От личен опит мога да твърдя, че е напълно възможно да запазиш дори повече от дорбри отношения с бившия/бившата. С нея сме били заедно повече от 8 месеца, не е като да е имало само някакво привличане или симпатии, напротив, бяхме лудо влюбени, и не можехме да се представим един без друг. Но последните месеци започнахме да се караме за напълно безмислени неща, да се сърдим един на друг, да не си говорим с дни. Тя искаше по всяко време да знае къде съм, с кой съм, понякога даже не ми даваше да излизам с приятели, аз също започнах да й правя същите номера, а преди не е било така. И дватамата си казахме, че това не може да продължи така, нито аз чувствах същото към нея както преди, нито тя. И така прекратихме всичко, но си обещахме да си останем приятели. Сега наистина я чувствам като истински приятел и отново си споделяме всичко.
А обратното за мен е невъзможно, от приятели гаджета. Просто не мога да си представя с най-добрата ми приятелка, с която се познаваме от както се помним да сме гаджета, невъзможно е. Но съм ставал свидетел на подобни случки, и съм си го обеснявал така, че винаги е имало нещо повече от приятелски чувства.