Здравейте, момиче на 20 години съм, приятелят ми е на 21 и сме заедно от 4, почти 5 години. Бяхме заедно в едно училище след като той завърши, го приеха да учи в Англия. Около година бяхме във връзка от разстояние и всичко вървеше ок. Той си идваше през всяка почивка. Година по-късно и мен ме приеха във същият университет и заминах. Решихме заедно да си вземем жилище под наем. Вече втора година си живеем заедно, всичко е прекрасно, нямаме проблеми, тоест имаме някои малки караници, но нищо съществено. Обичам го много, той също ми го показва и ми го казва почти постоянно.
Преди два дни обаче поисках да му ползвам компютъра, понеже моят лаптоп нещо не зареждаше както трябва, а имах да пиша едни неща. Той разбира се не ми отказа и излезе, понеже имаше класове. Както си пишех и по едно време някакво момиче се вписа във скайп и почна да му пише. Отначало не обърнах внимание, понеже не желая да му се ровя в нещата, обаче тя не спря да пише и даже се опита да се обади, но аз не и вдигнах. Накрая не се сдържах и отворих прозореца на скайп и какво да видя, целувки, сърчица и какво ли не. Стана ми странно, понеже до сега не съм видяла към някого да се държи по този начин, само когато си пишехме двамата преди. Погледнах от кога започва кореспонденцията им и се оказа, че си говорят вече повече от година. Бях страшно наранена, но реших че след като е крил от мен толкова време, няма сам да си каже. Запознали са се във фейса, след което са преминали на скайп и си пишат почти всеки ден.
Питала го е поне 100 пъти дали си има приятелка, а той най-нагло и казва че си няма. Аз съм бившата му, с която е принуден да живее, понеже сам не може да си позволи апартамента и всички сметки. Казва и как не може да му понася, как постоянно съм му мрънкала и съм му ревяла да сме се съберяли пак заедно. Досадна съм била и съм му се била натискала. А те двамата си се обясняват един на друг в любов и той и е обещал това лято да си отиде до България, само и само за да се видят. Четях всичко това със сълзи в очите и не можех да повярвам, че моят приятел, човекът с когото мислех да започна семейство, човекът в чийто обятия заспивам всяка вечер за последните 2 години може да говори такива неща. Пращали са си снимки явно, правят телефонен секс, докато аз съм на лекции.
Сега просто не знам какво да правя. Все още събирам смелост да му кажа, че знам всичко. За сега всичко което го знам, го знам само аз и ако му споделя, ще стане реалност и може би именно това и ме спира. Снощи спах на дивана, той не спря да ме пита защо, но просто не мога, дори не мога да го гледам в очите, знаейки какви неща е говорил за мен. Момичето няма вина, и може би също заслужава да знае.
Чудя се как точно да говоря с него, понеже няма да издържа и ще рухна, ще се разрева и най-много да си взема нещата и да се изнеса и повече да не си проговорим никога? Освен това дали мислите е добра идея да и кажа на нея, понеже явно и нейното време губи и с нея си играе? Просто много съм объркана.

Съжалявам, че стана толкова дълго и благодаря на всички, които са стигнали до тук.