- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Поредният проблем с месечния цикъл ...
Здравейте! Знам, че тази тема е подхващана неведнъж, както и че много жени имат проблем с МЦ. Чела съм много относно проблемите и "нормалното" протичане на МЦ. и по тази тема искам да споделя нещо, както и да задам към вече по- "изпатилите" си дами един въпрос. Аз съм на 18 години ( почти 19), откакто се помня цикълът ми е нередовен, но под нередовен имам предвид следното: закъснява ми винаги и то с повече от 5 дни (по-често около 15 дни), редки са били случаите, в които ми е идвало на време (със закъснение от 1 ден) и това, както мисля, че разбирате ме притеснява всеки божи месец, тъй като не съм завършила все още и не искам да се сдобивам с дете. Водя полов живот, пазя се, но всички знаете, че никой начин не е на 100 % сигурен. За последно МЦ ме изненада на нова година (на 1,01,14г ) и от тогава никакъв го няма. Купих си тест, който беше отрицателен...Посетих специалист акушер- гинеколог .. разказах му за нередовният си цикъл и понеже съм пълничка (62 кг - 155см) гинеколога ми каза, че трябва да спра да ям сладко и ми предписа Линдинет, за да "регулирам" МЦ.. попитах го също дали има от какво да се притеснявам, но отговорът му беше "Не, няма нищо" (т.е. не съм бременна), а след това ми направиха хормонален тест, от който все още не съм разбрала какво е излязло. Да, но страхът отвътре още напира, защото нямам никакви симптоми на МЦ ... и все още не ми е дошло. Въпросът, който искам да ви задам е - Как за Бога да регулирам цикълът си и има ли от какво да се притеснявам, след като гинекологът каза "Не, няма нищо" ?
Благодаря, предварително за съдействието!
Кога си направи тестът? 2 седмици след рисковия полов акт (ако е имало такъв) или 1вия ден на закъснението на мц?
^Ако е било със сутрешна урина и е показал отрицателно, тогава няма за какво да се притесняваш за бременност. Очевидно нещо по-сериозно, обаче, ти човърка организмът.
На твое място бих направила неща по въпроса с килограмите и бих посетила няколко гинеколога за мнение.
Непременно ще се погрижа за теглото и ще посетя и други гинеколози, но точно в близките 2 седмици просто нямам възможност ... ;хх
Не се шашкай. Още повече ще го стресираш. :Д
Регулира се с противозачатъчни. Доколкото прочетох Линдинет е такъв продукт. Не действа ли?
По-добре е да не се пият ОК и да се прикрие следствието, а да се търси причината!
А ако причината е щитовидната жлеза, никой контрацептив няма да помогне.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ами пия ги в момента (дойде ми), но след като ги пия 7 дни трябва пак да отида при гинеколога за допълнителен преглед ;хх
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
калпазанке, тъй като и аз искам да си изследвам хормоните (цикълът винаги ми подранява с по 7-8дни, имам доста проблемна кожа и тн., но до сега все са ми казвали, че е нормално, защото съм малка.. ама вече съм почти на 19 'баси) има ли значение кога точно е изследването и дали ще е по-сигурно, ако си платя, а не чакам личната да ми даде направление?
Dagichka, личната може да ти даде само направление за ендокринолог. Той има право да ти пусне изследвания на хормони по здравна каса, но само ако прецени, че е необходимо!
А това, че цикълът ти подранява с по 7-8 дни означава, че просто ти не го смяташ правилно
А за пъпките винаги мога да препоръчам нещо![]()
^хм, изчислявам го като броя дните от първия ден, когато ми е дошло и ми идва пак след 3 седмици.. общо взето 2 пъти в месеца имам цикъл. иначе за пъпките знам за АкнеАут, все се каня да го купя и така си остава във времето..![]()
3 седмици = 21 дни
Не ти подранява. Най-късият нормален интервал е 21 дни, а най-дългият - 35 дни.