- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- 192.168.0.1
Здравейте. От известно време не мога да вляза във 192.168.0.1 . Рестартирах компютъра и рутера, но пак не мога. Моля за помощ.
Влизайте в CMD конзола и пишете тази команда ipconfig/all би трябвало да ви излизат числа. Там където се пише Default Gateway вижте дали адреса е различен, ако да въведете адреса на браузъра.
Ако мога да ви попитам. Как рестартирахте рутера?
Последно редактирано от stefan7202 : 03-11-2014 на 13:31
А има ли една много малка точка отзад на рутера, ако да натисни този бутон, трябва да го задържиш докато се ресетне. Иначе бутона изкл. вкл. не ресетва рутера.
Какъв ви е модела на рутера?
Би трябвало отзад на рутера да има една дупка където се пише RESET. Задръжте този бутон докато се ресетне.
Да
Трябва после да клонирате MAC адреса.
Отваря cmd като администратор и пишеш " pconfig /all " намери "Default Gateway" това е новият адрес на турета.
Не мога да ресетна рутера, защото не знам къде му е диска за инсталиране.![]()
На рутера не му трябва диск, не му трябват и драйвери. Трябват му само 2 неща - ток и интернет, като интернета не е задължителен. Всеки рутер се ресетва с трудно за натискане бутонче, както е показано на средната картинка тук: http://routers.awordpress.net/router...link-tlwr940n/
Натискаш за 5 секунди, пускаш и готово. Ако не работи след това - хвърляш в кофата и купуваш нов, рутерите често са бъгави.
Ти с лаптоп ли си или с компютър?
Ясно! Трябва ти един малък кабел дето се свързва от рутера към лаптопа. Този кабел го има в кутията заедно с рутера. Би трябвало с кабел да можеш да се свържеш към този адрес 192.168.0.1 Не би трябвало да има проблеми!
Успях! Намерих всичко необходимо и RESET-нах рутера. Благодаря на всички, вече мога да си влизам във 192.168.0.1
Извинявай, но ще ползвам твоята тема,за да не правим 10000 еднакви. Рутера ми е Asus Rt-G 32. Сестра ми го ползваше доста време и сега ми го даде и тук идва проблема, тя не можа да намери инсталационния диск и...
На "близоо" съм, с модем. Вкарвам кабела от модема /този за интернета/ в слота на рутера за интернет,от там на мястото на кабела на модема вкарвам друг кабел, който свързва модема и рутера ми, като в рутера го поставям на Lan1.До тук всичко е окей. Светва ми на рутера това, че е включен,че има wlan и интернет.След това на "мониторчетата" в долния десен ъгъл се появява, че търси и малко след това ми излиза една голяма питанка. Влиза в браузъра и пиша комбинации от сорта на 192.168.1.0, 192.168.0.1, 192.168.3.1, 192.168.1.3 и т.н.. но нищо.
Моля ви, подскажете какво всъщност трябва да направя, защото не съм добре с технологиите и ми е такава каша, а наистина рутера ми трябва.