- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Game of thones
Гледай сега, авторът със сигурност е взимал нещо, но по-скоро от реалните исторически събития, отколкото от някой друг филм или книга. А и искам да ми посочиш само един филм или книга, който блести с оригиналност, която не може да се срещне никъде другаде? Това, че нещо се припокрива с нещо друго съвсем не значи, че не е оригинално. "Историята се развива бавно" - ти сериозно ли? Ако го беше казал за книгите, дори донякъде бих се съгласил, но в сериала даже на места я претупват. И би ми било любопитно да ни покажеш въпросната сцена, за която говориш, че е изкопирана отнякъде?![]()
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
Остави го. Самият факт, че човек ти казва "Няма какво да чета книга по сериал" е достатъчно за да разбереш колко му е акъла Очевидно нито е от тия дето четат, нито от тия които разбират нещо от кино като цяло. Мързи ме да му вадя сега филми от 40-те до 90-те, да не говорим, че в metascore изобщо даже не хвалят филмите, а точно обратното. Мисли си и че гласуват само американци, още по зле за него.
Като цяло, като не ти харесва филма не влизай в теми за него. Интересно от къде тая омраза, след като не си го гледал ама айде. Явно омразата ти идва от това, че много хора го харесват, а ти искаш да си различният.
Сериалът, който ми грабна вниманието още от първото си излъчване. Imdb с право го класира толкова високо. Липсва му мащабността в някои батални сцени(предните сезони) , ама това е разбираемо предвид средствата за направата им.
Сега изгледах 8ми епизод от новия сезон и мисля че това беше най-интересния епизод до тук в сезона. Много неща се случиха и историята става все по-интересна. Само се надявам Sophie Turner да не остане брюнетка :Д
Вие какво мислите?
Изчакай финалните 2 епизода, там ще е мелето и на вала и в кралски чертог. Жалко за Оберин, толкова ми допадна в книгата и умря толкова бързо. Добре бяха представили сцената на битката, погуби го обсебването му за отмъщение, а можеше толкова лесно да победи.
Така. Набързо. Рамзи вече е наследник на Севера - вървят от добре към по-добреИсториите от Орлово гнездо ми направиха впечатление. Въпреки, че съм 99,9 % сигурен - в книгите Санса не се разкриваше пред лорд Ройс и компания, нали така? Мислех си, че са си спестили Марилион просто така, но явно работата е по-дебела отколкото смятах. В края, когато вече дадоха Санса боядисана, изглеждаше някак си пораснала, уверена - такава никога не сме я виждали в книгите, сякаш излязла от Ветровете на зимата. Много ми хареса.
Разговора на Тирион и Джайм за малоумния Ланистър не го разбрах като цяло. Сякаш просто се опитваха да напълнят с нещо 3-4 минути. Тая философия за живота дето изкараха, можеха само в едно изречение да я обобщят. Може би са искали да ни покажат братските им отношения - това донякъде им се получи.
За двубоя няма какво толкова да кажа, тъй като знаех резултата. На мнение съм, че Оберин сам е виновен за смъртта си, тъй като накрая май забрави с кого се бие. И все пак наистина съжалявам за него (за разлика от Нед, Кейтлин и Роб например, за които всички толкова скърбяха). Оберин беше интересен герой. Сред многобройните актьори, играли някога Планината, мисля, че този беше най-малко подходящият за тази сцена. И все пак смазването на Обериновата глава върна донякъде бруталността на сериала, която този сезон нещо се позагуби. Честно казано, този дуел за мен беше напълно излишен - още повече, че дори нещата да се бяха развили иначе, Церсей нямаше да миряса, докато не види сметката на брат си.![]()
Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..
Под меле нямам предвид само бойни действия, а и такива преобръщащи нагоре с главата сегашното положение (:
Е да, аз даже очаквам сезона да завърши с въпросното убийство.
ебаваш ли се?
двубоя и трансформацията на Санса направиха епизода! много добра актьорска игра, много силни моменти. доволна съм.
ОГРОМЕН плюс и за сцената при портите на Гнездото. незабравимата физиономия на Хрътката, като научи за Лиса и последвалият смях на Аря – TOTALLY WIN!
финалните два епизода ще са мазало.
"Честно казано, този дуел за мен беше напълно излишен " - 0.o
"Е да, аз даже очаквам сезона да завърши с въпросното убийство." - две са ^.^
Предполагам че съм единственото мъжко в тази тема , щом харесвате боядисаната Санса
О.О
Прекрано извъртяха сюжета със Санса, мега доволна. Явно съм развила някакъв имунитет срещу всичките убийства в сериала, защото за Оберин казах едно безразлично "Ох", но Елария е перфектна.
Като един представител на "Козметика и диети" мнението ми за косата на Санса е, че трябва да има маааалко обем. Седи сплескана и прави главата ѝ да изглежда странна. Тъмното ѝ отива, me gusta.
Последно редактирано от YSMF : 06-02-2014 на 13:12
Баси просто.
От една страна, наистина много ми харесва как Санса от някакво хлапе се превърна в нещо съвсем различно, много й се изкефих, отива й така.
От друга страна, обаче, Оберин. В момента съм съкрушена. И реакцията на Елария просто...умирам, бе, умирам. Трябваше да го довърши. Знаех си, че ще загуби по някакъв начин, но толкова брутално не очаквах да е.
Направо ми идеше да изключа компютъра тогава и да стана.
Просто очаквам накрая всички да умрат, няма да се изненадам особено много.
Извадила си го напълно от контекста. Дуела е лишен от смисъл. Защо? Има ли някой, който вярва, че Церсей би оставила Тирион да живее, дори да беше спечелил Оберин? А Оберин можеше да има и отмъщение, и живота си, ако не бе действал така импулсивно. Та дуела е ненужен от гледна точка на героите. Иначе и на мен дори това ми е една от любимите сцени в книгите, когато Оберин вика "ЕЛИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ" (май го нямаше в сериала) и страшно много ми въздейства.
Убийствата са две, но само едно от тях е важно за сюжета.![]()
Трябва да си свикнала вече, че Мартин те кара да се "влюбиш" в някой персонаж и после го убива най-неочаквано и по най-брутален начин. В случая с Оберин обаче има и поука като цяло. Още като четях книгата и си виках "Хайде стига го гаври убивай го вече" без дори да знам какво ще стане и то стана. Сега пак го гледах. На мен лично Оберин от книгите беше един от любимите ми персонажи, още ме е яд за неговата смърт, дори пред следващите които няма да видим в тоя сезон.
Не, знаех си, че ще умре, беше очевидно, просто ми стана отвратително. Особено, че ми беше един от любимите герои, и определено си мисля, че можеше да се развие още повече, уби го прекалено рано и не го казвам, защото толкова обичах/м героят.
С огромно удоволствие ще гледам как умира Церсей, честно. Толкова противна ми е (актрисата много добре си изпълнява ролята!), че нямам търпение да я убият, да си получи заслуженото, както се казва.
А в крайна сметка Планината умря ли, поне Оберин отмъсти ли си за сестра си? Не разбрах много от тази част.
Окей, знам, че Церсей е правила доста гадни неща, но като голям нейн фен да попитам - точно в този случай за какво трябва да си получи заслуженото?
оле има нов епизод, съвсем забравих... сигурно цялата страница е с коментари свързани с него, тъй че няма да чета нищичко :Д
Ох, този епизод ме разтърси из основи!
Оберин действително беше от симпатичните персонажи, Тирион също е от фаворитите ми. Склонна съм да мисля, че все още не е настъпил моментът да умре. Въпреки че очаквам всякакво развитие.
![]()
You are broken, I can fix you...
Ооо Церсей ще има да си чакаме да умре, ама поне в излезлите книги си взема доволно накрая. Какво ще стане обаче не се знае.