- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Да не остана по-назад!
е то е там, че някъв паяк си плел мрежичка над леглото на неква жена и тя не давала да го убият и накрая той, за да и се отблагодари и оплел мрежа, която щяла да събира лошите сънища и да пуска само добрите
твай.
за неква жена-паяк, дето се ГРИЖЕЛА за децата от племето, обаче постепенно племето се разпростряло из по-големи територии на северна америка и таз жена-паяк не можеа да достигне сички деца, затва там бабите фанали да плетат тея ралти
Баба от племето Охджибвах гледала търпеливо всеки ден как един паяк плете мрежата си над мястото й за спане, докато един ден внучето й не забелязало паяка и се опитало да го убие. „Не го нКапан за сънищааранявай!” - казала старата жена на момчето. „Но, бабо, не бива да защитаваш паяка!” Когато внучето си тръгнало, паякът благодарил на жената и предложил дар в замяна: „Ще оплета мрежа, която ще седи между теб и луната, така че когато сънуваш, аз ще улавям лошите мисли и ще те пазя от тях.”
кефи ме как навсякъде пишат различно името на племето и вече и аз не знам как се казва
The Ojibwe people have an ancient legend about the origin of the dreamcatcher. Storytellers speak of the Spider Woman, known as Asibikaashi; she took care of the children and the people on the land. Eventually, the Ojibwe Nation spread to the corners of North America and it became difficult for Asibikaashi to reach all the children. So the mothers and grandmothers would weave magical webs for the children, using willow hoops and sinew, or cordage made from plants. The dreamcatchers would filter out all bad dreams and only allow good thoughts to enter our mind. Once the sun rises, all bad dreams just disappear
нз брад :С
добре както и да е заебавам я тая история твоята е по-яка
ето алфа хетеро музициране
https://www.youtube.com/watch?v=B8y0P4IXPuM
Какво ми направихте темата, 'начи...
Като ще спамите, поне музика спамете.
здравей маяааа как си
какво правиш вкъщи в такъв слънчев ден![]()
ПОДЯВОЛИТЕ УСЕЩА СЕ ДОБРЕ ДА СИ ГАНГСТЕР