- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Помощ! Не знам как да постъпя :(
От известно време си пиша с едно момче, което е с 2 години по-голямо от мен. Не си пишем всяка вечер, но е често. Лятото съм го виждала няколко пъти, а едно от момичетата, с което излизах го харесваше от близо 3 години и често обикаляхме около техните блокове (тя живее в блока до неговия). Всичко започна от преди 2-3месеца, той ми писа как съм, какво правя, пита ме къде уча, каква музика слушам и подобни, а в продължение на разговора той поиска на другия ден да се видим в автобуса на прибиране от училище. На другия ден се качи, но аз бях с няколко момичета, който знаеха какво сме си писали и започнаха с базици и подобни. След това сме си писали доста пъти като винаги той ми пишеше пръв. Винаги съм се притеснявала да не би да го видя, когато съм с някое от тези момичета, защото знаех, че ще започнат отново с техните си базици. Един ден реших да поговоря с тях за това, като им обясних, че нямам нищо общо с това момче и те най-накрая се примириха. Скоро, когато се прибирахме от училище, той се качи в автобуса и ми се усмихна, но на следващата спирка трябваше да сляза, защото имах малко работа в центъра. Както обикновено си писахме вечерта съвсем нормални работи. Но след 2 вечери, той ми писа "Абе ние кога ще излезем да се видим", аз му отговорих, че съм болна и скоро може би няма да оздравея. След това негово съобщение аз адски много се притесних, започнах да треперя и просто не знаех какво да правя... Споделих това на моята най-добра приятелка, а тя ме посъветва, че просто трябва да преодолея срамът си, вълненията и да разбера имам ли чувства към него. Именно точно това не знам как да го постигна! Моля Ви, дайте ми някакви съвети!
Щом го харесваш не виждам пречка да излезете.Oще повече че в случая те кани той.Има един изтъркан лаф много подходящ за твоя случай "Искаш ли нещо - бориш се, не ти ли стиска - губиш го!"Той няма да те чака вечно,запомни го.
Опитах да те върна и пак да те прегърна , но времето отлита , а назад не ще се върна .. Истински остана жива в тая тъжна рима, а тебе те няма , няма те вече година ...
Така го описваш, сякаш той е някакъв забранен плод.Излезте, опознай го, пък после предцени какво чувстваш и какво да правиш.
ами по принцип е напълно нормално да се притесняваш когато харесваш някого, но не дотолкова, че да те е срам и да измисляш подобни оправдания, за да не се видите, сигурно те е страх да не се изложиш нещо или какво ? е, добрата новина е че всеки може да се изложи, но не бива да оставяш страха от неуспех да те води! така няма да стигнеш далеч.
Ако наистина го харесваш съгласи се да се видите на по кафе дори и за малко (като си толкова притеснена) ... но според мен щом си притеснена, го харесваш и то много ... усмихвай се повече просто и недей да си мислиш какво може да се обърка, отпусни се , не спичай и не е нужно да говориш много, ако си притеснена остави той да води разговора, ти повече слушай и се включвай където можешчувствата не изчезват просто така, а срамът е напълно нормално явление, всеки го има. Идеята е да излезнете пък ти ще прецениш дали е за теб момчето оттам. Горе главата и смело напред
![]()
Най-доброто, което можеш да направиш е да излезеш с него и да се забавлявате. Целта е да видите дали си допадате. Това, че сте излезли два или три пъти не означава, че сте гаджета, така че смело можеш да предприемеш действия в тази насока.
Видно е, че той има някакъв интерес - какъв точно ще разбереш след като излезете заедно. Дали ти имаш интерес ще разбереш по същия начин. Успех!
Поздрави!
BeTheOne