.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29

Hybrid View

Не мога да продължавам да живея така..

Момиче съм, на 16 години. Имам връзка с 4 години по-голямо момче от мен. Заедно сме от година и 7 месеца.
    Напоследък нещата вървят постоянно надолу между нас, от няколко месеца са нон-стоп караници, скандали, доверието му към мен никакво го няма, макар и неоправдано. Той учи в друг град, идва си често, като замина първите няколко месеца бяха наред, вече всичко се обърна с главата нагоре - аз не мога да ходя по барове, защото момичетата търсели с кой да се из%укат на такива места, не мога да си пиша със стари приятели, понеже те преди ме били харесвали, а ако си пиша с някой от тях, трябва да му показвам хронологиите, ако не му ги покажа, а след това му кажа, че щом толкова държи - нека ги види, не!, аз ще съм изтрила нещата, които щели да го заинтригуват. Не мога да излизам с приятели (айде, от известно време е отпуснал каишката по този въпрос, но все пак) Не мога да излизам от града без него и куп други неща.
    Просто ми писна постоянно да се обяснявам къде съм била, с кой съм била, кой ми се е обадил, кой ми е писал СМС. Не дай си Боже да ми звънне телефонът и след това да не му кажа кой е бил, веднага или се сърди, или трябва да ми грабне телефона и да разбере. За това време, през което сме заедно ЕДИН път не съм му дала основание да ревнува, поне според мен, но щом си пиша с някой друг - не, аз изневерявам, аз се зарибявам, мен ме зарибяват и т.н.
    Започна да ми поставя ултиматуми - или него, или някой приятел.
    Чувствам как цялата ми същност се изпарява, след време няма да остане нищичко от мен, а аз не искам да съм като затворена в клетка. Може би тревожността му идва от там, че има момчета, които ме харесват, че се обличам добре (което също е проблем от време на време), че се старая да изглеждам добре и че съм като цяло социална личност.
    От скоро има и човек, който е мил с мен, кара ме да се чувствам добре и е повече от очевидно, че има чувства към мен. Не се натрапва, разбира ме, моите чувства към него са по-скоро приятелски, макар и да има някаква лека тръпка. Гледам да не му давам надежди, просто той е толкова по-различен, мил, израснал е в среда като моята и се разбираме добре. Лошото е, че колкото и да искам тръпчицата да отмине сме в една и съща социална среда и не мога да го отбягвам.
    Не съм мислела, че нещата ще се обърнат по този начин. Държа на приятеля си, той беше до мен в много трудни моменти, но просто се изморих да се доказвам и да бъда упреквана постоянно. Имам нужда от разнообразие, животът ми стана моногамен, а това са най-хубавите ми години и не искам да ги прекарам у тях на дивана пред телевизора и дори да не си говорим. Всичко с него опира до натискане и секс напоследък, а аз не искам да прекарам живота си с човек, който иска да ме заключи и да не мърдам никъде.
    Пиша тук, понеже имам нужда от съвет - да остана ли с него или да изживея годините си така, както попринцип би трябвало - спокойно и небрежно?

Той просто вече не ме кара да се чувствам щастлива... Връзката ни виси на косъм и това е пределно ясно и за двама ни. Опитвах се да оправя нещата, просто продължават старите истории. И двамата агонизираме, но съм вложила толкова много в тази връзка и още се чудя.
    Последно редактирано от Euler : 03-01-2014 на 12:32

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    Май е време да се разделите. Според мен те ограничава прекалено много.
    Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

Знам, че е така. Просто нещо ме възпира. Може би е цялото време и енергия, което съм вложила във връзката ни..
    Но наистина това не е нормален начин на живот за едно 16 годишно момиче.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Euler Виж мнението
    Знам, че е така. Просто нещо ме възпира. Може би е цялото време и енергия, което съм вложила във връзката ни..
    Но наистина това не е нормален начин на живот за едно 16 годишно момиче.
    На 16 години си. Нормално е да те възпира това, ама ще имаш още толкова многоооо връзки и не може всеки път да разсъждаваш така, защото се измъчваш напразно.

Ти споделила ли си с него как се чувстваш? Ако отговорът е да и няма никакво подобрение, според мен е по-добре да се разделите.

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Това неговото е прекалено, как не се усеща, че с това отношение само те отблъсква не знам. Зарежи го. Какво си вложила във връзката не трябва да те спира, и хора с 5-годишна връзка се разделят, така че година и половина не е малко, но не е и чак толкова много.

Той знае как се чувствам, да. Няма подобрение. Знае си неговото.
    Очевидно има само един изход от цялата ситуация..

Мега фен Аватара на BlackEyedPeas
    Град
    Somewhere On East =]]
    Тръгвай след този изход, защото заради него ще изгубиш приятелите си. Гаджета винаги могат да се намерят, но добри приятели по-трудно, особено ако имаш най-добра приятелка.
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

Мега фен Аватара на baby_baby
    Едва на 16 си по-добре се разделете не ти трябва това натоварване което той ти причинява

Занапред ще знам да не влизам толкова бързо в нечие семейство.. Запознах се с цялата му рода (по негово желание..), той - с нашите.. Това е едно от нещата, което ме спира да сложа край. Но просто нямам друг избор.

Извинявай обаче ако толкова ти е писнало от неговото държание нищо няма да те спира да се разделите тва за семейството са само оправдания

Не сме от голям град и не искам да има коментари. Майка му си го пази като писано яйце, кой знае какво ще каже за мен ако се разделим.. тя не е запозната с отношенията ни (или по-скоро неговото отношение към мен) и той сигурно няма да и каже защо съм го зарязала. Не искам хората да ме мислят за боклук. Това е единственото ми оправдание.

Мега фен Аватара на fenkaaa
    Цитирай Първоначално написано от Euler Виж мнението
    Не сме от голям град и не искам да има коментари. Майка му си го пази като писано яйце, кой знае какво ще каже за мен ако се разделим.. тя не е запозната с отношенията ни (или по-скоро неговото отношение към мен) и той сигурно няма да и каже защо съм го зарязала. Не искам хората да ме мислят за боклук. Това е единственото ми оправдание.
    И аз бях така с едно момче. Бях се сприятелила много с майка му, спах в тях, сутрин пиехме кафе заедно, когато той ходеше на работа. Бяхме заедно едва 5-6 месеца.

Само че при нас ситуацията беше друга. Аз усещах, че изпитвам към него чувства, не каквито трябва, а по-скоро приятелски. Беше ми трудно да се разделим най-вече заради техните, защото много свикнах с тях и те с мен и се чудех какво ще си кажат после, какво ще си помислят за мен, защото както ти казваш, майка му си го пази като писано яйце, е при мен беше същото. Все пак си дадох сметка, че не мога да бъда с него, само за да не изляза после каква ли не за родителите му. Все пак може би никога повече няма да имам контакт с тези хора. Така че ако чувстваш, че си готова да се разделите, направи го. Ако си близка с майка му, обясни и, че го обичаш, но просто той нищо не ти позволява и не искаш да живееш така.

е тогава си седи с него и се мъчи

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    Някакси не си представям да имам нещо различно от сексуална връзка с толкова по-малко от мен момиче. Поне на тая възраст. Внимавай какви си ги избираш , като започнеш кофти отначало , продължението винаги е кофти

Голям фен Аватара на s0b1esk1
    Град
    Измерение София
    сега ше напиша това, което чакаш да прочетеш:
    зарежи го тоя... само ти отнема свободата все едно си в гуантанамо бей. другото момче, което те чака е твоя принц на бял кон.
    WE ARE NOT ANGELS!

Една връзка се крепи на първо място от доверието. Ако то го няма, значи работата е от ясна, по-ясна.

Когато си прекарал известно време с човек, споделял си емоции с него, споделял си леглото си с него, споделял си и хубави и лоши моменти, трудно можеш да вземеш решение да прекратиш отношения.

Ти си свободен човек и можеш да избираш, какво да правиш. Никой няма право да те спира и никой няма право да ти иска отчети. Ако на него не му харесва, това което правиш имаш два варианта: или да се заробиш заради него, или да правиш това, което искаш и последствията са ясни. Не е важно, какво другите ще кажат от евентуална раздяла, това най-малкото си е между вас. Важното е ти да се чувстваш добре.

Пак ще кажа, че ключовата дума тук е свобода. Една връзка трябва да ти осигурява свобода и комфорт, а не робство и нищета.

Поздрави!

BeTheOne

Мега фен Аватара на RapExotic
    Както сама каза той живее в друг град в момента. Нормално е да те ревнува малко повече от колкото преди, но ти си му позволила да стигне до крайности, с които ти навлиза в личното пространство. Явно с цел да докажеш колко си му вярна си му дала да ти чете СМС-ите, фейсбук-а, разговорите .. Това е било абсолютно излишно. Ако той е бил уверен в себе си и във връзката ви, не би се притеснявал от това, че излизаш с приятели и си пишеш с тях. Предполагам, че е имало някакъв друг проблем между вас, за който не споменаваш по-горе и той е разбил доверието между вас. Така или иначе връзката ви е на 90% изчерпана. Не се притеснявай да го зарежеш, ако не осъзнае грешката си.

Супер фен Аватара на Take_That
    Град
    Сливен/София
    Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението
    Както сама каза той живее в друг град в момента. Нормално е да те ревнува малко повече от колкото преди, но ти си му позволила да стигне до крайности, с които ти навлиза в личното пространство. Явно с цел да докажеш колко си му вярна си му дала да ти чете СМС-ите, фейсбук-а, разговорите .. Това е било абсолютно излишно. Ако той е бил уверен в себе си и във връзката ви, не би се притеснявал от това, че излизаш с приятели и си пишеш с тях. Предполагам, че е имало някакъв друг проблем между вас, за който не споменаваш по-горе и той е разбил доверието между вас. Така или иначе връзката ви е на 90% изчерпана. Не се притеснявай да го зарежеш, ако не осъзнае грешката си.
    Напълно съм съгласна с това мнение, с изключение на думите за "разбитото доверие" - един човек като е ревнив, той ще си ревнува по фантазия и ще си ги мисли едни. Една връзка без доверие е НИЩО. Виж, авторке - аз бях по абсолютно същия начин като теб, като чета темата ти все едно чета моята история, знам че е трудно и напълно те разбирам, когато казваш, че нещо те възпира, самата аз бях така. Не знам какво беше, явно и ти не си наясно, сега съм вече сама, чувствам се свободна и някак много много спокойна, мисля че и за теб е крайно време да си върнеш свободата. Колкото и глупаво да звучи човек се ражда свободен и не бива така лесно да подарява свободата си на някого или да му позволява да я ограничава. Знам, че сигурно ще ти е мъчно (и на мен ми е), но по -добре да ти е мъчно сега, отколкото после да си чукаш главата още повече, пък не дай Боже да се ожените и да имате деца - тогава всички ще страдат, най-вече децата. Ревността се изкоренява много трудно, дори бих казала е невъзможно да се изкорени. Най-хубавите ти години са пред теб, не ги пропилявай пред телевизора, недей да живееш в клетка. Нека не ти пука какво ще си кажат хората, важна си ТИ, твоето Щастие, а не щастието на хората. Те нито ти слагат, нито ти вдигат, дреме ти, че той няма да каже на майка си за какво си го зарязала - истината си е истина и ти си с чиста съвест пред себе си.
    Последно редактирано от Take_That : 03-23-2014 на 14:33
    Because everytime when I close my eyes... I'm with you - Only with you!

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Моето момиче, никога,ама никога не позволявай ,на когото и да е, да ограничава свободата ти. Човек,който те обича няма да ти отреже нормалните социални контакти!
    Бягай ,колкото се може по-далеч от този индивид. Очевидно несигурен в себе си , ревнив до безкрайност. От такива най-много трябва да се пазиш.
    maDamn

Супер фен Аватара на djipsito
    Заеби тва остаряло мислене кой кво ще си помисли и кво ще кажат хората..
    Не си длъжна да даваш обяснения на никой, нито някой има право да те съди. Даже твойто момченценце.

Хората се събират и се разделят, не е нещо от другия свят, който никой не е чувал и виждал, така че не разбирам за какъв боклук трябва да те смятат и защо?

Опичай си акъла докато е време и не се заробвай от сега, щото ако си и с тва мислене като пораснеш, като нищо да си робиня на някой дивак с турско мислене.
    Цитирай Първоначално написано от antifashionshit
    всеки може да придаде какъвто смисъл желае на живота си, за да направи по-поносимо това, че колкото повече мислиш, толкова по-малко смисъл и посока намираш.

RapExotic - не съм споменала, че момчето, с което си пиша, ме харесваше преди повече от 2 години, когато с приятеля ми не се познавахме.
    Не мога да повярвам, това е човек на 20 години, а се държи като пубер..
    Не искам да изгубя себе си заради него. Не може той да диктува живота ми.
    Последно редактирано от Euler : 03-02-2014 на 11:45

Фен Аватара на BeeKeeper
    Град
    У нас
    Ъъ... Щях да ти пиша да говориш с него по този въпрос и да му изясниш, че ти е писнало, но щом си го направила, мисля, че изходът е само един. Тоя пич за какъв се изживява... Всеки има право да прави каквото иска, не сме в Саудитска Арабия, все пак. Поздрави, ще намериш правилния човек, а, изглежда, няма да е той.

П.С. Стига си писала тук, започвай да действаш.

Време е да го зарежеш. Това, че имаш връзка с някого, не означава, че може да се разпореждаш с живота му.

Остави го този глупак, защото от това, което прочетох ми се струва, че нещата ще загрубеят. Този явно е много комплексиран, щом ти ограничава до такава степен свободата. И може да продължи да те преследва дори ако го оставиш. Послушай другите и го зарежи. То любов, любов, но не може да търпите унижения до край. Хората имат все пак някакво достойнство. Говоря и за други, които пишат в този сайт и изпадат в размисли да "го/я оставя ли или не".
    То от толкова дебнене, шпиониране, и недоверие остава ли ви време за любов и нежности? Тази връзка ще ти остане като черен спомен от най-хубавите ти години в училище. Затова не си усложнявай живота, а и ми се струваш добро момиче. Айде, успех!

Към djipsito: Здрасти! И аз съм от Силистренския край (най-хубавият!).

Как се слагат емотиконки? Засега намерих една...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си