва ти се, че не се предават емоциите както във филма именно, защото ние нямаме представа какво чувства и мисли Дрого или Визерис. Имаме само гледната точка на Дани, а точно при нея недей да търсиш много чувства, логика или т.н., защото, за мен, тя си има лудостта на Таргариен във вените си и не възприема това, което и се случва, както ти би го възприела на нейно място, да речем.
Направила си грешка, че си чела POV само на един персонаж. Всеки си има вкус и му допадат различни персонажи. А при Дани лошото е, както казах, че имаме само нейната гледна точка при дотраките. В първата книга в Кралски чертог имаме POV на Нед, Санса, Аря и т.н. и там можеш да добиеш представа за случващото се от различни източници.
Моят съвет е да почнеш да си четеш книгата наред и липсата на логическа връзка, за която говориш ще изчезне и всичко ще се нареди като пъзел. Имай напредвид, че цялата първа книга е нещо като завръзка.
Що се отнася до стила на писане - Джордж е далеч от перфектен автор. ГЕНИАЛЕН е, но не е перфектен. Лично мен километричните описания на неща, които могат да се опишат с едно изречение ми взимат душата, ама...
Но въпреки тези малки недостатъци, книгите за мен са УНИКАЛНИ и наистина си заслужава да се изчетат.
YSMF, много бих искал да чуя доводите ти за Джайм и Церсей, че ти принципно правиш интересни анализи.
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..